• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 139 z 318
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 318

#262177  autor: Batigol
 16 kwie 2008, 14:33
3m pisze:Vespero, twój post z godziny 0:10 przypomina mi dokładnie moją sytuację i I jeszcze jedno. Czy u was też brak jest możliwości przedłużenia z poziomu I-BOA?
I-BOA od dobrych kilku tygodni działa skandalicznie. Co pewien czas nie wyświetlają się bieżące koszty połączeń, a o zaglądaniu w historie faktur też można zapomnieć.

#262289  autor: rafcyk
 17 kwie 2008, 09:46
piotrrw: mówisz że przeszedłeś z Nowej Era Komfort do Nowej Ery i nie naliczyli ci żadnych opłat. A czy przypadkiem twoje zobowiązanie nie przedłużyło się o kolejne 6 miesięcy?

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#262290  autor: margeo
 17 kwie 2008, 10:51
thonka pisze:moze Ci sie zle wydawac... mnie jak wchodzily nowe taryfy molestowali codziennie (nie odbieralem pocztkowo, ale z zastrzezonego po 3-4 razy dziennie tylko BOA moglo dzwonic) zeby przejsc na nowa ere, nie informujac przy tym, ze trzeba potem pol roku dluzej sie z nimi bujac. mamili mnie 220 minutami do wszystkich i 5 nrami za free w erze za 100zl (mam obecnie za ta sama kase 200 min., jeden numer i 50mb). po chwilowej euforii, nadeszla chwila chlodnej kalkulacji (musialbym placic abo do marca 2010), po czym grzecznie, acz stanowczo powiedzialem zeby sie gonili ;). jedyne co chcieli to szczegolowe dane abonenta (czy Ty to napewno Ty) i kod abonencki.
Jeszcze sie osobiscie nie spotkalem, aby BOA dzwonilo z zastrzezonego i pytalo o dane... przeciez z zastrzezonego numeru moze zadzwonic kazdy, wiec nie rozumiem stwierdzenia, ze tylko BOA moglo dzwonic z zastrzezonego... Z reguly jesli dzwonia z BOA jest to jakis krotki numer typu +48602 albo +4860297 (przyklady). Na Twoim miejscu sprawdziłbym teraz taryfe, bo jesli podałeś rowniez haslo - mozesz sie zdziwic, gdy ktos bez Twojej wiedzy dla jaj zmienił Ci abo na duzo wyzsze...

POZDRAWIAM!

#262298  autor: piottrw
 17 kwie 2008, 13:07
rafcyk pisze:piotrrw: mówisz że przeszedłeś z Nowej Era Komfort do Nowej Ery i nie naliczyli ci żadnych opłat. A czy przypadkiem twoje zobowiązanie nie przedłużyło się o kolejne 6 miesięcy?
Witam
No sprawdziłem teraz i nie mam przedłużenia umowy. Poprostu zmieniłem plan taryfowy
Pozdrawiam

#262400  autor: yagi
 18 kwie 2008, 08:12
1. Przejscie do Nowej Ery nie wiaze sie z oplatami i nie przedluza umowy. Przynajmniej narazie...

2. Druga sprawa...
Karbon pisze:Czy Era udostępnia do publicznej wiadomości wyniki finansowe roczne lub kwartalne wzorem innych firm? Ciekawych rzeczy można by się dowiedzieć z takich danych.
Tak, ale sa one nieaktualne...

http://www.era.pl/pl/strona_korporacyjna/o_ptc/wyniki

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#262408  autor: Kamel
 18 kwie 2008, 10:45
Możliwe jest przedłużenie umowy 4 miesiące przed jej zakończeniem i wzięcie telefonu ? Podobnież przy przedłużeniu bez telefonu można dostać za 30 zł 120 minut. Na razie tylko do mnie dzwoniono z Ery i powiedziano, że kończy mi się umowa. Za dwa tygodnie, czyli w okolicach 1 maja mają zostać przedstawione szczegóły oferty.

#262409  autor: aga
 18 kwie 2008, 10:55
Kamel pisze:Możliwe jest przedłużenie umowy 4 miesiące przed jej zakończeniem i wzięcie telefonu ?
Do tej pory nie można było. Składali tylko ofertę przedłużenia bez telefonu.

