• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #264952  autor: Matyk
 05 maja 2008, 21:12
3 osoby naprawdę za darmo i najwięcej darmowych minut w abonamencie – PLAY wprowadza nowe taryfy dla klientów indywidualnych

3 darmowe numery, najtańsze multimedialne telefony 3G, najwięcej minut w abonamencie – to największe zalety nowej oferty abonamentowej dla klientów indywidualnych „Nowy PLAY Abonament” dostępnej w PLAY od 6 maja.

PLAY wprowadza pięć nowych planów abonamentowych w ramach oferty „Nowy Play Abonament” w cenie 30, 50, 65,90 oraz 120 zł. W ramach nowej Oferty klienci otrzymują największą na rynku, w porównywalnych ofertach konkurencji, liczbę bezpłatnych minut w abonamentach. Po wykorzystaniu minut z abonamentu PLAY oferuje najniższą na rynku cenę minuty połączenia do innych sieci - jedynie 49 groszy. SMS-y i MMS-y tradycyjnie w tej samej cenie tylko - 10 groszy do sieci PLAY oraz 20 groszy do innych sieci.

PLAY utrzymał bardzo popularną wśród dotychczasowych klientów usługę. „Zbieraj minuty”. Chcąc zbierac darmowe minuty wystarczy tylko odbierać połączenia spoza sieci PLAY. Każde dwie minuty takiego połączenia to jedna dodatkowa gratisowa minuta na rozmowy do wszystkich krajowych sieci. Usługę można aktywować wprowadzając na swoim telefonie kod *111*4*1#. Opłata abonamentowa wynosi 2 zł we wszystkich planach abonamentowych poza Nowy PLAY Abonament 30 gdzie usługa ta kosztuje miesięcznie 5 zł.

Tylko teraz wprowadzeniu oferty Nowy Play Abonament towarzyszy wyjątkowa promocja „3 osoby za darmo”. Dzięki niej każdy nowy abonent sieci PLAY będzie mógł rozmawiać do woli z 3 osobami za darmo nawet przez pół roku (a w ofercie Nowy PLAY Abonament 30 przez trzy miesiące). W promocji „3 osoby za darmo” nowi Abonenci otrzymują bezpłatnie usługę „Taniej z wybranymi numerami”, w ramach której jest przyznawany pakiet 900 minut do wykorzystania na połączenia z trzema wybranymi numerami w sieci PLAY lub krajowymi numerami stacjonarnymi, a koszt SMS-a do każdego z wybranych numerów w PLAY będzie wynosił jedynie 3 grosze. Szczegóły dotyczące nowej oferty abonamentowej w PLAY.

Obrazek

Klienci, którzy złożyli wniosek o przeniesie numeru z innej sieci do dnia 5 maja włącznie mogą skorzystać również z dotychczasowych planów taryfowych „PLAY Abonament”.

Co sądzicie o nowej taryfie Abonent-owej ??

#265015  autor: nazad
 06 maja 2008, 11:44
„3 osoby za darmo” i „Taniej z wybranymi numerami” moze sie oplacac, tylko nie wiem ile jest osob ktore maja w ksiazce glownie numery play, to jest najwiekszy minus. nie rozumiem po co wprowadzili teraz ten podzial na sieci i dla to eliminuje play.

#265025  autor: Vieslav
 06 maja 2008, 13:39
Oferta byłaby całkiem ciekawa, gdyby minuty z pakietu do Play można było wykorzystać również na telefony stacjonarne. Koszt minuty w abonamencie wynosi 0,60 gr. Już Orange w ostatniej promocji dawał więcej minut... Całe szczęście, że nadal 0,49 gr po przekroczeniu abonamentu.

#265028  autor: Jedrker
 06 maja 2008, 14:19
smsy wysyłane liczone poza abonament ?
To jest cofka o 10 lat do tyłu, wtedy takie oferty były....
Starałem się zaakceptować nowe abo ale się nie da, są żenujące !
Chciałem kupić abonament w play, i przejść z orange, ale z taką ofertą to ja dziękuję... zostaję w Orange.

Żeby nie było, że anty playowy jestem, od roku złego słowa na playa nie powiedziałem, i ciągle wychwalałem tą sieć, teraz jednak pozostaje Orange ....
Mam tam przynajmniej taniej .

Dodam tylko że brak kapitału minut to porażka na całej lini !

