• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 136 z 318
  • 1
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 318

#260163  autor: Karbon
 05 kwie 2008, 13:34
Era od wczoraj molestuje mnie sms'ami :D
1. Potwierdzenie zamówienia zniżki na telefon.
2. Moja taryfa została już dzisiaj zmieniona na Nowe Era 40 (mimo, że jeszcze nie podpisałem juszcze aneksu). Swoją drogą ciekawe jak mnie podlicza za ten miesiąc, bo nigdy przy zmianie taryfy rachunek mieisęczny nie był dla mnie korzystny finansowo.
3. Połączenia konferencyjne włączone.
4. "Aktyalnie nie posiadasz pakietów Oferta uniwersalna".
5. Nr listu przewozowego.
6. Potwierdzenie wysłania telefonu.

Nie bez kozery wypisałem tutaj te sms'y od Ery bo jestem miło zaskoczony szybkością realizacji i kultura informacji dla klienta. Wysłali paczkę tego samego dnia, w którym zamówiłem towar, baa, zamówienie przyjeli w trakcie zmiany/konfiguracji nowego oprogramowania w BOA. Nie wiem jak Wam, ale mnie się to podoba.

[ Dodano: 2008-04-05, 14:00 ]
Zadzwoniłem na 602963 i dowiedziałem się, że mam w Nowa Era 40 (od dzisiaj to mam) 47 minut + Oferta Uniwersalna (pozostałość po starym abo) 14 minut. Więc chyba po prostu zapłaciłem pełny abo po staremu i te minuty mi zostały, a minuty z Nowa Era 40 policzyli proporcjonalnie? Tak to wygląda.

#260442  autor: 3m
 07 kwie 2008, 10:36
We wrześniu miałem propozycję przedłużenia z 50% zniżką na aparat, w lutym 16,5 zł za pakiet a teraz, przy rachunkach w granicach 160-220zł miesięcznie, dają mi ofertę gorszą niż dla nowych abonentów, bo akurat z mojego punktu widzenia oferta "Zawsze taniej z najbliższymi 80 lub 100"+ pakiet 50MB byłaby odpowiednia, a jako stały abonent mogę mieć coś takiego o 15 zł drozej, niż nowy. Może w Erowym biurze utrzymaniowym, czy jak się tam się oni nazywają, wyrobili plan za całą 1H 2008 i teraz już nie muszą niczego sprzedawać. Podsumowując. Oferta dla nowych zgodna z duchem prezesa Era --> ARPU>ILOŚĆ ABONENTÓW, ale dla "STAŁYCH" porażka, a wręcz kompromitacja. Warto zostać, jak ktoś chce abonament za 25zł. Wniosek: Pogonić kogoś, kto był odpowiedzialny za kształt nowej oferty utrzymaniowej.70 minut za 25zł --> 36gr/min 220 minut za 85zł --> 39gr. Chyba tylko jakiś skończony imbecyl mógł stworzyć coś takiego. Skoro nie dają mi oferty co najmniej tak dobrej, jak dla nowych (sam nie wierzę, że to piszę), to dzsiaj rozpoczynam procedurę przenoszenia numeru do innej sieci, zapewne Play.

#260446  autor: dekar
 07 kwie 2008, 11:11
Właśnie dostałem ostateczną odpowiedź z Ery dotyczącą oferty dla stałych abonentów.

Delikatnie mówiąc nowe warunki są mniej niż korzystne.

Jakieś 2 tygodnie temu dostałem ofertę na:
Abonament 49,5 zł w nim 120min/480sms, pakiet 3000 minut do Ery i na stacjonarne, telefon SE K770i za 49zł

Teraz dostałem nową, ostateczną ofertę:
Abonament 45zł w nim 120min/360sms, bez pakietu minut, telefon SE K770i za 449zł!!!!

Co ciekawe w odpowiedzi wyjaśniali, że analiza moich rachunków nie pozwala na nic więcej. Jakieś 2 tygodnie temu pozwalało... :evil:

Mnie jako klienta nie obchodzą wewnętrzne zmiany taryf, dla mnie najważniejsze jest, że bez powodu zmieniono mi warunki na gorsze. Nie lubię jak traktuje się mnie jak idiotę, więc odchodzę z Ery. Play ma zdecydowanie korzystniejszą ofertę.