#262487  autor: yagi
 18 kwie 2008, 19:38
4 miesiace wczesniej bez telefonu, 3 przed koncem umowy miesiace z telefonem.

#262566  autor: 3m
 19 kwie 2008, 11:49
W piątek rozmawiałem z konsultantem w sprawie oferty. Bardzo zależy mi na 2000 minut do 5 numerów (obecnie mam aktywne m.in. taniej z przyjaciółmi i ofertę weekendową). Chyba zupełnie nie był przygotowany na to, że można porównywać ofertę utrzymaniową do nowej w Erze, a nie do oferty sieci, do której się chce przejść. Zdziwił się wielce, twierdząc, że przecież (cytuję) „tej nowej nikt nie bierze, bo rynek jest już bardzo mocno nasycony”. Ja mu na to, że tym bardziej trzeba walczyć o utrzymanie dotychczasowych klientów, a on na to, że „cena minuty dla stałych abo. jest niższa”. Jak grochem o ścianę… W związku z tym naszła mnie taka refleksja. Może konstrukcje taryf dla nowych i starych powinny być zamienione w tym sensie, że np. nowi mieliby np dodatkowe minuty uniwersalne gratis, a stali np. wybór dodatkowych pakietów gratis lub za pół ceny. No i oczywiście w żadnej konfiguracji taryf i usług dodatkowych oferta utrzymaniowa nie powinna być gorsza, niż ta dla nowych, szczególnie w czasach, kiedy czwarty gracz na rynku rozpycha się fioletowymi łokciami.

#262570  autor: RS81
 19 kwie 2008, 12:08
3m pisze:Może konstrukcje taryf dla nowych i starych powinny być zamienione w tym sensie, że np. nowi mieliby np dodatkowe minuty uniwersalne gratis, a stali np. wybór dodatkowych pakietów gratis lub za pół ceny. .
Ale dobierajac dodatkowe pakiet powinny one obnizac cene telefonow tak jak to bylo w starych zasadach, a nie tak jak teraz ze pakiety sie dokupuje poza abonamentem i nie maja żadnegp wplywu na cene telefonu

#262582  autor: Szalony
 19 kwie 2008, 13:24
To ja sie pochwale jak era ze mna "negocjowala" a raczej wogole nie chciala "mnie" sluchac i Erze podziekowalem na stale :mrgreen: Zostal mi ostatni numer w Erze ( wczesniej juz kilka do Plusa przenioslem), mowie sobie zostawie sobie 'jedna" Ere - i wyszlo na to ze Era woli "stracic" klienta niz go "wysluchac" :P Mi to juz wszystko jedno bylo wiec - zastanawialem sie nad umowa bez telefonu - ale tu sa gorsze warunki niz w Plusie - w Erze na rok z biznes 40 daja 20zl bonusu i nic sie nie wytarguje (przynajmniej ja nie moglem) - w plusie w biznesklasie 30 daja 25zl( analogicznie w wyzszych taryfach bez telefonu w Erze takze sa gorsze warunki niz w Plusie), ale mowie sobie moze cos z telefonem wezme na 2lata - i nie chcialem nic za 1zl :wink: - chcialem LG Viewty z Ery w Biznes70 ale mowie sobie niech Era mi choc 50zl oposci z ceny 840zl to przedluze umowe :D ale skad Era w zaparte nawet 10zl nie chciala z ceny mi zejsc i najgorsze jest to ze "baba" gadala mi jak idiocie ze ceny telefonow to ustala producent a nie era :mrgreen: i nic z ceny nie moga zejsc ... w takim razie sie "wnerwilem" i na wolnym rynku N82 kupilem i Erze dziekuje za 7lat wspolpracy :P Wszystkie numery przenioslem do Plusa - tak Era ze mna "negocjowala" Wczesniej takze bym numery w Erze zostawil ale jak na reklamacje odnosnie zasiegu mnie "olali" nawet glupiego 10zl upustu na abonament nie dali bo u nich "siec" dziala poprawnie i ze nie mam zasiegu to nie Ery wina tylko "moja" to Era u mnie jest historia :)ps jeszcze bym w erze zostal bo niby ma stacje postawic kolo mnie na 11Listopada - ale idzie to jej jak "krew z nosa" i moze za rok ja postawi albo bym sie nie zdziwil jakby wogole nie powstala - bo skoro przez juz prawie 11lat Erze wystarczy tylko 1stacja przy Piotrkowskiej to po sie ma wysilac i stawiac druga :wink:

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#262625  autor: macs22
 19 kwie 2008, 16:39
@Szalony
Brak zasięgu w niektórych miejscach nie jest podstawą do obniżania abonamentu. Pozatym życzę miłych negocjacji przy przedłużaniu umów z Plusem.

#262633  autor: Szalony
 19 kwie 2008, 17:09
Macs zgoda ze nie jest ale chyba zgodzisz sie ze "moze byc" wszystko zalezy od dobrej woli operatora... A powaznie w moich okolicach Era zaniedbala zasieg i niech mi nie "mowi" ze to nie jej wina bo jest to jej wina jak najbardziej... i moglaby choc sie troche poczuc "winna' i dac te "glupie" kilka zloty upustu... Ale to juz historia... Zreszta wiem ze z Plusem takze nie jest rozowo ale przynajmniej u mnie jest duzo lepiej pod kazdym wzgledem - zarowno jakosci sieci jak i obslugi i cennikow... Pozdrwiam i zycze Erze jak najlepiej... jak uruchomi "kiedys" stacje przy 11Listopada w "moim" miescie wtedy rozwaze czy wrocic do Ery :mrgreen:

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#262635  autor: piottrw
 19 kwie 2008, 17:23
Witam
Co do przedłuzania umowy, to ja dlatego jestem w Erze, że w Orange dawali jeszcze gorzej, a np. k550 za 350 zł!!!, przy moich wydatkach 60 zł. i mniej minut. W erze przeczytałem regulamin i cennik telefonów dla stałych abonentów i wszystko jest jasne. Albo bieżesz tańszy telefon i dostajesz zniżkę na abo, albo zostajesz przy swoich minutach, za to taniej dostajesz telefon. I co w takim wypadku moze konsultant - nic. Cennik określony i już. I zniżki są na wybrane modele. Widać że promują SE K 770, K550 i W 880. są przy przedłuzeniu za 1 zł. (w taryfie za 45 i 65 zł) Inne telefony też, ale im sie nie przygladałem bo inne marki mnie nie interesują.
W orange za W 880 na stronie internetowej chcą grubo ponad 900 zł. przy abo 55 zł. Pozostawiam bez komentarza. Poza tym zawsze mozna dokupić do abo ery np 45 zł. pakiet za 10 zł 200 min, lub za 20 zł. 2000 min do 5 numerów. Ja w swoim aktualnym abo mam za 60 zł 120 min, czyli 0,50 gr za min do wszytskich. To dokładnie jak konkurencja.
Pozdrawiam

#262708  autor: maxbike
 20 kwie 2008, 09:41
Orange ma drogo, tu trzeba się zgodzić i chyba nikt tego nie neguje. Raczej nikt nie myśli nad przejściem do Orange. Sam załatwiałem przeniesienie całej rodziny mojej dziewczyny z Orange do Ery i rachunki spadły im bardzo drastycznie. Zresztą sam konsultant przyznał nam się w Orange, że ma telefon w Erze, bo taniej. Wszystko idzie o przejście do PLAY, które to daje dużo minut w rozsądnych cenach i ma moim zdaniem świetne ceny telefonów (choćby abonament za 40zł i k800i za 1zł). Nowa oferta utrzymaniowa Ery jest sporo gorsza od tego co było, wiem bo sam przedłużałem i jak teraz patrze na to wszystko to mam lekko mówiąc mieszane uczucia. Z zasięgiem w Erze, a w zasadzie z przerywaniem połączeń tekstem "połączenie będzie kontynuowane najszybciej jak to możliwe" też się spotkałem. Era próbowała mi wcisnąć kit, że to moi rozmówcy zawieszają rozmowy, potem, że to mój telefon, a jak im napisałem dosadniej przyznali się, że mieli problemy techniczne, CO ZA OBŁUDA!!! Do mojej dziewczyny wysłali 2 A4 pismo, że to wina jej telefonu... Nic nie daje pisanie, że w tym czasie nie używaliśmy tylko jednego modelu... Robią ludzi w konia... I jak widzę w reklamie "sieć najbardziej zadowolonych klientów".. bez komentarza.

