Xavi pisze:Ale jestem z siebie dumny że byłem szybszy od Ciebie
a ja sie ciesze za info, bo sie news pojawil
Xavi pisze:Nie zależy mi na wlan, żadnych dodatkowych bajerów. Ma to być jeden numer telefonu aby dzwoniły naraz. Byłbym wdzięczny za jakąś propozycje z oferty którą ma tlenofon żeby sprzęt był już skonfigurowany.
fritz fon wlan 7050.. uzywany ale bardzo fajny sprzet. do tego sprzedawca deklaruje sie ze wszystko ustawi. Sam sprzet jest stosunkowo prosty w konfiguracji nawet dla laika.
Moze sie tylko pojawic niewielki problem. Aby dzialo w PL trzeba przerobic modem adsl na annex A (sprzedawca to zrobi). Jednak jesli linia TP bedzie slabej jakosc to ten modem bedzie mial problemy z synchro. Ale to szczegolne sytuacje.
Wlasnie doczytalem ze ty nie masz Neo tylko osiedlowke.. I tu sie pojawia kolejny ficzer,
modem adsl mozna w tym sprzecie wylaczyc, kosztem jednego portu LAN, (sa dwa, zostanie jeden)
Sam takie sprzet zainstalowalem u rodzicow i sobie smiga az milo.
link 1
link 2
no dobrze. ale jesli chcesz cos nowego i z oferty sklepu tlenofonu to zobaczmy.
Inna sprawa, ze kazdy sprzet da sie prosto skonfigurowac albo automatycznie albo przy pomocy obslugi
linksys WAG54GS odpada - ma dwie linie ale sa calkowicie niezalezne, nie beda dzwonic dwa telefony na raz.
Linksys SPA2102-EU - tez bym odrzucil , bo to taka bramka z nasile dorzuconym routerem.. poza tym chyba dwa telefony nie beda razem dzwonic na przy jednym numerze.
Linksys SPA3102-EU - odpada bo nie podlaczysz dwoch telefonow.
Linksys WRP400-G2 - nie mialem z nim kontaktu, specyfikacja jest ok, ale nie wiem czy dwa telefony beda dzwonic razem.
To teraz jeszcze calkowicie inny sprzet:
DrayTek Vigor 2900V - ale bedzie drogi i dosc zaawansowany
FRITZ!Box Fon 5124 (aneks A)
FRITZ!Box Fon WLAN 7170
FRITZ!Box Fon ATA (jest tez na allegro)
Chyba dobrze podalem, w kazdym razie zawsze mozna jeszcze dopytac sprzedawce.
Moze jeszcze jakis model bylby dobry ale teraz nie kojarze.