#260449  autor: RS81
 07 kwie 2008, 11:36
dekar jestem ciekaw ile osob jest w tej samej sytuacji co ty bo ja pewnie tez za jakies 2 miesiace wlasnie stane i pewnie ostatecznym wyjsciem jak nic sie nie zmieni bedzie przejsc na tak taka wykozystac doladowanie za punkty Premia i po 4,5 roku pozegnac ERE

#260454  autor: er0s
 07 kwie 2008, 12:07
Witam.
Jestem w erze juz ladnych pare lat, mam u nich 3 telefony na firme. Na wszystkich juz dawno skonczyla sie umowa i mam zamiar ja przedluzyc. Mozecie mi powiedziec co moge od nich wyciagnac, 1 abonament mam okolo 30 zl, a 2 pozostale 50 zl wszystko w taryfach biznesowych. Abonamentow nie chce zwiekszac, umowe chce tylko na 12 miesiecy bez telefonow. Znajomy ostatnio powiedzial mi, ze dobra umowe dostal dopiero jak wyslal do nich rezygnacje z ich uslug wczesniej nic ciekawego nie chcieli mu zaoferowac. Moze napiszecie mi co mozna od nich dobrego wyciagnac w takiej sytuacji.

Pozdrawiam.

#260602  autor: maxbike
 08 kwie 2008, 00:43
Jak dla mnie bardzo kiepsko to wygląda. Jeden telefon przedłużyłem na warunkach 33zł/140minut/560 smsów. Ale załóżmy, że bierzemy pod uwagę 2 oferty uniwersalne 80 minut/320 smsów. W porównaniu do dzisiejszej oferty 25zł/70minut/210smów cena smsa i minuty jest sporo wyższa. Jak myślą, że podpiszę umowę na gorszych warunkach przy założeniu, że usługi telefoniczne powinny tanieć to się grubo mylą. Era robi bardzo głupio, staje się drugim Orange... Teraz też nie wiem czy nie przeniosę telefonów do PLAY.

#260608  autor: poko
 08 kwie 2008, 08:17
maxbike pisze:Jak dla mnie bardzo kiepsko to wygląda. Jeden telefon przedłużyłem na warunkach 33zł/140minut/560 smsów. Ale załóżmy, że bierzemy pod uwagę 2 oferty uniwersalne 80 minut/320 smsów. W porównaniu do dzisiejszej oferty 25zł/70minut/210smów cena smsa i minuty jest sporo wyższa. Jak myślą, że podpiszę umowę na gorszych warunkach przy założeniu, że usługi telefoniczne powinny tanieć to się grubo mylą. Era robi bardzo głupio, staje się drugim Orange... Teraz też nie wiem czy nie przeniosę telefonów do PLAY.
Być może jestem w błędzie, ale wydaje mi się, że w tych 25 zł oprócz 70 minut do wszystkich jest jeszcze 200 minut do jednego numeru w Erze.
Jeśli jest to akurat dla mnie taka oferta jest już bardzo atrakcyjna.

#260609  autor: yagi
 08 kwie 2008, 08:21
Jesli chodzi o negocjowanie to jedyne co teraz mozna dodatkowo wywalczyc to znizka przez 4 miesiace... Np. zamiast 25 zl przez 4 m-ce jest 20 zl, zamiast 4 zl jest 30 zl przez 4 m-ce. Nie wiem jak rabatuja wyzsze abo... :(

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#260611  autor: 3m
 08 kwie 2008, 08:29
Poko, niestety wydaje mi się, że się mylisz. Chciałem abo za 85 i nic takiego nie oferowali. W Erze jest coraz gorzej. We wrzesniu dawali mi 50% upust na aparat, ale nie skorzystalem, bo czekałem na jakieś ruchy w taryfach. W marcu, na kilka dni przed nową ofertą, już tylko 16,5 za pakiet. Teraz właściwie niczego nie oferują. Te upuściki dla starych/stałych są śmieszne, skoro nowi mogą mieć pierwsze 3m-ce za 1 zł. wczoraj załatwiłem "wniosek o potwierdzenie..."w Play. Dzisiaj złożę go w erze wraz z wypowiedzeniem. Nie chodzi o to, że tak bardzo mi się podoba oferta Play, ale to chamstwo ze strony Ery, że daje gorsze warunki osobie z przecietnymi rachunkami w okolicach 190zł miesięcznie (regulowane pol. zapłaty) niż nowemu z ulicy.

#260645  autor: Skoczek1941
 08 kwie 2008, 13:11
Witam ja też chciałem przedłużyć umowę z siecią era oto co mi zaproponowali wiadomość z wczoraj

Promocja umożliwi Panu wybór atrakcyjnych, indywidualnie dopasowanych do Pana potrzeb pakietów taryfy Nowa Era. Dodatkowo otrzyma Pan upust na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych. Promocyjne zestawy:

- Nowa Era 40 - miesięcznie 70 minut lub 210 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 20,00 zł z VAT

- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT

- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 50,00 zł z VAT

Dodatkowo, tylko jako Stały Abonent, otrzymuje Pan możliwość dopasowania taryfy wedle własnych potrzeb. Do każdej z taryf może Pan wykupić usługi dodatkowe na warunkach cennika Nowa Era.

oczywiste jest to opcja bez telefonu

[ Dodano: 2008-04-08, 13:14 ]
Kiedyś byłem w "Idei" przez 4 lata ale tam lepszą opcja było podpisanie nowej umowy niż , bycie starym abonentem, dlatego przeszedłem do ery i tu znowu jak czytam powyższe posty czeka mnie pewnie rozczarowanie.
Pozostaje wiec tylko PLAY .