#262719  autor: tejerek
 20 kwie 2008, 10:43
Czy obecnie można przedłużyć umowę przez i-boa? Bo na moim koncie jak na razie nic się nie pojawiło, a pozostało mi mniej niż 4 miesiące do końca umowy.

Pozdrawiam wszystkich...

#262779  autor: Prometo
 20 kwie 2008, 14:18
tejerek pisze:Czy obecnie można przedłużyć umowę przez i-boa? Bo na moim koncie jak na razie nic się nie pojawiło, a pozostało mi mniej niż 4 miesiące do końca umowy.
Jeżeli nic sie nie pojawiło na Twoim koncie to nie można.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#262893  autor: slave99
 21 kwie 2008, 10:09
Ja we czwartek przedłużyłem umowę, oto szczegóły (może komuś się przyda).
Staż w Erze: 2 lata w abonamencie (wcześniej Tak Tak - ten sam numer), taryfa 40 minut za 25 zł + od 5 miesięcy darmowe weekendy za 10 zł miesięcznie - rachunki w okolicach 40 zł i drugi numer zarejestrowany na tą samą osobę z abonamentem za 40 zł.
Pani w BOA zaproponowała mi 70 minut za 45 zł lub 120 minut za 65 zł i telefon zgodnie z cennikiem (w tym przypadku Nokia 6300 za 399 zł a po obniżeniu punktami Era premia za 249 zł). I jeszcze próbowała mnie przekonać, że ta oferta jest znakomita, bo po wykorzystaniu darmowych minut cena za minutę wynosi tylko 0,59 zł (oprócz Play'a) a nie jak dotychczas 0,69 zł... Grzecznie pani podziękowałem, powiedziałem, że w Play'u mają o wiele lepszą ofertę i że chcę zrezygnować. Wtedy przełączono mnie do pana zajmującego się rezygnacjami i po kilkunastu minutach negocjacji zaproponował 120 minut do wszystkich sieci za 45 zł, przez pierwsze 3 miesiące cena abonamentu 30 zł, przez pierwsze 2 miesiące dodatkowe 40 minut gratis. Na telefon niestety nie otrzymałem zniżki. Oferta może nie wspaniała, ale po przeliczeniu wychodzi 15 zł za 'pakiet'.

#262905  autor: RS81
 21 kwie 2008, 13:06
slave99 pisze: i po kilkunastu minutach negocjacji zaproponował 120 minut do wszystkich sieci za 45 zł, przez pierwsze 3 miesiące cena abonamentu 30 zł, przez pierwsze 2 miesiące dodatkowe 40 minut gratis. Na telefon niestety nie otrzymałem zniżki. Oferta może nie wspaniała, ale po przeliczeniu wychodzi 15 zł za 'pakiet'.
Ta oferta jest beznadziejna poprzednio byly 3 pakiety za 49.5 (ktore mozna bylo dowolnie konfigurowac ) a Nokia 6300 kosztowala 49 i jeszcze slochawke bezprzewodowa dawali. A teraz dostales to co na stronie + 45 zl rabatu i 80 min. Przeciez to jest śmiechu warte co oni teraz ludzia proponuja widze ze jak tak dalej bedzie to sie skonczy tak-takiem i zakupem na allegro .

#262907  autor: 3m
 21 kwie 2008, 13:07
Slave99, być może się mylę, ale właściwie to dali ci standardową ofertę -3*15zł. Porównaj sobie do oferty przed zmianą taryf, gdzie co prawda pakiety były po 16,5zł (po negocjacji), ale tańsze telefony (chyba o 1 kolumnę) no i 3000 minut na Erę i stacjonarne, czyli oferta bez porónania ciekawsza. No i mogłeś w standardzie wymienić 40minut uniwersalnych na 100 taniej w sieci i obniżało ci to cenę aparatu.
  • Strona 139 z 318
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 318
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139