paweldomaros pisze:Jeżeli chodzi o technologie to polecam zapoznać się z TYM Masz tu ukazane wszystkie maszty w
No niestety nie zupełnie wszystkie...
maciek_85 pisze:Jest takie moje pytanie, czy transfer którym pokazuje w okienku o stanie internetu z modemem wynosi 115,3 Kb/s
To jest prędkość portu modemu. A zakup telefonu z EDGE nie koniecznie rozwiąże sprawę... Najpierw się dowiedz, czy u Ciebie jest zasięg EDGE...
kowcio pisze:
ja korzystam z EDGE orange free 60 zł na m-c, i po okresie rozliczeniowym transfer wynosi ~170 kb/s. jak wykorzystam 0.5 giga (500 mega) danych, wysłanych bądź odebranych transfer mi się obniża znaczne, do ok 70 kb/s.
To Ty masz jakiś układy w Oragne? 70kb/s po limicie? A są w tej bajce krasnoludki?
Co do samego problemu, to tak jak mądrze napisał w swoim poście
paweldomaros, to polecam zakup anteny! Najlepiej atk-20, nie ma sieco Pi****lić

Ustawiasz taką antenę idealnie na bts z EDGE i jeżeli nadajnik, ani modem nie są uszkodzone, nie przekroczyłeś limitu i Twój komputer jest w dobrej kondycji, to nie ma bata, żeby w nocy nie było tych 120kb/s!! A w dzień nie wiele mniej, zależy od przeciążenia sieci...
Ważna sprawa z tym co pisałem o kondycji komputera!! Mój komputer niby chodził dobrze, nie ciął się, ale transfery poniżej 100kb/s. Po formatce jak ręką odjął!!
już Ci powiedziałem jaka to Class'a. Przy Class 6 EDGE średni transfer oscyluje w granicach 60 - 80 kb/s.
Może i tak, ale można wyciągnąć max, wierzcie mi! Ja mam iplusa, modem Netobx... On obsługuje dokładnie taką samą prędkość jak ED77... Zobaczcie na mój wynik...
I dodam, że jeżeli ktoś ma problem z internetem komórkowym, to zapraszam, jak kolega
DarQ powyżej, na forum
Bez kabli!