• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #253828  autor: Wąglik
 27 lut 2008, 23:16
Witam!
Zależy mi na telefonie, który obsługiwał by jednocześnie dwie karty sim.
Na allegro są telefony cyfon c800i.
Może ktoś posiada takie ustrojstwo i mógłby się wypowiedzieć?
Rozmawiałem z jednym uzytkownikiem; wg niego nie jest taki zły... tylko on nie uzywa najpotrzebniejszej mi funkcji, czyli właśnie dual sim...

Dzięki za opinie użytkowników... pewnie niewielu ich jest, no ale może...:)

#253830  autor: kebulon
 28 lut 2008, 00:03
a nie lepiej zakupić dual sim ? z takimi chińskimi produktami różnie bywa ale ostatnio w ręce miałem nokle n95 i nawet na + sie ździwiłem - nie przycina ,jest dość szybka ,nie psuje sie ,nawet dobre materiały ,dotyk chodzi bardzo fajnie ,więc moze to był jakiś cudowny model alebo wszystkie takie sa ...

#253833  autor: Exerat
 28 lut 2008, 00:10
A Samsung d880? Może warto się nad nim zastanowić?

;]

#253835  autor: Wąglik
 28 lut 2008, 00:37
dual mam w noki 6120 ale musze przełaczac...
samsung jest drogi i nie ma pl menu, a ten cyfon ma...;)

#253960  autor: BarteQk
 28 lut 2008, 16:30
Tylko to jest Made in China:PP
Wiec nie wiadomo czy nie będzie z nim tak jak z chińskim podkoszulkiem po praniu :smt005

#253966  autor: St-Jimmy
 28 lut 2008, 16:37
BarteQk, to tak chocby twoj k800i byl zrobiony gdzies indziej niz w Chinach... Teraz to praktycznie wszystkie telefony robią w Chinach

Nokia 3220 -> Sagem x5-2 -> SE K508i -> Nokia 3650 -> Motorola L6 -> Motorola E1 -> SE K750i -> SE W900i -> Motorola RAZR V3xx -> SE W880i -> Nokia 5610-> Iphone 2G -> Motorola V3xx -> Samsung s8500 + Ipod Touch 3g

#253967  autor: BarteQk
 28 lut 2008, 16:44
St-Jimmy pisze:BarteQk, to tak chocby twoj k800i byl zrobiony gdzies indziej niz w Chinach... Teraz to praktycznie wszystkie telefony robią w Chinach
ALe nigdy nie wiadomo bo np.co z serwisem takiego tel??
Poprostu to jak na loteri..mozna trafic na dobry egzemplarz albo gorszy...nie wiadomo czy fabryka idzie na Jakość czy na Ilość

Przychodzisz do mnie i prosisz: Don Corleone, daj mi sprawiedliwość. Nie prosisz jednak z szacunkiem, ani myślisz nazwać mnie Ojcem Chrzestnym.

Obrazek

#253973  autor: Wąglik
 28 lut 2008, 17:19
od kilku lat używam Birda M08, gdy go kupowałem przewyższał swoim technicznym zaawansowaniem wszystko co można było dostać w Polsce, a zapłaciłem za niego też ok 500-600zł. A jest to telefon jak najbardziej chiński.. Tyle, że bird jest dość znaną potężną marką na wschodzie... A ten cyfon nie ma nawet chińskiego języka... Mój chinol ma japoński, koreański, chiński i angielski, a tu polski, niemiecki, francuzki, angielski i turecki... hmmm...
No i podobno rozpoznaje pismo ręczne w smsach... co byłoby szalenie wygodne.. Ma też na wyświetlaczu pełną klawiaturę qwerty... żeby był za 5 stów to bym sie nie zastanawiał, sam bym później napisał recenzję...

#253982  autor: ernesto
 28 lut 2008, 19:08
jestem szczęśliwym- no może prawie szczęśliwym posiadaczem Cyfona !
dual spisuje się bardzo dobrze
kilka pomyłek w treści meni to mały szkopuł
najtrudniejsze jest dostosowanie wszystkich parametrów WAP i GPRS aby móc na przykład odbierać i wysylać MMS
jeśli chodzi o aparat (niby 5 MPix) troche to przesadachoć zdięcia są naprawde dobrej jakości pod warunkiem dobrego oświetlenia i każdorazowego dostosowania parametrów do wykonania zdjęcia.
No i największy mankament tego telefonu z którym walcze zajadle i wygrać nie mogę- gdy ktoś dzwoni to wyświetla sie jego numer mimo że jest wprowadzony na którąś z kart lub do pamięci tgelefonu- wyswietla się tylko numer w kilku przypadkach wprowadzona przezemnie nazwa- nie mogę dojść o co z tym chodzi ale jak coś wymyślę to dam znać.
reasumując :mimo licznych wad to i tak przyćmiewa je fakt że nie noszę dwóch telefonów odbieram jeden telefon , mimo że nie zawsze wiem kto do mnie dzwoni- ale po to go odbieram żeby się dowiedzieć\
P.Społączenie bloothuth czy jak się to tam pisze działa z innymi telefonami - niestety nie działa z laptopem
gdy podłanczamy się kablem do komputera na monitoże mamy dostępne opcie kożystaniia z pamieci masowej , kamery internetowej lub jako portu do połączenia. jesli wybierzevie pamięć masową - automatycznie wyłączamy telefon i.... mamy dostęp do pamięci telefonu(0,5 mb) i tylko jednej karty pamięci mimo że mamy dwie aktywne w środku !
to tylt gdyby jakieś pytania to zapraszam na gg

ernesto

#254001  autor: Wąglik
 28 lut 2008, 22:10
ernesto pisze:No i największy mankament tego telefonu z którym walcze zajadle i wygrać nie mogę- gdy ktoś dzwoni to wyświetla sie jego numer mimo że jest wprowadzony na którąś z kart lub do pamięci tgelefonu- wyswietla się tylko numer w kilku przypadkach wprowadzona przezemnie nazwa- nie mogę dojść o co z tym chodzi ale jak coś wymyślę to dam znać.
Wprowadź pełny numer. Jeżeli masz kartę w erze to dodaj do każdego kontaktu na poczatku +48. W moim birdzie tak jest, ze nazwa wyświetlała się gdy jest włożona karta orange, ale juz nie wyświetlała z erą.. Po prostu te chinskie telefony chyba tak mają, że nie rozpoznają numeru dzwoniącego po koncówce numeru, tylko po całym. Mam nadzieję, ze to Ci pomoże w rozwiazaniu tego problemu..
A ja dziękuję za udzielone informacje:)
PS. Napisz, czy jak dorzucisz +48 do numerów w ksiązce to już pokazuje dzwoniącego...

Siemens m35 ->Ericsson T65 ->Siemens s35 ->SE T300 ->SE T630 ->Sendo X ->Samsung X460 ->Bird M08 ->Samsung E250 ->Nokia 2610 ->Nokia 1208 ->Nokia 6120 classic ->Nokia E51 ->E52 ->SE x10mini ->Samsung Wave 8500 ->HTC Wildfire S ->HTC Desire S

#254222  autor: tracers
 02 mar 2008, 09:53
Mnie tez bardzo interesuje cyfon c800i, a najbardziej to dual czas pracy baterii,(oczywiscie podczas uzywania tel), orac jakosc tego aparatu i rozdzielczosci nagrywania video.