• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#260263  autor: yagi
 05 kwie 2008, 22:14
soul blade pisze:zatrudniają byle kogo ...
To jedno, ale jest duzo osob ktore wcisna klam zeby tylko dorwac klienta i dostac prowizje... To jest chore, ale mamona rzadzi niektorymi do absurdu...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#260305  autor: dechomenon
 06 kwie 2008, 11:28
piwosz pisze:nie oddajesz telefonu a jesteś zobowiązany sprzedać go P4 za 50% ceny którą zapłaciłeś.
no to jeśli kupiłeś telefon za 1zł to sprzedaż im za 50gr eehhe

#260334  autor: yagi
 06 kwie 2008, 13:56
dechomenon pisze:no to jeśli kupiłeś telefon za 1zł to sprzedaż im za 50gr eehhe
Tylko ze w tej promocji kupuje sie telefon w pelnej cenie i splaca sie na 24 raty w GE... Po roku oddaje sie stary telefon, oni umarzaja polowe kredytu i bierze sie drugi tel, znow w pelnej cenie na 24 miechy i spalaca do konca...

#260551  autor: piwosz
 07 kwie 2008, 19:52
dechomenon pisze:
piwosz pisze:nie oddajesz telefonu a jesteś zobowiązany sprzedać go P4 za 50% ceny którą zapłaciłeś.
no to jeśli kupiłeś telefon za 1zł to sprzedaż im za 50gr eehhe
a patrzyłeś na ceny telefonów w tej "promocji"?

:occasion5:

#261648  autor: Gr3gorix
 13 kwie 2008, 15:17
telefonu nie spłacasz....ty go wykupujesz tak jak w innch sieciach. Kiedy kończy Ci sie Abo to operator na twoje życzenie powinien Ci sciągnąc Sim-locka za darmo...
Natomiast kwestia oddania telefony tyczy sie oferty"telefon co rok" jak kolega wspomniał wyżej oferta ratalna

Pozdrawiam

Telefon jest jak kobieta- ładujesz w nią pieniądze ale ciągle nie jestes z niej w 100% zadowolony...

#261650  autor: roni_
 13 kwie 2008, 15:19
telefonu nie spłacasz....ty go wykupujesz tak jak w innch sieciach. Kiedy kończy Ci sie Abo to operator na twoje życzenie powinien Ci sciągnąc Sim-locka za darmo...
Pierwsze słysze... ktoś to może potwierdzić?

#261658  autor: kowcio
 13 kwie 2008, 16:00
era usuwała sim-locki za darmo po skończeniu umowy (z tego co pamiętam)

#261659  autor: yagi
 13 kwie 2008, 16:03
kowcio pisze:era usuwała sim-locki za darmo po skończeniu umowy (z tego co pamiętam)
Nadal tak jest. Po dwoch latach od zakupu zglaszasz sie do sklepu lub salonu firmowego i bezplatnie sciagaja Ci smoka. Warunkiem jest miec ze soba podbita gwarancje lub fakture zakupu.

#261664  autor: kowcio
 13 kwie 2008, 16:14
Plus i Orange też usuwają?? Play??

tak wracając do tematu to ja nie widzę w ogóle sensu podpisywać umowę na 3 lata, zapłacić za telefon tyle ile bez umowy, po roku go zwracać.. paranoja.

#261672  autor: Gr3gorix
 13 kwie 2008, 16:52
roni_ pisze:
Pierwsze słysze... ktoś to może potwierdzić?

Ja moge (kwestia pracy)ogólny regulamin Play,regulamin, Prawo konsumenta/UE

Telefon jest jak kobieta- ładujesz w nią pieniądze ale ciągle nie jestes z niej w 100% zadowolony...

#261685  autor: Kaczy
 13 kwie 2008, 17:32
kowcio pisze:Plus i Orange też usuwają??
Usuwają - wczytaj się w regulamin promocji. Zaraz przy liście telefonów widnieje zapis, że operator może Ci ściągnąć smoka jeśli zgłosisz się do niego po skończonej umowie.

...::: Made for loneliness :::...

#261697  autor: roni_
 13 kwie 2008, 18:32
Ja moge (kwestia pracy)ogólny regulamin Play,regulamin, Prawo konsumenta/UE
Ok, po prostu nie wiedziałem, a chciałem być pewny na sto procent, żeby potem nie powtarzać tego tylko na tej podstawie, że ktoś, gdzieś tam napisał ;)

#261703  autor: Gr3gorix
 13 kwie 2008, 19:00
heheh spoko spoko , ogólnie jest to wymóg UE ale Play i tak na luzie to dał tylko wiadomo żeby nikt nie wiedział, jeżeli ktoś zdejmie sim-locka w trakcie abonamentu to traci gwarancje i moze nawet kare zapłacic(troche mało konstruktywny punkt regulaminu play)ale po skonczeniu umowy nie ma problemu

#261922  autor: thonka
 15 kwie 2008, 00:30
ja tam pol roku temu jak podpisywalem kolejna umowe w erze to zaslyszalem u jednego konsultanta, (probowal odwiesc tak na oko 50 letnie malzenstwo od przeniesienia 2 nr-ow do play) iz tam niedosc ze trzeba oddawac telefony (bezedeura 1! jedynie przy promocji nowy telefon co rok i jak testerzy rezygnowali z dalszych uslug) to jeszcze trzeba koniecznie miec karte kredytowa (kolejna bezedeura 2! obecnie tylko w wypadku brania abo 150zl i bodaj przy braniu wiecej niz 2 aktywacjach na raz, choc obie formalnosci mozna bylo zalatwic placac kaucje) czy tez to, ze te minuty z pakietu bonusowego nie dosc ze nie przechodza (to akurat fakt) to jeszcze sa tylko do play (bzdura 3).
dobrze, ze ci panstwo mieli ze soba kumatego syna, bo inaczej pewnie by sie przerazili...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#262122  autor: Gr3gorix
 16 kwie 2008, 10:24
No prosze pierwszy raz słysze żeby konkurencja tak mocno oszukiwała :P hehe... co do karty to jest to formalnosc z tego co wiem tylko przy Abo 150, dotychczas wydawało mi sie że to orange tak kłamie...Po prostu ludzie nie odróżniaja tego ze płaco za telefon a nie za użyczenie