• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 137 z 318
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 318

#261211  autor: 3m
 11 kwie 2008, 13:38
Ejuri, ja bym na zbyt wiele nie liczył. Jeżeli jesteś ich długoletnim abonentem i nie miałeś żadnych zaległości w opłatach i masz średnie rachunki ponad 150zł i masz bardzo dużo połączeń przychodzących i wychodzących, wtedy możesz liczyć na coś więcej, niż przeniętnie rzecz ujmując 25% zniżki na taryfę, czyli np. W nowej Erze 80 abo za 60, a nie 65zł miesięcznie. Złożenie wypowiedzenia nic nie da, bo jestem w trakcie i nie chcą mi dać oferty równie atrakcyjnej jak ta, którą mają nowi.

#261215  autor: ejuri
 11 kwie 2008, 13:58
niestety nie napisali nic ciekawego

Analiza Pana konta abonenckiego pod względem ilości rozmów przychodzących jak również wychodzących, pozwoliła na zaproponowanie Panu znanej już oferty.
Na obecną chwilę kształt tej oferty jest ostateczny i nie może ulec zmianie.

czyli nie zalezy im na klientach

konkurencja nie spi ;)) :wink:

#261238  autor: makanes
 11 kwie 2008, 15:42
Napisałem im tak:
Czym więc różni się ta oferta (50% zniżki przez pierwszy rok) globalnie patrząc od oferty 25% zniżki
przez cały okres kontraktu? Bo chyba niczym...
Bo to było tak, jeśli chodzi o ich oferty, w kolejności chronologicznej:
1)25% zniżki na cały kontrakt - oferta standardowa co dostaje każdy bez łaski jak przedłuża
2)25% zniżki na 21 miesięcy kontrakt + 50% zniżki na pierwsze 3 miesiące (jest lepiej myślę sobie, ale negocjuję dalej)
3)50% zniżki, ale tylko przez pierwsze 12 miesięcy, a potem normalne ceny cennikowe bez rabatu....

Jak widzicie punkt 1 = punktowi 3......

Nic bym nie mówił jakby ceny telefonów były dla 45zł jak dla 49,5 dawniej....

#261257  autor: 3m
 11 kwie 2008, 17:31
Oni nam wysyłają standardowe formułki, bo ja też dostałem coś takiego. Może też zacznikmy im wysyłać standardowe "Analiza Państwa oferty pod każdym względem pozwoliła mi stwierdzić, że jest ona do bani, i na obecną chwilę kształt mojej przyszłej oferty zaczyna przypominać fioletowego maza"

#261260  autor: Batigol
 11 kwie 2008, 18:21
3m pisze:Oni nam wysyłają standardowe formułki, bo ja też dostałem coś takiego. Może też zacznikmy im wysyłać standardowe "Analiza Państwa oferty pod każdym względem pozwoliła mi stwierdzić, że jest ona do bani, i na obecną chwilę kształt mojej przyszłej oferty zaczyna przypominać fioletowego maza"
Wątpię, że to coś da... Ale jestem ciekawy ich reakcji na list przewodni do BOA z podpisami kilku tysięcy osób, które deklarują chęć przejścia do PLAY`a po wygaśnięciu umowy. Może to dałoby im nieco do myślenia. Wiele słyszało się o tym, iż usługi telekomunikacyjne mają tanieć, natomiast Era zafundowała swoim stałym abonentom "zaewaluowane " podwyżki. Jestem w Erze od dobrych kilkunastu lat, mam w tej sieci cztery aktywne numery telefonu (wszystkie na abonament), a moje średnie miesięczne rachunki oscylują w granicach 300 zł, i po prostu krew mnie zalewa, kiedy widzę jakie to wspaniałe oferty błękitna sieć przygotowała dla swoich stałych klientów. Wkrótce będę musiał podpisać aneks, ponieważ umowa wygasa z końcem lipca i jeżeli nie otrzymam satysfakcjonującej mnie oferty, to całą sprawę opiszę nieco szerzej na łamach prasy. Tytuł już mam i to bardzo krzykliwy: Klienci Ery uciekają do konkurencji.