[ Dodano: 2008-04-08, 13:22 ]
A można z nimi jakoś walczyć o dobra ofertę czy jest to raczej nie możliwe.

#260651  autor: szmigier
 08 kwie 2008, 13:44
No to widzę, że ja zalatwiłem sprawę rzutem na taśmę. Pod koniec marca 1 mail z ich strony iboa - potem jeszcze jeden że oferta do bani i potem już odpowiedź że pakiety po 16,50zł. Czyli 3 oferty wziąłem 2 uniwersalne i jedna z przyjacielem za 49,50zł + 3000 minut do ery i stacjonarne na 24 cykle + SE K770i za 49zł + sluchawka Bluetooth Jabra za 1zł.
Z tego co widzę to dobrze, że się pospieszyłem i nie czekałem do końca umowy w połowie maja.
Serdecznie dziękuję wszystkim zamieszczającym tu swoje perypetie z operatorem za pomoc w obniżeniu przyszłych rachunków.
Nowa Era niestety coś zawodzi i wcale Wam się nie dziwię, że zamierzacie opuścić tą sieć.

#260653  autor: taktakowiec
 08 kwie 2008, 13:57
Skoczek1941 pisze:Witam ja też chciałem przedłużyć umowę z siecią era oto co mi zaproponowali wiadomość z wczoraj

Promocja umożliwi Panu wybór atrakcyjnych, indywidualnie dopasowanych do Pana potrzeb pakietów taryfy Nowa Era. Dodatkowo otrzyma Pan upust na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych. Promocyjne zestawy:

- Nowa Era 40 - miesięcznie 70 minut lub 210 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 20,00 zł z VAT

- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT

- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 50,00 zł z VAT

Dodatkowo, tylko jako Stały Abonent, otrzymuje Pan możliwość dopasowania taryfy wedle własnych potrzeb. Do każdej z taryf może Pan wykupić usługi dodatkowe na warunkach cennika Nowa Era.

oczywiste jest to opcja bez telefonu
Otrzymałem również taka ofertę i teraz mam mętlik w głowie.Nie da się juz niczego wynegocjować?Jak na ofertę bez telefonu to troszke słabo a oferta z telefonem mnie nie interesuje bo aparat mam dobry.Umowę bez telefonu ta którą zaproponowali to jest na rok czy 2 lata?

#260664  autor: Skoczek1941
 08 kwie 2008, 15:09
To jest oczywiscie umowa na dwa lata, mi tez nie jest potrzebny nowy tel

#260679  autor: 3m
 08 kwie 2008, 16:21
Dziaj w gdańskim salonie załatwiałem wypowiedzenie z przeniesieniem w Erze. Znudzona Pani ze stanowiska nr 3 pod koniec załatwiania formalności zapytała, dlaczego przechodzę do Play, na co odparłem, że nie podoba mi się oferta, a ona na to, że "przecież dostał Pan specjalne warunki". Serdecznie podziękowałem za specjalne warunki po czym wyszedłem z salonu. Nie wiem, czy któs zwrócił uwagę na cenę jednostkową minut w ofercie przedłużeniowej. Policzmy: ABO: 25,45,65,85,100 ceny jednostkowe odpowiednio. 35,7 37,5 38,2 38,6 35,7 --> Abonamenty w kolejności od tego z najtańszymi minutami:25 lub 100;45;65;85 . Ktoś, kto to wymyślił powinien być pozbawiony możliwości rozmnażania się, bo głupota to bardzo niebezpieczna, często dziedziczna, nieuleczalna choroba.

#260850  autor: maxbike
 09 kwie 2008, 17:11
Nowa oferta utrzymaniowa jest zwyczajnie mniej ciekawa :/ Ja zawsze biorę z telefonem, jak nie potrzebuję to sprzedaję i wychodzi mi opłacenie abonamentu przez jakiś dłuższy czas. Nowa Era 40 za 25zł to kiepska oferta, powinni coś dołożyć.

