Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
Działa na nadajnikach Plusa, ale tylko i wyłącznie, jeśli masz telefon na abonament czy na kartę. Oferta na Internet z Play działa tylko i wyłącznie na nadajnikach Play.cesarz pisze:W więkrzych miastach są nadajniki z HDSPA - ORANGE. Teraz PLAY MA TANI MOBILNY INTERNET Z 45ZŁ Z PRĘDKOŚCIĄ 4GB ,ALE CZY POD OLSZTYNEM BĘDZIE DZIAŁAĆ ?? WEJDZ NA STRONĘ PLAY , MOŻE PODADZĄ MIASTA GDZIE TA PRĘDKOŚĆ JEST DOSTĘPNA.Play działa na antenach pPusa i buduje własne stacje. poczytaj tematy na forum , na którym napisałaś te pytanie ,może znajdziesz część odpowiedzi na własne wątpliwości.
Takiego Internetu (1Mb/s) w Twojej lokalizacji z telefonii komórkowej to nie prędko będziesz miała. Może warto pomyśleć o zmianie operatora? Może Era lub Plus będzie chodził lepiej w Twojej lokalizacji (Plus jak i Era mają tam również EDGE, ale z doświadczenia wiem że transmisja danych w Erze i Plusie wygląda na ogół trochę lepiej niż w Orange)? Internetu z Play w swojej miejscowości nie możesz mieć - brak zasięgu macierzystej sieci Play.Malenka_kropa pisze:Bo głównie chodzi mi o to by mój internet był szybszy miał gdzieś z 1 Mb, i był tańszy , tzn nie 120 zł ,
Mieszkam w Korszach , 80 km od Olsztyna.
I to podobno klasy 6 a nie 10 ;/ ;/ Co daje prędkość max, kanałową 230 kbs. Taki klasy 10 umożliwia do pobieranie danych z prędkością max 460 kbs.kamil1221 pisze: Dochodzi jeszcze jeden fakt - nie masz zbyt nowoczesnego modemu - on jest tylko na EDGE.