• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#262688  autor: mikage1
 19 kwie 2008, 23:15
dlaczego miałby nie działać? jeśli telefon będzie działał to i internet będzie działał...
(chyba, że boisz się, że jak zawiesisz, to potem nie będzie w centrali wolnych łączy (czy jak to sie tam nazywa) dla neostrady - no cóż - tego Ci pewnie nikt nie zagwarantuje...)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#262689  autor: Prometo
 19 kwie 2008, 23:16
barteks2 pisze:Brzmi groźnie. Czy na pewno po takim zawieszeniu będzie działać internet :?:
Tego nie wiem. Zaczekaj aż wypowiedzą się fachowcy, którzy już korzystali z tej opcji.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#262691  autor: roberto_tepsa
 19 kwie 2008, 23:31
jeli chodzi o "czasowe odlaczenie" bo tak to sie fachowo nazywa... nie ma to nic wspolnego z netem, tak wiec spokojnie mozesz z tego skorzystac.
mozesz zamowic na 9393 - musisz to zrobic przynajmniej 2 dni robocze (przynajmniej!!) przed planowanym zawieszeniem. Najkrócej na miesiąc najdłużej na 12mies. Jednorazowo. Mozesz to pozniej dowolnie przedluzac. Mozesz odwiesic w trakcie - trzeba zglosic przynajmniej 2 dni wczesniej na 9393.
21,35 to oplata za kazdy rozpoczety (!!) miesiac. Co prawda wg regulaminu jest pobierana za caly okres z gory (jesli wczeniej odwiesisz to bedzie korekta), ale mozesz ladnie poprosic doradce zeby naliczali ci w ratach co miesiac :mrgreen:
Jesli trafisz na rezolutnego i kompetentnego doradce to jest to do zrobienia...

Aaaa... i nie zapomnij zazadac podania nr zgloszenia - tak na wszelki wypadek :)

Co z tym Twoim BSA? masz juz odpowiedz??
BMT na neo na stronie tepsy przy nowej linii jest czyms normalnym - numer nie jest dodany do bazy systemu ktory zarzadza neo.

#262701  autor: barteks2
 20 kwie 2008, 00:56
Dzięki roberto_tepsa :)

Tak, mam już internet BSA z GTS Energis :D Mieszkam w wiosce i obawiałem się, że tepsa może odmówić ze względu na brak możliwości technicznych ale na szczęście wszystko jest OK :)

Chciałem zmienić kanał na fast, bo mam pingi w okolicach 120ms a transfery w porywach do 110Kb/s (łącze 1Mb/s), zadzwonił do mnie technik z tepsy i powiedział, że już zrobione, tylko dziwne, że u mnie pingi dalej te same a Dr. Speedtouch pokazuje ChannelMode=Interleaved :?

http://www.speedtest.net/result/6970778920.png

#262709  autor: maniek
 20 kwie 2008, 09:43
barteks2 pisze:Tak, mam już internet BSA z GTS Energis Mieszkam w wiosce i obawiałem się, że tepsa może odmówić ze względu na brak możliwości technicznych ale na szczęście wszystko jest OK
mój znajomy chciał internet w netii to nie mogli go podłączyć bo nie było możliwości technicznych. Zadzwonił do enegisu i co? Mamy możliwości techniczne by świadczyć panu usługi internetowe. Ktoś może wie dlaczego w netii nie mogą a w GTS już tak :-D
 #262793  autor: janos84
 20 kwie 2008, 15:22
witam!!
moja historia z multimo zaczela zie 20.02.2008 kiedy to postanowilem podpisac w saturnie umowe z gts-em. Niestety, bylem tym uzytkownikiem, ktoremu tp nie chciala odpuscic, gdyz sadzili ze jestem zwyklym szaraczkiem i poddam sie na poczatku i wezme neo. trafila kosa na kamien i postanowilem walczyc o moje prawa. udalo sie dopiero aktywowac neta z gtsu 25.03.2008 , mimo ze bylem u kresu wytrzymalosci psychicznej. dostawalem pisma z tp z opola a nawet koszalina ze u mnie nie mozna miec internetu, mimo ze kolo domu sa swiatlowody a do skrzyni okolo 2,5 km. oni wiedza lepiej w koszalinie czy pod wroclawiem ktos moze miec czy nie internet. wiec jak mowia nie to znaczy tak ale po czasie. a tak na boku moja sprawa trafila do uke i .... odpowiedz niedawno otrzymalem , ze moja sprawa jest na tyle skomplikowana ze wymaga czasu do 05.05.2008 mimo ze mam neta( poczekam tak dla wypowiedzenia sie na forum jak dziala lokalnie uke, czy cos sie im uda wyskorac:))
a jak chodzi o sprawe telefonu mam lojalke 12 miechow potem przechodze do dialogu za 35 zl wydaje sie najbardziej oplacalne gdyz ma rozliczanie impulsowe a teraz przejde z tp60 na tp socjalny za 6.10 brutto bo mam 15 impulsow a tyle to ja normalnie w tamtym miesiacu wydzwonilem a jak ktos wiecej gada pakiet w simplusie 200 minut za 8 zlociszy i problem z glowy
"myslcie, bo za myslenie innych trzeba placic "
pozdrawiam
janusz84

