• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #275326  autor: mikemat
 07 lip 2008, 07:31
Sprawdzalem na stronie Netii dostepnosc w/w uslugi, troche sie zdziwilem...

Dostepna jest na calej mojej ulicy, lacznie z sasiadami, a nie ma mozliwosci z wybieraczki, wybrania mojego numeru domu, mam 2 linie TPSa PSTN, sa podpiete do 2 roznych (jedynych w okolicy) central.

Na 1 linii mam juz BSA Netii, jakis blad ?

Pozdrawiam
Grupa Medforum
www.medforum.pl

#275595  autor: Sirmark
 08 lip 2008, 02:26
mikemat pisze:Na 1 linii mam juz BSA Netii, jakis blad ?
w takiej sytuacji to ja bym sie skontaktowal osobiscie z Netia.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#275599  autor: mikemat
 08 lip 2008, 06:49
SirmarK pisze:
mikemat pisze:Na 1 linii mam juz BSA Netii, jakis blad ?
w takiej sytuacji to ja bym sie skontaktowal osobiscie z Netia.
dzwonilem, mila Pani sprawdzila mi moje 2 numery i twierdzi, ze sie nie da, od pewnego czasu infolinii nie ufam, tak wiec...

mam pytanie do Telepolisowych ekpertow, czy centrale w Katowicach na francuskiej i ligocie (brynow) maja juz WLR Netii ?

Pozdrawiam
Grupa Medforum
www.medforum.pl

#275612  autor: mamut
 08 lip 2008, 08:44
Całe Katowice mogą mieć WLR Netii.
Ale ta usługa to nie WLR, a LLU. Można się spodziewać, że najwcześniej zostanie uruchomiona tam, gdzie jest dużo potencjalnych klientów biznesowych i gdzie Netia ma już swoją infrastrukturę. W tym przypadku (Katowice, ul. Francuska) wierzyłbym konsultantom.

#275626  autor: mikemat
 08 lip 2008, 09:54
mamut pisze:Całe Katowice mogą mieć WLR Netii.
Ale ta usługa to nie WLR, a LLU. Można się spodziewać, że najwcześniej zostanie uruchomiona tam, gdzie jest dużo potencjalnych klientów biznesowych i gdzie Netia ma już swoją infrastrukturę. W tym przypadku (Katowice, ul. Francuska) wierzyłbym konsultantom.
dzieki za odpowiedz ;)

czyli musze meczyc konsultantow co jakis czas, nie masz moze infomacji, kiedy mozna spodziewac sie dostepnosci LLU w jednej z tych 2 central ?

Pozdrawiam
Grupa Medforum
www.medforum.pl

#275655  autor: Sirmark
 08 lip 2008, 12:17
mikemat pisze:czyli musze meczyc konsultantow co jakis czas, nie masz moze infomacji, kiedy mozna spodziewac sie dostepnosci LLU w jednej z tych 2 central ?
nie wiem, ale w polowie maja Netia w calej Polsce miala 17 wezlow LLU, a do konca roku zapowiadanych jest 100.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#275813  autor: Leszek1979
 08 lip 2008, 22:15
Nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwagę ale ten obowiązkowy przy LLU plan "Do wygadania" leci po VoIP, czyli Netia po stronie centrali instaluje tylko DSLAM.

#280087  autor: boczi
 29 lip 2008, 23:07
Niestety na stronie Netii nie można sprawdzić dostępności nowych opcji tj. 4mbit, 16mbit z tej nowej promocji na ich stronie, jeśli chcemy korzystać z telefonu na łączach Netii.

