• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 138 z 318
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 318

#261538  autor: waeren
 12 kwie 2008, 23:33
Batigol pisze:Jestem w Erze od dobrych kilkunastu lat, mam w tej sieci cztery aktywne numery telefonu (wszystkie na abonament), a moje średnie miesięczne rachunki oscylują w granicach 300 zł, i po prostu krew mnie zalewa, kiedy widzę jakie to wspaniałe oferty błękitna sieć przygotowała dla swoich stałych klientów.
Ciekawe stwierdzenie, a ile wynosi dokładnie te kilkanaście lat? :shock:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#261553  autor: Batigol
 13 kwie 2008, 06:11
waeren pisze:
Batigol pisze:Jestem w Erze od dobrych kilkunastu lat, mam w tej sieci cztery aktywne numery telefonu (wszystkie na abonament), a moje średnie miesięczne rachunki oscylują w granicach 300 zł, i po prostu krew mnie zalewa, kiedy widzę jakie to wspaniałe oferty błękitna sieć przygotowała dla swoich stałych klientów.
Ciekawe stwierdzenie, a ile wynosi dokładnie te kilkanaście lat? :shock:
Dokładnie - 12 lat.

#261663  autor: thonka
 13 kwie 2008, 16:12
Batigol, ciekawe piszesz.. bo era dopiero we wrzesniu br. bedzie oficjalnie swiadczyc uslugi gsm od 12 lat...

nawiazujac do moich wczesniejszych postow dot. przedluzenia u dziewczyny. po 2 miesiacach negocjacji i pouczaniu konsultantow na temat oferty ich sieci, ktorej niektorzy kompletnie nie znali, albo nie chcieli znac (oraz niezle mydlenie oczu w stylu super ekstra 2000 minut do ery, ktore mialy byc najwieksza zaleta przedluzenia umowy czy tez promocyjny starter tak tak'a za jedyne 20zl) tanszych pakietow jej nie dali... 3xOU=60zl i k770i za 1zl + jabra 2020 za 1zl to max co udalo sie od nich wyciagnac.

#261671  autor: aga
 13 kwie 2008, 16:33
Batigol, ciekawe piszesz.. bo era dopiero we wrzesniu br. bedzie oficjalnie swiadczyc uslugi gsm od 12 lat...
thonka czepiasz się szczegółów. wiadomo o co chodzi. Ja też mam pierwszy numer od 1996 r. i prościej jest powiedzieć od 12 lat niż np. od 11,5.

Batigol od dawna wiadomo, że Era woli pozyskiwać nowych klientów niż dbać o starych. Jestem w podobnej sytuacji, bo mam 6 numerów, z czego 3 na firmę, które generują rachunki 600-800 zł. Z jednym numerem (swoim) przeszłam już do TT i wychodzi mi o wiele taniej niż w abo, bo 80-90% połączeń mam z Erą i stacjonarnymi.

#261689  autor: piottrw
 13 kwie 2008, 18:01
Witam
Czytam tak wasze posty, i grozą wieje. Co prawda moja uwowa kończy sie we wrzesniu, ale czytam co mnie może czekać i nie rozumiem czegoś... Wchodzę do sklepu internetowego i czytam, ze Era nowy coś tam i k770 jest za 1 zł + jabra słuchawka przy przedłuzeniu dla stałych abonentów. Poza tym ja miałem 2 OU za 60 zł, teraz jak weszły nowe taryfy mam 120 min do wszytskich w taryfie Era nowy cos tam. Zadzwoniłem do BOA i mi zmienili. Dostałem o 40 min wiecej. i to bez żadnych dodatkowych zobowiązań.
Pozdrawiam

#261905  autor: plustik
 14 kwie 2008, 22:11
piottrw pisze:Witam
Czytam tak wasze posty, i grozą wieje. Co prawda moja uwowa kończy sie we wrzesniu, ale czytam co mnie może czekać i nie rozumiem czegoś... Wchodzę do sklepu internetowego i czytam, ze Era nowy coś tam i k770 jest za 1 zł + jabra słuchawka przy przedłuzeniu dla stałych abonentów. Poza tym ja miałem 2 OU za 60 zł, teraz jak weszły nowe taryfy mam 120 min do wszytskich w taryfie Era nowy cos tam. Zadzwoniłem do BOA i mi zmienili. Dostałem o 40 min wiecej. i to bez żadnych dodatkowych zobowiązań.
Pozdrawiam
zmienili Ci plan taryfowy bez niczego?? O ile się nie mylę taki "zabieg" kosztuje 6 miechów więcej do końca umowy... 8)