#261261  autor: anonim69
 11 kwie 2008, 18:23
Pisałem do Ery 5,04 (sobota) odpowiedz dostałem 6,04 (niedziela) w poniedziałek dzwoniłem do BOA żeby przedłużyć umowę ,kobiecina miała zadzwonić ok. 15 i potwierdzić czy jest K770i inny niż brązowy ,nie zadzwoniła ani nie dostałem smsa potwierdzającego .Wtorek dzwonie czy wszystko jest jak było uzgodnione dzień wcześniej i typcio mi mówi, ze sie umowa zmieniła i nie ma tej promocji i ze będzie przez następne 12 miesięcy pełna opłata .Ostatecznie zmieniło sie z 13 na 12 miesięcy 50%abonamentu i 12 miesięcy upustu 15zl do końca trwania umowy. Telefon był u mnie w środę z nowa umową .
Poniżej wklejam od Ery odpowiedz z moim zapytaniem :

Niebawem wygasa ostatecznie mi umowa, a dokładnie 12.04.08, i przejdę
z abonamentu na system TAK TAK gdyż jak do tej pory oferta nie była
zadowalająca, tym bardziej dla stałego klienta ( posiadającego poki co
dwa aktywne abonamenty), wracajac do tematu jestem skłonny podpisac z
wami umowę i ją przedłużenia na kolejny okres jednak chcialbym sie
dowiedziec na jakie warunki mogę liczyć, zostając dalej waszym abonentem
przez następne 24 miesiące .Macie nowe promocje na stronie www.era.pl.
np. ofertę 60zł/120min plus 200 do jednej osoby w Erze z której może
skorzystać każdy nowy użytkownik nie licząc abonamentu po 1zł przez 3
pierwsze miesiące kupując w sklepie era.pl. plus nowy telefon .Czym by
sie różnił mój abonament o podobnej taryfie jako stałemu abonentowi ?
Jeżeli jesteście w stanie zaproponować mi ciekawą oferte to bardzo
prosze mi ja w odpowiedzi lub poprzez konsultanta telefonicznie
przedstawić, tak abym mógł sie zastanowić i ostatecznie podjąć decyzje.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :Jacek G

Witam.

Serdecznie dziękuję za korespondencję skierowaną do Internetowego Biura Obsługi Abonenta.

Mam przyjemność przedstawić indywidualną propozycję przygotowaną specjalnie dla Pana. Jeżeli chciałby Pan wymienić telefon na nowy oraz dodatkowo zoptymalizować koszty połączeń proponuję wybór Oferty dla Wymagających

Promocja umożliwi Panu wybór atrakcyjnych, indywidualnie dopasowanych do Pana potrzeb pakietów taryfy Nowa Era. Dodatkowo otrzyma Pan upust na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych, z czego przez okres pierwszych 13 miesięcy upust ten wynosić będzie aż 50%.

Promocyjne zestawy*:

- Nowa Era 20 - miesięcznie 30 minut lub 90 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 10 zł z VAT (przez 13 pierwszych miesiący) oraz 20,00 zł z VAT przez miesiące pozostałe do końca aneksu
- Nowa Era 40 - miesięcznie 70 minut lub 210 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 20,00 zł z VAT (przez 13 pierwszych miesiący) oraz 25,00 zł z VAT przez miesiące pozostałe do końca aneksu
- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT (przez 13 pierwszych miesiący) oraz 45,00 zł z VAT przez miesiące pozostałe do końca aneksu

Dzięki ofercie będzie Pan mógł zakupić markowy model aparatu w cenie promocyjnej z załącznika cenowego.
Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem http://www.era.pl/

Dodatkowo, tylko jako Stały Abonent, otrzymuje Pan możliwość dopasowania taryfy wedle własnych potrzeb. Do każdej z taryf może Pan wykupić usługi dodatkowe na warunkach cennika Nowa Era.

Zmiany można dokonać samodzielnie poprzez witrynę www.era.pl (opcja bezpłatna) lub poprzez konsultanta Biura Obsługi Abonenta, 602900 (opcja płatna 6,10 zł z VAT).

