Przed chwilka sms od dziewczyny do mnie dotarł, okazało się, że też nie mogła nic do mnie wysłać, aż do teraz. Dwie godz. temu wysłałem jej eska z netu i telefonu siostry (też z plusa) i doszły.
A teraz odpowiem na pytania:
nasze telefony to:
- Nokia 5700 kupiona w sklepie, od nowości bez blokady
- Nokia 3500 classic wzięta w MIX'ie, oczywiście z blokada sim-lock na sieć PLUS
Nie przekładałem karty, bo to jest dopiero 3 taka sytuacja, przeważnie nie dochodzil jeden, dwa sms'y i dalej nie było juz problemu, a dzisiaj od godz. 00:00 nie dochodzą w ogóle.
Moje wiadomości do innych dochodzą bez najmniejszego problemu, wyjątkiem jest tylko numer dziewczyny :/
Z tego co wiem, to nie tylko moje, ale też od innych czesto do niej nie dochodzą.
Dzisiaj sprawdze u niej centrum wiadomości, ale z tego co wiem problem istniał jeszcze przed przedłużeniem umowy w MIX'ie i ze starym telefonem. Myślałem też, że to moze wina zasięgu, bo dziewczyna mieszka z rodzicami w leśniczówce i czasem zasięg u nich ginie (ale ogołnie jest w całym domu jak i jego okolicy), ale dzisiaj jest np. w Łodzi i problem jest jeszcze większy :/ Jak do tej pory nie było problemu gdy byliśmy w zasięgu jednego BTS'a. Tyle z tego co zauważyłem.
N5110i/N5510/N6210/SEK500i/N7600/N3300/SEK750i/N6288/N5700/LGKP500/NE71/N5800/Iphone 3G/SamsungWave/NE72/BB8520/HTCDesireHD/BB9810/MotorolaRAZRXT910/SonyXperiaP/HTCOneS/SamsungGalaxySIII/NokiaLumia820/SonyXperiaZ1