#261909  autor: wirusek
 14 kwie 2008, 22:23
jak bez zobowiazan to chyba nie kosztuje...
nie moga takich rzeczy robic ze przedluza bez informowania klienta bez informowania o konsekwencjach... tym bardziej ze nic nie podpisywal.
czyli na chlopski rozum dali nowsza taryfe a umowa sie konczy normalnie we wrzesniu!
tak mi sie wydaje... :))

#261919  autor: thonka
 15 kwie 2008, 00:00
moze Ci sie zle wydawac... mnie jak wchodzily nowe taryfy molestowali codziennie (nie odbieralem pocztkowo, ale z zastrzezonego po 3-4 razy dziennie tylko BOA moglo dzwonic) zeby przejsc na nowa ere, nie informujac przy tym, ze trzeba potem pol roku dluzej sie z nimi bujac. mamili mnie 220 minutami do wszystkich i 5 nrami za free w erze za 100zl (mam obecnie za ta sama kase 200 min., jeden numer i 50mb). po chwilowej euforii, nadeszla chwila chlodnej kalkulacji (musialbym placic abo do marca 2010), po czym grzecznie, acz stanowczo powiedzialem zeby sie gonili ;). jedyne co chcieli to szczegolowe dane abonenta (czy Ty to napewno Ty) i kod abonencki.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#261932  autor: anonim69
 15 kwie 2008, 07:47
Wczoraj siostra przedłużyła umowę ,która sie kończy jakoś na początku lipca ,jest 4 latka w Erze ,zaoferowali jej 4 miesiące za 50% w EN80 i pozostałe za 64,80 czy 90gr tel W580i za 49 zl i 2000 pkt z Era Premia czyli normalnie 99zl .Nie czekała do lipca bo najarała sie na ten tel niesamowicie . Średnio jej abonament wyjdzie niecałe 61 zl co dzieląc przez 170 min wychodzi niecałe 36 gr
Dodam ze 1,5 tyg. wcześniej jak dzwoniła do BOA proponowali jej 220 min za 70 zł ale niestety oferty tej już nie ma .

#261943  autor: 3m
 15 kwie 2008, 10:12
To i tak drożej za minutę, niż w podstawowej ofercie przedłużeniowej (bez żadnych dodatkowych upustów) w abo za 25zł. Wiem, że zaraz pojawią się różne argumenty, dlaczego lepsze są wyższe abonamenty, ale fakt pozostaje faktem, czy płacisz 25, czy 100zł, minuty w abonamencie kosztują dokładnie tyle samo. Era po prostu najbardziej sobie ceni osoby płacącące po 25-30zł miesięcznie:)

#261946  autor: Batigol
 15 kwie 2008, 10:24
Czy Era pod koniec każdego miesiąca dokonuje kosmetycznych zmian w cenniku wymiany telefonu? Z moich, przyznam się jednak szczerze, niezbyt dokładnych obserwacji by tak wynikało. Ale może się mylę?
Wczoraj dostałem pierwszą propozycję przedłużenia umowy, która kończy się na początku sierpnia. O dziwo dotyczyła już wymiany telefonu, ale w niczym nie odbiegała od standardowej oferty przedstawianej niejako na odczepne każdemu delikwentowi podpisującemu aneks. Wygląd oferty:
NE 80: 170 min/510 smsów
SE k770i za 49 zł
Oczywiście grzecznie podziękowałem, sugerując, że po kilkunastu latach spędzonych w Erze i korzystając z czterech kart sim aktywowanych w błękitnej sieci [wszystkie abonament] liczyłem na coś więcej.
Poczekam na dalszy rozwój wypadków.

#261956  autor: 3m
 15 kwie 2008, 11:44
Myślę, że warto poczekać. Tak beznadziejny pakiet przedłużeniowy, jaki dają teraz, nie będzie się przecież za dobrze sprzedawał, może oprócz abo za 25zł. No i bliżej końca umowy będziesz miał okazję coś wytargować w stosunku do standardowej oferty.

#261960  autor: wirusek
 15 kwie 2008, 12:40
Batigol pisze:Czy Era pod koniec każdego miesiąca dokonuje kosmetycznych zmian w cenniku wymiany telefonu? .
Era nie tyle co pod koniec miesiaca dokonuje zmian ale nawet robi to czasem kilka razy w miesiacu.
Moja mama kiedys miala w roznym czasie 3 rozne propozycje, a zwlekała tylko dlatego bo nie bylo w salonie tego telefonu co chciala.
pozdrawiam!

#261968  autor: Yearman
 15 kwie 2008, 13:33
...a czasami jest stagnacja 1,5 miesiaca po ktorym co prawda nastepuja zmiany ale sa one tylko kosmetyczne.
 #262091  autor: vespero
 16 kwie 2008, 00:10
Oj wieje zgrozą ratujcie !!!
nie wiem co mam zrobić kończy mi się umowa z kochaną Erą złożona rezygnacja i i oferta dla nowych klientów zwłaszcza przy zakupie przez e-sklep jest po prostu korzystniejsza czy naprawdę era ma gdzieś swoich stałych klientów korzystam z polecenia zapłaty średnia rachunków z ostatniego półrocza jest w granicach 120 ostatni ponad 200zł jak nie więcej i oferta jaka mi złożyli to rok taniej a rok drożej albo 3 miesiace taniej a potem i tak drozej w porównaniu z nowymi oni maja darmowe do 5 numerow wliczone wiec 10 zł co miesiac w plecy a jeszcze przez e-sklep nowi dostaja 3 miesiace za 1zł czy nie ma zadnej mozliwosci negocjacji i era dba o nowych a starzy mimo wysokości rachunków płacenia na przedłuzeniu maja dopłacac i czy ceny telefonow są stałe i nie ma możliwosci ich zmiany po wprowadzeniu nowej taryfy paradoksalnie telefon zdrozał a co gorsza dla nowych jest tanszy odejsc i zaczac od nowa naprawde nic sie nie da z tym zrobic pomocy moze ktos jest w stanie mi pomoc co zrobic

Pozdrawiam

#262100  autor: yonass
 16 kwie 2008, 07:28
vespero ja wczoraj zrobiłem to w ten sposób: podpisałem umowe w play i mam ere gdzieś bez łaski, tam przy abo 70 mam 200min do wszystkich i tel nokia e51 za 149zł tak ze nie zastanawiaj sie bo nie ma nad czym pozdrawiam

#262119  autor: piottrw
 16 kwie 2008, 10:09
Witam
Tak zmienili mi abo. Brałem we wrzesniu 2006 r. ofertę urodzinową 20 zł przez 10 miesiecy za 2 pakiety (wybrałem 40 min i internet), po 10 miesiącach płaciłem 60 zł. I zaraz jak weszły nowe taryfy zadzwoniłem, i zmienilem sobie taryfę z 2 OU na pakiet 120 min do wszytskich. Chdzi o to że nie może być mniejsza opłata. I koszt całej imprezy 0 zł. Sprawdzałem rachunek w Boa i nienaliczyli nic.
Jak przy przedłuzeniu będzie kicha to w sklepie internetowym poprostu kupię nowy abo (koszta to 1 zł za podłązcenie, i 3 miesiące za 1zł. ). Tak też zrobiłem gdy był mi potrzebny 2 telefon dla dziecka. Dokupiłem 2 aktywację za 30 zł i dostałem jeszcze K 550 za 1 zł. Czyli telefon + 100 min do ery, wyniósł. 24 x 30 zł = 720 zł za 2 lata. To tylko jakieś 150- 200 zł. drożej jak bym brał sam telefon w komisie, a jak uwzględnić zakup na raty to nawet taniej bo minuty wychodzą wtedy za darmo.
Pozdrawiam

#262120  autor: vespero
 16 kwie 2008, 10:09
Ale co jesli mimo wszystko era tanszy internet darmowe numery na okres całej umowy a nie do konca tego roku,
Moje pytanie raczej brzmi co zrobic zostac jako stary i ktora opcje wybrac czy podpisac sie jako nowy bo to wychodzi taniej pytanie czy jest sens w przedłuzeniu umowy i z czasem to cos da czy bez skrupółow biznes is biznes wybrac to co jest tansze bo po 2 latach jako 4 letni klient tez beda mieli mnie gdzies jak tak to wybieram opcje od nowa co wybrac pomozcie

Pozdrawiam

#262135  autor: 3m
 16 kwie 2008, 11:54
Vespero, twój post z godziny 0:10 przypomina mi dokładnie moją sytuację i oddaje chyba stan odczuć większości zainteresowanych tym watkiem forumowiczów. Ta oferta to koszmar, szczególnie dla tych, którym zależy na tych 5 numerach, bo jest się wtedy paręset zł w plecy w stosunku do nowych, a telefony wcale nie są tańsze, tak jak kiedyś. A jak komuś na tym (5 numeró) nie zależy, to Play tańszy. Oferta jest fajna tylko dla tych, którym wystarcza 70 minut za 25zł. Może ktoś, kto pracuje w salonach Ery wie, czy ludzie chętnie przedłużają abo teraz? Bo jeżeli tak, to czarno widzę szansę na szybką zmianę tej beznadziejnej oferty przedłużeniowej. I jeszcze jedno. Czy u was też brak jest możliwości przedłużenia z poziomu I-BOA?

#262163  autor: Karbon
 16 kwie 2008, 13:51
Czy Era udostępnia do publicznej wiadomości wyniki finansowe roczne lub kwartalne wzorem innych firm? Ciekawych rzeczy można by się dowiedzieć z takich danych.
  • Strona 138 z 318
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 318
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138