W taryfie Nowa Era stawka za minutę połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu to jedyne 0,49 zł z VAT (w taryfach Nowa Era 80, 100, 120, 200) lub 0,59 zł z VAT (w taryfach Nowa Era 20, 40, 60) za minutę połączenia, a koszt SMS-a to 0,20 zł z VAT. Opłaty za połączenia naliczane są za każdą sekundę.

Nadmieniam, że jako Stały Abonent może Pan korzystać z usług sieci Era na specjalnych warunkach, ponieważ wyżej wymienione przywileje są dostępne wyłącznie w ofercie dla Stałych Abonentów. Proponuję wygodny sposób realizacji oferty - aneks może zostać bezpłatnie dostarczony przez kuriera pod wskazany przez Pana adres, co pozwoli Panu na zaoszczędzenie czasu. W celu ustalenia szczegółów proszę o kontakt pod numerem Biura Obsługi Abonenta 602 900 (opłata za połączenie wg cennika). Nasz konsultant odpowie na Pana pytania i doradzi najbardziej korzystne rozwiązanie.

*Oferta może ulec zmianie.

Zachęcam do skorzystania z promocji.
Z wyrazami szacunku

#261281  autor: yonass
 11 kwie 2008, 19:38
anonim69 tylko nie pisz ze za tel zapłaciłeś 449zł

#261289  autor: anonim69
 11 kwie 2008, 19:58
za tel zapłaciłem 49 zł , nie widzę takiej opcji abym zapłacił jakiemuś operatorowi 449 zł za tel. Tak na marginesie jednak Era nie dba o stałych abonentów i to, ze mam taką umowę po długiej dyskusji z konsultantem jest moim szczęściem, niż ofertą dla stałych abonentów .Jak napisałem wcześniej, zadzwoniłem do nich w poniedziałek 7,04 z rana ,a we wtorek już mi mówi typ ze sie zmieniła oferta .Prawdę mówiąc nerw mi targnął i to ze dzień wcześniej miałem uzgodnioną ofertę i wszystko potwierdzone to by skończyło sie na ofercie 12miesiecy zniżka 50% , i 12 miesięcy pełna oplata .Moje odczucie jest takie, ze mimo wszystko chcieli mnie wykiwać i temu nie realizowali mi zamówienia z poniedziałku.

#261292  autor: yonass
 11 kwie 2008, 20:12
To miałeś szczęście ze tak wynegocjowałes ja tez mam dwa abonamenty u błękitnych jeden kończy sie w 10.06 jak na razie to dostaje oferte gorszą od "nowego" w sieci jak nic fajnego nie zaproponują to przenosze sie do P4 a i nie wiem dlaczego tak jest ze telefony są tansze dla nowych a droższe dla stałych;(

#261303  autor: jolka13
 11 kwie 2008, 20:51
anonim69 piszesz że za telefon zapłaciłeś 49zł czyli masz taryfę NE 80 ?

jolka

#261316  autor: makanes
 11 kwie 2008, 22:10
Hmm... czyli jednak da się wynegocjować lepsze warunki... Jak można otrzymać 12 miesięcy 50% a potem 25%? Nawet straszenie Playem nie pomaga. :(

#261330  autor: ejuri
 11 kwie 2008, 23:26
ehhhhh
teraz tak napisali :(

Z przykrością muszę poinformować, że przygotowana dla Pana oferta na chwilę obecną nie może ulec zmianie. Pragnę zaznaczyć, że zdajemy sobie sprawę z potrzeb naszych klientów. Zapewniam, że dokładamy wszelkich starań aby oferty dla Stałych Abonentów były jak najbardziej atrakcyjne i konkurencyjne.

Mając na uwadze Pana zainteresowanie ofertą dla Stałych Abonentów informujemy, że przy konstruowaniu oferty brane są pod uwagę następujące kryteria:
-ilość wykonywanych połączeń
-ilość odebranych połączeń
-wysokość opłacanych faktur
-terminowość regulowania należności wobec Operatora
-czas, jaki upłynął od podpisania lub przedłużenia umowy

Wymienione wyżej czynniki pozwalają nam na przedstawienie znanej już Panu oferty, do skorzystania z której gorąco zapraszam.

ciekawe kiedy sie zlamią ;pp

#261334  autor: makanes
 12 kwie 2008, 00:13
Napisz jaki masz abonament (ile pakietów, ile płacisz), czy przekraczasz go, czy może zostają Ci niewykorzystane minuty, czy korzystasz z internetu, polecenia zapłaty? I ile masz punktów era premia?