#280105  autor: dechomenon
 30 lip 2008, 00:41
do mnie też dzwonili z taką oferta w Jarocinie, niby mogą taką opcje zaproponować, ale warunkiem jest przejście na stacjonarny numer w Netii. ale warto zwrócic uwage ze mamy 4mb/s w download, a 512kb/s upload i wahania są 10%

#280117  autor: mikemat
 30 lip 2008, 08:11
dechomenon pisze:do mnie też dzwonili z taką oferta w Jarocinie, niby mogą taką opcje zaproponować, ale warunkiem jest przejście na stacjonarny numer w Netii. ale warto zwrócic uwage ze mamy 4mb/s w download, a 512kb/s upload i wahania są 10%

to i tak lepiej w niz w NEO, up wiekszy niz 256 kb/s masz dopiero w NEO 6 mb/s (nie jestem pewien jaki jest w ofercie na 4mb/s TPSA, ale chyba tez 256 kb/s)

w tej ofercie Netii z telefonem jest tez korzystniej niz w TPSA, masz caly abo na rozmowy, w tym kilka regionow swiata w cenie polaczen lokalnych, ja i tak uzywam od 3 lat voipa (bramka VOIP wpieta w centralke) i nie pamietam numeru PSTN, ale jest to w koncu jakas bardziej normalna oferta.

Pozdrawiam
Grupa Medforum
www.medforum.pl
 #280409  autor: marinux
 31 lip 2008, 18:41
mikemat pisze:Sprawdzalem na stronie Netii dostepnosc w/w uslugi, troche sie zdziwilem...

Dostepna jest na calej mojej ulicy, lacznie z sasiadami, a nie ma mozliwosci z wybieraczki, wybrania mojego numeru domu, mam 2 linie TPSa PSTN, sa podpiete do 2 roznych (jedynych w okolicy) central.

Mam pytanie jak możesz mieć podpięte linie tel. do dwóch różnych central? Prawie nigdy nie zdarza się, żeby dwie centrale pokrywały się obszarem.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2008, 19:04 przez marinux, łącznie zmieniany 1 raz.

#280424  autor: roni_
 31 lip 2008, 19:58
nie jestem pewien jaki jest w ofercie na 4mb/s TPSA, ale chyba tez 256 kb/s)
TP nie ma oferty 4Mbit/s

#280428  autor: Prometo
 31 lip 2008, 20:16
roni_ pisze:TP nie ma oferty 4Mbit/s
Prawdopodobnie chodziło o 6 Mb/s :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
 #340578  autor: mikemat
 12 cze 2009, 13:58
marinux pisze:
mikemat pisze:Sprawdzalem na stronie Netii dostepnosc w/w uslugi, troche sie zdziwilem...

Mam pytanie jak możesz mieć podpięte linie tel. do dwóch różnych central? Prawie nigdy nie zdarza się, żeby dwie centrale pokrywały się obszarem.
tak twierdza monterzy, ktorzy cos jakis sie okolicy pojawiaja i zawsze staram sie podpytac, bo goscie sa dobrym zrodlem informacji,

powodem moze byc czas podlaczen, jeden telefon jest od okolo 35 lat, a drugi podpiety ponad 20 lat temu, centrala do ktorej byl podpiety 1 nie miala wtedy odpowiedniej pojemnosci.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2009, 21:48 przez mikemat, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam
Grupa Medforum
www.medforum.pl
 #340592  autor: roni_
 12 cze 2009, 16:21
marinux pisze:

Ale dlaczego nie? A jak jest brak możliwości technicznych to przecież pierwsze co się robi to się sprawdza czy można kogoś podłączyć do innej centrali. I nie raz i nie dwa już się spotkałem, że jest to możliwe.

#341956  autor: traubennuss
 19 cze 2009, 22:52
Dlatego jestem za Dialogiem
Nie płać za tv!

#341966  autor: mirinda_1
 19 cze 2009, 23:25
Nie płać za tv, nieźle...internet tez jest niezły :)

Jak to mawia ciotka Truda: Życie jest pełne niespodzianek!
Shit...^^

#342247  autor: traubennuss
 21 cze 2009, 21:08
no bo to w pakiecie wszytsko