#265038  autor: kowcio
 06 maja 2008, 15:25
Nie napiszę dużo- nie podoba mi się ta oferta w ogóle, no może poza niektórymi tanimi telefonikami ;-)

#265079  autor: overbeyond
 06 maja 2008, 18:57
o co wam chodzi z tymi smsami bo ja nie widze tego co wy mówicie w tym co jest napisane na początku związku :shock:

edit

jednak zajrzałem na strone play i już wiem że macie racje i że ta oferta play jest do kitu

czas przejść na orange i uciekac od plusa ;) a myslalem ze to play bedzie moim nastepnym

#265088  autor: Jedrker
 06 maja 2008, 19:34
overbeyond pisze:a myslalem ze to play bedzie moim nastepnym
Mi się kończy w orange umowa w grudniu, chciałem brać abo w playu i przenieść swój złoty numer do playa, ale chyba jednak na kolejne dwa lata zwiąże się z orange .

#265091  autor: margit
 06 maja 2008, 19:42
Ja bym tak od razu nie negowała tej oferty, bo pewnie, jeśli nie będzie popytu, Play wprowadzi coś nowego...

#265095  autor: Jedrker
 06 maja 2008, 19:53
margit, też mi się tak wydaje.

#265135  autor: Matyk
 06 maja 2008, 21:55
Jedrker pisze: Dodam tylko że brak kapitału minut to porażka na całej lini !
Masz kapitał złotówek które możesz wykorzystać gdzie chcesz :)
to chyba lepsze niż kapitał minut

#265212  autor: Gr3gorix
 07 maja 2008, 19:44
cofka o 10 lat??pakiet minut do pozostałych sieci jest wykorzystywany nawet wtedy kiedy dzwonicie do play-a...ogólnie zamiar dobvry ale wykonanie??pozostawia wiele do zyczenia

Telefon jest jak kobieta- ładujesz w nią pieniądze ale ciągle nie jestes z niej w 100% zadowolony...

#265218  autor: Jedrker
 07 maja 2008, 20:10
Matyk pisze:Masz kapitał złotówek które możesz wykorzystać gdzie chcesz
o jakim Ty kapitale złotówek mówisz ?

#265253  autor: Matyk
 07 maja 2008, 22:45
Jedrker pisze:
Matyk pisze:Masz kapitał złotówek które możesz wykorzystać gdzie chcesz
o jakim Ty kapitale złotówek mówisz ?
W starym abonamencie przykładowo 50 zł dostawałeś kapitał złotówek 70 zł :)
Teraz to nie wiem dokładnie jak jest, piszą że są minuty ale jak liczone to nie wiem

#265256  autor: przemekk
 07 maja 2008, 23:06
Teraz jest pakiet minuty do Play oraz pakiet minuty do wszystkich sieci. Pakiety minut dotyczą połączeń głosowych i wideo. SMSy i MMSy nie są wymienne.

Skrzydelko.pl - zobacz ile naprawdę kosztuje telefon za złotówkę.

#265258  autor: Marens
 07 maja 2008, 23:15
Matyk pisze:Opłata abonamentowa wynosi 2 zł we wszystkich planach abonamentowych poza Nowy PLAY Abonament 30 gdzie usługa ta kosztuje miesięcznie 5 zł.
przemekk pisze:SMSy i MMSy nie są wymienne.
Jednym słowem gol do własnej bramki.
Dobrze, że w szufladzie leży stara Play karta + pakiet sms 1000... :-D :-D :-D

#265260  autor: margit
 07 maja 2008, 23:33
sms 1000 ?
a nie 200 :P ?

#265275  autor: djfafa
 08 maja 2008, 08:11
Powiem tak. Do tej pory chwaliłem Play i wszystkich namawiałem do przejścia (Ci co przeszli nie żałują) ale od tej pory tego nie będę robił. Nowe taryfy są o 100% gorsze od tego co było wcześniej. Spie.... Playkartę, teraz abo, czekamy na mixa :(

#265289  autor: blacher
 08 maja 2008, 13:10
wydaję mi się że w obliczu tak wielu negatywnych opini nt nowych planów Play updejtuje obecne oferty

#265291  autor: Monty Python
 08 maja 2008, 13:32
Czy będzie update oferty ? wątpie ! ktoś mądrze napisał, że PLAY chce wreszcie zacząć zarabiać, tylko ja się pytam : czy mając tak małą bazę użytkowników można mówić o promowaniu połączeń wewnątrzsieciowych na taką skalę ? odpowiem, że nie.
Właśnie znikła ta prostota w PLAYu, która była bardzo chwalona przez wielu userów, cóż z tego że można mieć PLAYa jeśli w książce adresowej na 50 kontaktów, ma się jedną, dwie czy też trzy osoby ? wewnątrzsieciówki u innych operatorów " biją " fioletową sieć na głowę...

Są rzeczy, które robią się same - wąsy się robią, bałagan/bajzel w Orange się robi ... :lol: :mrgreen:

#265292  autor: Vieslav
 08 maja 2008, 13:37
Tylko takie promowanie może przyciągać kilka osób naraz, np jedna osoba z rodziny kupi sobie aktywacje w Play, namówi kolejne osoby aby mieć do nich taniej a one namówią kolejne.