• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #274540  autor: pawelek32
 01 lip 2008, 12:57
witam.
chciałbym sie rozstać z obecnym usługodawcą telefonii stacjonarnej- tele2 (...).
już dawno słyszałem o tlenofonie, ale szczerze mówiąc niezbyt to mnie interesowało.
podejrzewam, że są tutaj odbiorcy owej usługi...
oto pytania:
1 czy aby korzystać z tlenofonu komputer musi cały czas był włączony???
2 czy jest identyfikacja rozmówcy?
3 po rezygnacji z poprzedniego operatora nie będzie trzeba co miesiąc płacić haraczu dla tp czy tele2 ?
4 jak jest z jakością połączeń?
i na koniec wasze opinie- czy warto sie w to bawić czy lepiej przenieść do ery i płacić 25zł + 1h gratis, identyfikacja rozmówcy.

pzdr

z poważaniem

#275214  autor: yellowfox
 06 lip 2008, 10:35
Nie wiem czy wiesz ale żeby korzystać z tlenofonu potrzebujesz internetu

1. Nie od tego są bramki voip
2. Tak
3. To zależy czy masz internet od TP albo innych operatorów BSA, wtedy za utrzymanie lini, ok 36,6zł
4. To zależy od jakości usług twojego dostawcy internetowego, poczytaj forum tlenofonu

5. To zależy od potrzeb

#275247  autor: pawelek32
 06 lip 2008, 16:02
internet mam radiowy, ale w tygodniu prawdopodobnie będzie orange freedom. telefon mam w tele2- skonczyła sie umowa i teraz jest na czas nieokreslony, czyli w każdej chwili mozna zerwac.
dowiadywałem sie i orange różni sie tym od neostrady, że można zakładać jesli nie ma sie telefonu w tp.
bardzo mało korzystamy ze stacjonarnego, bo każdy ma komórke. 25zł w erze to i tak byłoby mało...
nie mam pojęcia co robić.
chyba dużo zachodu, zeby przejść na tlenofon?
pzdr

z poważaniem

#275271  autor: yellowfox
 06 lip 2008, 20:01
freedom czy nie freedom i tak musisz albo płacic socjalny abo w tp albo za utrzymanie lini 36,6

nie wiem czy dobrze pamietam ale była jeszcze chyba opcja na WLR w dialogu że działały ci tylko połaczenia przychodzące i za to sie płaciło 14zł z groszami ale nie wiem czy to ogólnodostępna oferta

#275418  autor: pawelek32
 07 lip 2008, 16:05
czyli najlepszym wyborem będzie freedom i przejście ze stacjonarnym do ery. trzeba będzie zapłacić jednorazowo 61zł i na tym się skończy przygoda z tp czy tele2.

z poważaniem