#260863  autor: Karbon
 09 kwie 2008, 17:51
Te dodatkowe 1000, 2000, itd. minut to wg mnie ściema. Od roku na drugi telefon mam 500 minut do Ery i na stacjonarne i ani jednej nie wykorzystałem. A jeśli mam specjalnie wygadać minuty z abonamentu, żeby zacząć zużywać te dodatkowe to wolę rozmawiać ze znajomymi swobodniej i wygodniej przez Skype'a. Ale szkoda, że dodatkowe usługi nie sa opłacane teraz z minut z abonamentu. Nie będę kupował jakiegoś śmiesznego pakietu, żeby maila wysłać.

#261094  autor: 3m
 10 kwie 2008, 20:02
Fragment mojego listu do Ery z ciekawym wyliczeniem: "Gdybym był nowym abonentem, mógłbym za 100 zł miesięcznie mieć 220 minut i 5 darmowych numerów. Oferta idealnie pasująca do moich potrzeb. Przy zamówieniu online byłoby to zaś (3x1+21x100):24 = 87,6zł przeciętnego miesięcznego zobowiązania. Ale niestety jestem dotychczasowym abonentem, regularnie opłacającym wysokie (jak na abonenta indywidualnego) rachunki za pomocą polecenia zapłaty – klient sprawdzony, dochodowy i godny zaufania, prawdopodobny brak jakiejkolwiek pracy dla działu windykacji w przyszłości. Jak dla mnie jest to więc (12x50+12x100):24 + 30zł za 5 numerów = 75zł+30zł = 105 zł. Stać mnie na płacenie 100 czy 200 zł za telefon miesięcznie, ale nie dam z siebie robić idioty. Płacić za coś (105 – 87,6)x24 = 417zł więcej niż nowy klient z ulicy!!. Nawet przy wykorzystaniu punktów era premia do obniżenia ceny aparatu (co jest wyłącznie moim prawem, nie obowiązkiem) oferta jest dla mnie nadal bardzo niekorzystna. Dlatego, po analizie nowej oferty, nadal zamierzam przejść w najbliższym możliwym terminie do sieci Play." Podsumowując, czuję się tak, jakbym sponsorował nowych abonentów :(

#261149  autor: makanes
 10 kwie 2008, 22:24
Napisałem im coś podobnego, odpowiedź poniżej:
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie pragnę poinformować, że w okresie rekonfiguracji ofert wspomniane przez Pana niedogodności mogą mieć miejsce.

Chciałbym również nadmienić, iż może Pan skorzystać z opcji 50% upustu do kwoty abonamentu przez okres 3 miesięcy, po czym jego cena wróci (przy Nowa era 80) do 65 zł.

Muszę również stwierdzić, iż na chwilę obecną innej oferty, oprócz opcji z 50% upustem na 12, lub 3 miesiące i 25% upustem na cały okres trwania umowy nie mogę Panu zaproponować.

Wspomniane oferty, jak wszystkie nasze propozycje mogą ulec zmianie, jednak kształtu ewentualnych zmian nie jestem w stanie przewidzieć.

#261176  autor: 3m
 11 kwie 2008, 08:30
Makanes, o jakich niedogodnociach wspominałeś?
Wydaje mi się, że Era tak bardzo chce wypromować nowe taryfy, że przedobrzyła z ofertą dla nowych. Gdyby mi dali ofertę jak dla nowego (tę za 100zł), oczywiście na warunkach zamówienia online, czyli pierwsze 3 m-ce za 1zł, wziąłbym bez mrugnięcia okiem. A tak za 2-3 tygodnie grzecznie się z siecią Era pożegnam i raczej do niej nie wrócę, bo zostałem wykiwany i oszukany. Ale na dłuższą metę Erze to się nie opłaci, bo do dziurawego naczynia wody nalać się nie da. Przeglądając oferty utrzymaniowe i dla nowych, pierwsza nie wyglądała tak tragicznie w stosunku do tej drugiej chyba jeszcze nigdy.(szczególnie z punku widzenia osoby, której zalezy na 2000minut do 5os. i gotowa jest płacić wyższe rachunki).W moim przypadku muszę dopłacić 417zł za taką ofertę tylko dlatego, że jestem stałym abonentem. Mam nadzieję, że pociągnę ze sobą kilka, a nawet kilkanaście osób do Play albo sam nakupuję im startery Play, by zrezygnowali z oferty Ery.

#261196  autor: ejuri
 11 kwie 2008, 11:49
po pierwszym mailu zaproponowali normalne taryfy
po 2 mailu w ktorym napisalem ze chce odejsc do innej sieci juz zaproponowali 3 lub 4 miesiace taniej o 50% pozniej normalna cena + warunki jakie trzeba spelnic zebu przeniesc numer
teraz napisalem ze napewno moga zaoferowac duzo wiecej jezeli nei to sie pozegnamy

zobaczymy co z tego bedzie
  • Strona 136 z 318
  • 1
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 318
  • 1
  • 134
  • 135