• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#239471  autor: DamianZPabianic
 14 gru 2007, 20:26
lukas63 pisze:
D@rio pisze:
DamianZPabianic pisze: Dokładnie, a jeszcze się okaże że Pani prezes Uke nie słusznie powołano, i wyrok Orange uchylą, i ludzie kary będą płacić
dlatego ja na razie nie chcę się konkretniej wypowiadać w tym temacie. Poczekam na dalszej ruchy na tej szachownicy UKE vs. Orange... :)
A co ma wspólnego powołanie prezesa UKE z wprowadzeniem zmian w regulaminie Orange(we wzorcu umów) ??? odpowiem - wielkie gówn* -czyli nic

Kto ma jakieś pojęcie z prawa cywilnego to wie, że każda zmiana regulaminu daje drugiej stronie możliwość zerwania umowy bez kar umownych - art. 384 ze znaczkiem 1 KC
Nie takie głowy jak ty myślą i szukają kruczków prawnych.
Pamiętaj że w sądzie trzeba udowodnić że białe jest białe.
Bo zdarzają się wyroki że orzekają że białe jest czarne, a nawet zielone. :)

[ Dodano: 2007-12-14, 20:26 ]
To tylko Polska przecież :P

#239488  autor: lukas63
 14 gru 2007, 21:08
Nie musisz już cytować tego posta i do niego się ustosunkowywać, bo ta moja wypowiedź była jak myślałem, że Orange już wprowadziła zmiany w regulaminie a jak widzę teraz nie zrobiła tego

#239512  autor: mikage1
 14 gru 2007, 22:05
@ lukas63
Jeszcze odnośnie informacji o zmianie regulaminu - nie wiem czy pamiętasz, jak ludzie na początku roku rzucili się na podpisywanie z netią umów na net24 zamiast neostrady - to było właśnie po zmianie regulaminu i cennika neostrady i tepsa wysyłała wszystkim odpowiednią informację (łącznie z informacją, że umowę bedzie można rozwiązać od 15 stycznia do 14 lutego, bo 15 lutego wejdzie nowy cennik i regulamin).
A do takich pism w Orange jeszcze dłuuuuuga droga... ;-)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#245452  autor: mar3k
 13 sty 2008, 02:10
sa jakies nowe informacje w tej sprawie :?:

Pozdr. Maro

#245468  autor: mikage1
 13 sty 2008, 10:24
nie ma

#245473  autor: plustik
 13 sty 2008, 11:06
Orange to za duża firma i za dużo by stracili na tym i uwazam ze nie pozwola sobie na to. Mało realne wydaje sie żeby ludzie mogli zrezygnowac bez kary. Dowodem jest Era i ich zmiana regulaminu nie wpłyneła na konsumentów :(

#245486  autor: mikage1
 13 sty 2008, 12:04
zmiana regulaminu pewnie będzie, ale nie koniecznie szybko (sądy, odwołania, apelacje... etc) dlatego myślę, że nie ma się co napalać - ci co chcą odejść i rozwiązać umowę na czas określony - nie martwcie się - zrobicie to bez kary - bo mówiąc wprost: Wasze umowy na czas określony zdążą się w znakomitej większości przypadków skończyć... i tyle :P

#249860  autor: mikage1
 07 lut 2008, 13:41
ja bym nie liczył na to, ze do końca lutego się cokolwiek wyjaśni...

#250421  autor: DejwiD
 10 lut 2008, 00:08
juz teraz orange umozliwilo rozwiazanie umowy... oczywiscie po oplaceniu noty za zerwanie umowy :)

#254876  autor: fobos2000
 07 mar 2008, 10:44
Gdyby ktoś miał nadzieję na zerwanie umowy z Orange to niech ma nadal...

Po rozpatrzeniu wniosku PTK Centertel o ponowne rozpatrzenie sprawy zmiany regulaminu, Prezes UKE uznał argumentację Spółki za zasadną i zmienił termin wykonania obowiązków na dzień 1 maja 2008 r.

O zmianie konkretnego regulaminu świadczenia usług telekomunikacyjnych PTK Centertel jest zobowiązana, stosowanie do treści art. 59 ust. 2 Prawa telekomunikacyjnego, poinformować abonentów z wyprzedzeniem co najmniej jednego okresu rozliczeniowego przed wprowadzeniem tych zmian w życie. Wraz z tym powiadomieniem Spółka ma obowiązek przekazać informację o prawie do wypowiedzenia umowy w przypadku braku akceptacji zmian i nie przysługiwaniu dostawcy usług roszczeń odszkodowawczych, w przypadku skorzystania z tego prawa przez abonenta.

:( :(

#254883  autor: fobos2000
 07 mar 2008, 11:43
Czyli do 1 kwietnia muszą dostarczyć klientom zmieniony regulamin. Pożyjemy, zobaczymy.
Żałuję, że nie poczekałem 3 miesiące i nie podpisałem umowy z Play. No, ale nie było można wiedzieć jakie będą warunki, stawki, telefony itp. Z drugiej strony jestem troszkę do Play'a sceptycznie nastawiony - kupiłem na próbę Play kartę (z bardzo fajnym numerem, którego żałuję) i miałem problem z wysyłaniem i odbieraniem smsów. Może dlatego, że Plus ma u mnie w miasteczku tylko 1 BTS, a Era i Orange po 2.
W każdym bądź razie czekam na rozwój sytuacji. Gdy już wszystko się wyklaruje to może skuszę się ma ofertę Play dla biznesu. Pozdrawiam!

#254891  autor: Jedrker
 07 mar 2008, 12:57
No to zostanie nam tylko czekać .
Jak wszystko będzie tak pięknie, to rezygnuje z oranga, i przechodzę na play abonament :D

#254899  autor: Prometo
 07 mar 2008, 13:16
Jedrker pisze:No to zostanie nam tylko czekać .
Jak wszystko będzie tak pięknie, to rezygnuje z oranga, i przechodzę na play abonament :D
Zobacz co jest z Erą. Też zmienili regulamin i sprawa rozwiązania umów stanęła w miejscu. Era swoje a UKE swoje.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#254957  autor: vinc
 07 mar 2008, 21:13
Prometo pisze:Zobacz co jest z Erą. Też zmienili regulamin i sprawa rozwiązania umów stanęła w miejscu. Era swoje a UKE swoje.
pewnie i tak będzie :roll: . Jestem sceptycznie nastawiony do wykonania nakazu UKE przez PTK Centertel.

Obrazek