walka do końca z monopolem

#262817  autor: roberto_tepsa
 20 kwie 2008, 16:52
maniek pisze:Zadzwonił do enegisu i co? Mamy możliwości techniczne by świadczyć panu usługi internetowe.
to niestety jest powszechne i robi klientom wode z mozgu. to ze agent danego operatora (i mowie tu tez o tepsie!!) mowi, ze "u nas mozna miec internet bez problemu - od razu" nie zawsze i nie do konca jest prawda. na ogol doradcy maja ograniczone mozliwosci sprawdzenia warunkow technicznych, a mowia tak na wyrost, bo maja prowizje ze sprzedazy. dopiero pozniej w trakcie aktywacji okazuje sie, o zgrozo, najbardziej znienawidzone BMT. w tepsie sie wbija do glowy ciagle doradcom, zeby mowili o WSTEPNYCH mozliwosciach technicznych!! a jak jest w praktyce - sami wiecie. na kogo trafisz...
janos84 pisze:potem przechodze do dialogu za 35 zl wydaje sie najbardziej oplacalne gdyz ma rozliczanie impulsowe a teraz przejde z tp60 na tp socjalny za 6.10 brutto bo mam 15 impulsow a tyle to ja normalnie w tamtym miesiacu wydzwonilem
staram sie obiektywnie patrzec na oferty wszystkich operatorow i Twojej decyzji nie rozumiem do konca. skoro nie wydzwaniasz wiecej niz 15 impulsow to na socjalu miesiac w miesiac bedziesz placil 28,06. W dialogu podstawowym zaplacisz 35 + za wydzwonione impulsy. hmm... srednio!
Zastanowil mnie tez jeden zapis z "promocyjnego" cennika dialogu na
http://dialog.pl/cms/upload/abonament_d ... -d2577.pdf:
Opłata za czynności związane z uruchomieniem dostępu do usługi Dialog WLR - Abonament Dialogu świadczonej na łączach TP - 122,00 zł

#262818  autor: roni_
 20 kwie 2008, 17:01
w tepsie sie wbija ciagle doradcom, zeby mowili o WSTEPNYCH mozliwosciach technicznych!! a jak jest w praktyce - sami wiecie. na kogo trafisz...
Ja bym jeszcze chciał zaznaczyć, że nie ważne co powiesz klientowi on zawsze słyszy to co chce. Powiesz mu że wtępnie jest ok, a on dalej wszędzie będzie pisać jak go to kłamią w tej tepsie. Oczywiście janos84 nie mówię, że w twoim przypadku tak było, ale często się tak zdarza.
 #262829  autor: janos84
 20 kwie 2008, 17:41
robert_tepsa napisal:

staram sie obiektywnie patrzec na oferty wszystkich operatorow i Twojej decyzji nie rozumiem do konca. skoro nie wydzwaniasz wiecej niz 15 impulsow to na socjalu miesiac w miesiac bedziesz placil 28,06. W dialogu podstawowym zaplacisz 35 + za wydzwonione impulsy. hmm... srednio!

tak masz racje posrednio gdyz placisz wiecej ale:
1. nie trzymasz sie dziwnego limitu a pozniej nie dzwonie bo drozej
2. przylacze 1,22 promo + abo 1,22 za pierwsze 2 miechy pozniej 10 razy 35 umowa na rok+ gratis jakas mp3 teraz powiedz czy to to samo co tp socjalny?
pozdro

walka do końca z monopolem

#262862  autor: roberto_tepsa
 20 kwie 2008, 21:11
janos84 pisze:placisz wiecej ale:
1. nie trzymasz sie dziwnego limitu a pozniej nie dzwonie bo drozej
2. przylacze 1,22 promo + abo 1,22 za pierwsze 2 miechy pozniej 10 razy 35 umowa na rok+ gratis jakas mp3 teraz powiedz czy to to samo co tp socjalny?
Heh... nie, to nie to samo! to nie to samo ale cos droższego.
Rzeczywiscie masz racje z tymi oplatami jesli chodzi o promocje "2x1 z Dialogiem". Jesli dodasz do tego 15 impulsow razy 0,35 (bo nie masz ich w ramach planu) = 4,75. Jesli wyciągniesz sobie średniomiesieczną oplate uwzgledniajac promocje i impulsy wyjdzie 34,22, czyli 6,16 miesiecznie drożej. na cala umowe wyjdzie 73,94 - czyli prawie koszt mp4 (ok. 85zl - patrz tutaj) :mrgreen:
Masz racje, ze impuls w lokalnym w tepsie jest dwukrotnie drozszy, a miedzymiastowe to juz tylko roznica 2gr. Jesli chodzi o komorki to (z wylaczeniem P4!) tepsa jest 18gr tansza - tego sie szczerze mowiac nawet nie spodziewalem.
A sam przyznales, ze w zasadzie to ty sie bedziesz miescil w 15 impulsach (a jesli nie to juz bardziej oplaca sie przejsc na domowa-darmowe 120min)!
janos84 pisze:a jak ktos wiecej gada pakiet w simplusie 200 minut za 8 zlociszy i problem z glowy
sorki - nie moglem sie powstrzymac - wybacz :twisted:
Mysle, ze w twoim przypadku bardziej sie kierujesz swoim mottem o walce do końca :wink:

Nie chce byc tu posadzony o uprawianie lobbyingu na rzecz tp. Staram sie byc obiektywny i kalkuluje. Moj wniosek: zaoszczedzilbym na mp-trojce dyche, ale po co mi choroba kolejne mp3...?! :P

ps. Przy okazji zglebilem cennik dialogu. Moja obserwacja: takie pierdoly jak - dokonanie zmian w ewidencji, wydruk duplikatu faktury, usluga e-rachunek, zaswiadczenie o braku zaleglosci, billing czy odtworzenie hasla dostepowego sa PLATNE i to niemalo. Ciekawe. Moze sie czepiam za bardzo - sorry! :P