#261340  autor: anonim69
 12 kwie 2008, 08:29
jolu ,zgadza sie mam taryfę EN80, przy tych warunkach by było marnotrawstwem z mojej strony wybrać EN60 . W EN80 mam po wykorzystaniu min. z abonamentu 49 gr za minute a nie 59 gr jak ma to miejsce w EN60 i nie dostałbym tego K770i za 49 zł .

#261343  autor: 3m
 12 kwie 2008, 09:00
Czyli wniosek jest taki, że dają więcej, jak ma się już realną możliwość odejścia z sieci. Mi umowa kończy się 24.05, a że w play można podpisać umowę na +- 3 tygodnie przed rozwiązniem tej z poprzenim opem, tak więc jeszcze przez 3 tygodnie nie będę miał realnej możliwości przejścia do nowego operatora. Moje warunki zależą chyba bardziej od tego harmonogramu, niż od wysokości rachunków.

#261347  autor: anonim69
 12 kwie 2008, 09:34
3m , nie wiem czy czytałeś posta w którym wklejałem korespondencje z Erą ,napisane tam było , ze "umowa kończy mi sie ostatecznie 12 i przejdę do systemu TT" ,miałem podpisaną już rezygnacje z Erą jest to jedna strona FORMULARZ ROZWIĄZANIA/WYGAŚNIĘCIA UMOWY i przejść do Playa z TT ,trwa to ponoć wtedy kilka dni jak sie dowiadywałem w Playu .Z abonamentu faktycznie trwa przeniesienie numeru zdecydowanie dłużej koleś z Playa mówił mi abym przyszedł nawet 5 tygodni przed końcem umowy z Erą .

#261348  autor: jolka13
 12 kwie 2008, 10:03
hej

anonim69 ja teraz także jestem zainteresowana ne80 i telefonem motorola v8 tj 170m (w związku ze zmianami ). Wcześniej chciałam 4 oferty tj 3*40m +100 minut do ery i telefon nokia 6500 slide. Do ery przeniosłam się z Orange bo cała moja rodzina jest w erze ( 2 abonamenty+ 2 mega fun). Umowa kończy mi sie 13.09 , czytając posty myślałam że już w czerwcu mogą mi zaproponować atrakcyjną ofertę ale teraz po zmianach chyba będę musiała czekać aż do września ?

jolka

#261484  autor: Karbon
 12 kwie 2008, 19:50
jolka13, do września wszystko może sie pozmieniać i pewnie tak będzie. Oczywiście in plus.

Swoją drogą ciekawe czemu w niskich abonamentach jest korzystnie, a w drogich już taka lipa. Płaciłem poprzednio 25 zł i miałem 40 minut, a teraz za tyle samo mam 70.
Nowi abonenci tracą w porównaniu ze starymi taryfami, a Wy zainteresowani wysokimi jeszcze więcej.
Nie piszcie maili do BOA tylko do kogoś "władnego". A nóż coś da się załatwić.

#261502  autor: 3m
 12 kwie 2008, 21:26
Anonim69, dzięki za odpowiedź i gratuluję sukcesu. Oczywiście, że czytałem. Już nie będę odkręcał przejścia bezpośrednio z abo na abo, nie mam na to czasu, sił ani ochoty.

#261525  autor: yonass
 12 kwie 2008, 23:02
dzwonili dzis do mnie z BOA i jak zwykle proponowali warunki gorsze od tych co mam nie wsopminając o tym ze PANI zasugerowała ze jak zrezygnuje i jeszcze raz wezme jako nowy to bede miał lepsze ceny tel np. stały abonent se770i-449zł nowy299 gdzie tu sens i logika? WITAJ PLAY;P
  • Strona 137 z 318
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 318
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137