• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #274705  autor: DejwiD
 02 lip 2008, 20:46
http://orange.pl/portal/map/map/corpo_d ... id=2938503

Zadzwoń Teraz
Dzięki usłudze Zadzwoń Teraz dowiesz się o możliwości zrealizowania połączenia z wybraną osobą w Orange, która była niedostępna, kiedy wcześniej do niej dzwoniłeś.

jak to działa

Jeśli osoba, z którą bezskutecznie próbowałeś się połączyć włączy telefon, znajdzie się znowu w zasięgu lub zakończy inną rozmowę, otrzymasz powiadomienie w formie SMS-a.

Komunikat o dostępności dostaniesz z numeru osoby, z którą chciałeś się skontaktować.

ile to kosztuje

Usługa Zadzwoń Teraz jest bezpłatna.

jak włączysz usługę

Usługa Zadzwoń Teraz zostanie włączona automatycznie wszystkim klientom Orange.
Aktywacja usługi obecnym klientom będzie odbywała się stopniowo i potrwa kilka miesięcy.

Wszyscy nowi klienci Orange będą mieli aktywowaną usługę Zadzwoń Teraz w chwili zakupu karty SIM w ramach pakietu bezpłatnych usług podstawowych.

jak zmienić ustawienia usługi

Możesz zablokować powiadomienia SMS:
- jeśli nie chcesz otrzymywać powiadomień o dostępności innych użytkowników usługi
- jeśli nie chcesz, aby inni dowiadywali się o Twojej dostępności.

W tym celu:
- wejdź na Orange on-line http://www.orange.pl/on-line
- zadzwoń pod numer *500 (klienci indywidualni) lub *600 (klienci biznesowi)- połączenie bezpłatne
- skontaktuj się z konsultantem Biura Obsługi Klienta dzwoniąc pod numer *100 (koszt połączenia 1 zł lub zgodnie z Twoim planem taryfowym).

dla kogo

Usługa jest dostępna dla wszystkich klientów Orange, we wszystkich ofertach i planach taryfowych.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2008, 20:54 przez DejwiD, łącznie zmieniany 1 raz.

#274709  autor: Kaczy
 02 lip 2008, 20:54
A to się chyba niczym nie różni od opcji Ktoś dzwonił?

...::: Made for loneliness :::...

#274714  autor: DejwiD
 02 lip 2008, 20:58
to w druga strone dziala,
w ktos dzwonil smsa dostaje odbiorca a w zadzwon teraz- nadawca

#274715  autor: Kaczy
 02 lip 2008, 21:00
Oki, już rozumiem.
Zapewne ta usługa może działać razem z usługą Ktoś dzwonił?

...::: Made for loneliness :::...

#274717  autor: Artur051
 02 lip 2008, 21:01
Niczym sie nie rózni od usługi juz jestem w Erze...

#274718  autor: vinc
 02 lip 2008, 21:05
Artur051 pisze:Niczym sie nie rózni od usługi juz jestem w Erze...
no to co? nie jest to temat o tym czy u innych opów taka usługa już jest :roll:

chodzi o to, że taka usługa jest już w orange :-D

Obrazek

#274727  autor: kowcio
 02 lip 2008, 22:02
Pytanie: czy zostanę poinformowany o włączeniu usługi na moim numerze? Skoro ma to potrwać nawet kilka miesięcy, to chciałbym być poinformowany o włączeniu tej usługi u mnie...

#274775  autor: jablo
 03 lip 2008, 10:53
TO jest bardzo dobre pytanie... :D Usługa zostala uruchomiona wczoraj, chyba trzeba poczekać kilka dni i zobaczyć jak to funkcjonuje bo teoretycznie powiadomienia o aktywacji/dezaktywacji usługi powinny przychodzić ale praktycznie... To sie okaże

#274961  autor: kowcio
 04 lip 2008, 15:00
Dzisiaj dostałem wiadomość bezpośrednią na telefon z Orange:
Numer +48xxxxxxxxx, z którym próbowałeś się połączyć, jest już w zasięgu. Spróbuj ponownie.
Czyżby to była ta usługa :?:

#275013  autor: biotyt
 04 lip 2008, 19:53
Fajna usługa, może być przydatna. Osobiście sam będę z niej korzystał. Po to mam w końcu telefon by być w kontakcie nawet jeśli czasem muszę go na chwilę wyłączyć.

biotyt

#275055  autor: Tidus
 04 lip 2008, 23:11
A z kolei ja już wyłączyłem tą usługę w Orange on-line :P Skoro wyłączam tel. to znaczy, że nie mam ochoty/nie mogę rozmawiać, a i tak dzięki Ktoś Dzwonił mogę się dowiedzieć o próbie połączenia i sam oddzwonić :P Inni nie muszą wiedzieć, że jestem już dostępny :P

#275683  autor: Gordian
 08 lip 2008, 13:53
Popieram Tidusa! Dobrze, że można to wyłączyć, ale pomysł z tą usługą i tak mi się nie podoba. Niedługo może dojdzie jeszcze do tego, że będzie można namierzyć lokalizację użytkownika komórki :evil: Może i orange robi to z myślą o wygodzie klienta, ale mnie ta inwigilacja przeraża i na pewno do orange nie przekona :P

#275688  autor: vinc
 08 lip 2008, 13:59
Tidus pisze:Skoro wyłączam tel. to znaczy, że nie mam ochoty/nie mogę rozmawiać, a i tak dzięki Ktoś Dzwonił mogę się dowiedzieć o próbie połączenia i sam oddzwonić
Każdy ma swoje zdanie. Jeśli ktoś wykorzystuje telefon do pracy i znajdzie się poza zasięgiem sieci to wtedy jak ktoś chciał się dodzwonić i nie mógł to zostaje o tym powiadomiony. Jest to przecież usługa, którą można wyłączyć i nikt nie zmusza do korzystania z niej :roll:
Gordian pisze:Niedługo może dojdzie jeszcze do tego, że będzie można namierzyć lokalizację użytkownika komórki
już można :-D

Obrazek

#275690  autor: Klusek
 08 lip 2008, 14:05
vinc pisze:Gordian napisał/a:
Niedługo może dojdzie jeszcze do tego, że będzie można namierzyć lokalizację użytkownika komórki

już można :-D
I to już od dawien dawna, tylko namierzany musi zgodzić się na namierzanie :)

Obrazek
Obrazek

#275732  autor: Sirmark
 08 lip 2008, 17:31
Klusek pisze:I to już od dawien dawna, tylko namierzany musi zgodzić się na namierzanie
no chyba ze usluga jest dla biznesu, a telefony firmowe, to wtedy nie ma powiadamiania.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew