• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 42 z 131
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 131

#250063  autor: mikage1
 08 lut 2008, 09:49
pisałem w styczniu o migracji postpaid -> prepaid i wątpliwościach wynikających z niektórych sformułowań dyspozycji podpisanej w salonie (w którym momencie wejdzie zmiana)
zmiana, którą zleciłem, weszła na koniec okresu rozliczeniowego, w którym ją zleciłem, jednak teraz zleciłem taką zmianę na innym numerze i w tym przypadku konsultanci już z wiekszą pewnością mówili, ze zmiana nastąpi na koniec kolejnego okresu rozliczeniowego, następujacego po okresie w którym została złożona dyspozycja zmiany (ponoc nawet już dostali jakieś informacje)
- jak będzie - okaże się w praniu, czyli pod koniec lutego, kiedy skończy mi się okres rozliczeniowy...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#250779  autor: Zajcef
 12 lut 2008, 00:06
mikage1 pisze:pisałem w styczniu o migracji postpaid -> prepaid i wątpliwościach wynikających z niektórych sformułowań dyspozycji podpisanej w salonie (w którym momencie wejdzie zmiana)
zmiana, którą zleciłem, weszła na koniec okresu rozliczeniowego, w którym ją zleciłem, jednak teraz zleciłem taką zmianę na innym numerze i w tym przypadku konsultanci już z wiekszą pewnością mówili, ze zmiana nastąpi na koniec kolejnego okresu rozliczeniowego, następujacego po okresie w którym została złożona dyspozycja zmiany (ponoc nawet już dostali jakieś informacje)
- jak będzie - okaże się w praniu, czyli pod koniec lutego, kiedy skończy mi się okres rozliczeniowy...
Odpowiem ponownie szczegolowo :)
Nie mam informacji do kiedy jest umowa dla danego numeru, ale ogolne warunki. Jesli jest jeszcze umowa promocyjne to po zakonczeniu umowy z kolejnym okresem rozliczeniowym (przyklad : koniec umowy 14 luty, dzien doladowania 10 luty - zmiana wejdzie od 9 marca). Jesli jest juz to umowa na czas nieokreslony z kolejnym okresem rozliczeniowym o ile dyspozycja zostala zlozona w salonie (nie kurierem) na wiecej niz 5 dni przed planowana data zmiany. Warunkiem niezbednym, zarowno w jednym jak i drugim przypadku jest brak zaleglosci w platnosciach (kwota musi byc zaksiegowana) na 5 dni przed planowana data zmiany - nawet grosze sprawy blokuja zmiane, warto spojrzec na saldo na stronie orange, badz skontaktowac sie z BOKiem.

#250781  autor: mikage1
 12 lut 2008, 00:48
Zajcef, ja to wiem, bo tak było do tej pory :)
napisałem tylko dlatego, że po pierwsze wcześniej pisałem, że dam znać jak to będzie wyglądało w praktyce, a po drugie dlatego, że w trakcie składania drugiej dyspozycji w salonie konsultantka stwierdziła, iż dostali już nowe wytyczne (o dłuższym okresie trwania procesu migracji)
- dlatego piszę, że wyjdzie w praniu (bo w końcu bywa, że wytyczne wytycznymi, a życie życiem...) - o czym też pewnie napiszę (zwłaszcza jeśli okaże się że słowo (wytyczne) stało się ciałem (wydłuzonym okresem)) ;-)

#250923  autor: Zajcef
 12 lut 2008, 23:39
mikage1 pisze:Zajcef, ja to wiem, bo tak było do tej pory :)
napisałem tylko dlatego, że po pierwsze wcześniej pisałem, że dam znać jak to będzie wyglądało w praktyce, a po drugie dlatego, że w trakcie składania drugiej dyspozycji w salonie konsultantka stwierdziła, iż dostali już nowe wytyczne (o dłuższym okresie trwania procesu migracji)
- dlatego piszę, że wyjdzie w praniu (bo w końcu bywa, że wytyczne wytycznymi, a życie życiem...) - o czym też pewnie napiszę (zwłaszcza jeśli okaże się że słowo (wytyczne) stało się ciałem (wydłuzonym okresem)) ;-)
To chyba wyjatkowo do tego salonu zostala przeslana ta nowa "dyspozycja" :)))) Zadzwon do BOK, jesli juz to zatwierdzone od razu Ci powiedza o planowanej dacie przeniesienia nr na prepaid i z glowy

#250933  autor: bodalski
 13 lut 2008, 01:43
Witam wszystkich, za 19 dni bede mogl skorzystac z "Propozycji". Bardzo mnie ciekawi co mi zaproponuja. Numerek mam 3 lata a srednia kwota jaka place miesiecznie z ostatniego roku to 155zł.
OJ nie moge sie juz doczekac :):)

Pozdrówki

#250970  autor: mikage1
 13 lut 2008, 12:46
Zajcef pisze:
mikage1 pisze:Zajcef, ja to wiem, bo tak było do tej pory :)
To chyba wyjatkowo do tego salonu zostala przeslana ta nowa "dyspozycja" :)))) Zadzwon do BOK, jesli juz to zatwierdzone od razu Ci powiedza o planowanej dacie przeniesienia nr na prepaid i z glowy
widzisz, ja o tym piszę bardziej po to, żeby pokazać mechanizmy bałaganu, jaki panuje u operatorów (o czym chyba wszyscy wiemy) i żeby ewnentualnie uświadomić innych, z czym się mogą spotkać, bo akurat w przypadku tego ostatniego numeru, który przenoszę, nie ma dla mnie większego znaczenia, czy stanie sie to teraz czy za miesiąc (umowa na czas nieokreślony, abo 10 pln)

- a przenoszę go po to, aby niskim kosztem utrzymać numer (50 PLN na rok)

- uprzedzając pytanie po co utrzymywać numer i wydawać 50 pln co roku - mam do niego sentyment (należał do mojego śp. Taty :( ) i może za jakiś czas dam go mojemu synowi (jak dojdzie do tego wieku, że trzeba będzie mu sprawić jakąś komórkę) :D

#250996  autor: Kamill23
 13 lut 2008, 16:28
Witam
Mam (a właściwie moja dziewczyna ma) problem z przedłożeniem umowy w Orange. Ale po kolei.(Poniżej fragment maila który wysłaliśmy do BOK:

23 lutego 2008 roku kończy się moja umowa dla numeru 5****** (Twój plan – wszyscy i na wszystko 25). Jestem, a właściwie byłam w 100% zdecydowana ją przedłużyć.
Mniej więcej tydzień temu zostałam poinformowana w salonie Orange, że mogę liczyć na następującą ofertę przedłużenia umowy: Nokia 2610i za 49zł w abonamencie 25zł wszyscy i na wszystko; do tego 3 darmowe numery bezpłatnie przez okres 18 miesięcy - umowa na 24 miesiące. Propozycja bardzo mi się spodobała niestety w salonie nie mieli akurat tego modelu telefonu , postanowiłam więc poczekać kilka dni. 4 lutego ponownie udałam się do salonu, gdzie okazało się, że z oferty dla mnie zniknęły 3 darmowe numery. W dodatku konsultantka nie mogła mi zaproponować ŻADNEJ innej usługi. Poinformowałam, więc ją, że od dziś obowiązuje nowa promocja również przy przedłużaniu umowy (50% więcej od usługi wszyscy i na wszystko). Dopiero po moich uwagach konsultantka z niedowierzaniem zaczęła czytać regulamin usługi i stwierdziła że: „chyba mam racje”. Oferta taka jednak mnie nie satysfakcjonowała z dwóch powodów: po pierwsze bardzo zależy mi na przynajmniej jednym darmowych numerze, a po drugie oferta jaką dostałam niczym się nie różni od oferty dla nowych klientów – uważam że to niesprawiedliwe nawet jeśli płacę jedynie 25zł miesięcznie (przez 24 miesiące) Znając ofertę internetową nie przedłużyłam umowy w salonie.
7 lutego postanowiłam przedłużyć umowę przez Internet. Oferta internetowa: Nokia 2610i za 1zł przy umowie na 24 miesiące i abonamencie 25zł wszyscy i na wszystko, do tego darmowy numer przez 12 miesięcy; 5zł do wykorzystania w Orange przez 12 miesięcy i 50 MB na Internet przez 12 miesięcy. Oferta również mi odpowiada głownie ze względu na darmowy numer. Niestety okazało się, że nie mogę przedłużyć umowy przez Internet. W momencie wyboru darmowego numeru i kliknięcia „dalej” (lub po zmianie szaty graficznej kliknięcia „złóż zamówienie”) zamiast formularza zamówienia wyświetla mi się ta sama strona (z ofertą i wyborem darmowego numeru) i tak wkoło. Zadzwoniłam więc pod numer 501 400 400. Konsultantka potraktował mnie jak osobę niepoważną zadając pytania w stylu: czy na pewno jestem uprawniona do przedłużenia umowy, albo czy na pewno numer który wpisuje jest z Orange…. Podkreślałam, że próbowałam na 3 różnych komputerach z przeglądarkami Opera oraz Internet Explorer, więc to na pewno nie wina sprzętu. Konsultantka obiecała, że przekaże sprawę do działu technicznego i że kolejnego dnia ktoś się ze mną skontaktuje. Niestety do dziś nikt do mnie nie dzwonił i do dziś na stronie internetowej występuje ten sam problem.

Wczoraj zadzwoniliśmy do internetowego sklepu Orange. Konsultantka obiecała ze skieruje sprawę do działu technicznego (ZNOWU) i że do dzisiejszego południa sie odezwie. Jak sie pewnie domyślacie znowu zero odpowiedzi. Na maila ani BOK ani sklep również nie zareagował. PARANOJA!! Gdyby nie to że sam mam telefon w Orange i zdecydowana większość znajomych pewnie rozwiązalibyśmy umowę ale sytuacja jest tak a nie inna... Macie jeszcze jakieś pomysły co można w tej sprawie zrobić?? Bo nie mam ochoty jechać do stolicy osobiście :)
Ostatnio zmieniony 14 lut 2008, 11:16 przez Kamill23, łącznie zmieniany 1 raz.

#251035  autor: arkady123
 13 lut 2008, 20:10
ja to załatwiłem z siewusia z tego forum radze do niej napisać jest konsultantka z propozycji,sama 2 miesiace temu sie reklamowała ze moze pomóc .

#251093  autor: PingNoMore
 14 lut 2008, 11:06
Kamill23, Kamil23-usuń numer telefonu!!!!

#251294  autor: Vieslav
 15 lut 2008, 09:29
Znowu dzwoniła ta sama pani tylko tym razem z inną ofertą. Oferowała Nokie 6300 za 19 zł + do tego pakiet Orange Ekstra (ten co powiększa się o 5 minut co miesiąc) przy zobowiązaniu 65 zł (konfiguracja wszyscy i na wszystko 35 + wieczory i weekendy 30). Mama zadowolona była z oferowanej Nokii ale ja nie, bo przy rachunkach ok. 150 zł to chyba coś lepszego powinni dać. Umowa kończy się w maju więc czekam na dalsze propozycje. W tej chwili co za numer odpada i postaram się o ofertę z telefonem.

#251405  autor: ja
 15 lut 2008, 18:30
Mulder pisze: W tej chwili co za numer odpada i postaram się o ofertę z telefonem.
Myślę, że co za numer to jednak b. dobre wyjście:
Oferta, którą dostałeś, to jeżeli dobrze rozumiem 24 x 65 zł. = 1560 zł. + 19zł. za N6300 =1579 zł.
Natomiast, gdy wybierzesz co za numer, wystarczy abo 25 zł. (i tak będziesz miał o 15 zł. więcej do wygadania niż w proponowanej ofercie):
24 x 25 zł. = 600 zł.
Zostaje ci prawie 1000 zł. na allegro dostaniesz za to bez problemu (w kup teraz i u super sprzedawcy) dwie N6300 i jeszcze trochę drobnych zostanie.
Jeżeli nie masz pieniędzy na telefon kup na raty (trochę drożej, ale i tak kilka setek zaoszczędzisz).

Wnioski, wybierając co za numer
-dostaniesz 15 zł. więcej do wygadania do wszystkich
-dostaniesz darmowe wieczory w opcji 60, a nie 30
-oszczędzisz dużo pieniędzy

Myślę, ze powinieneś wybrać co za numer i ew. wynegocjować jakieś dodatkowe usługi.

Jeżeli jednak wybierzesz ofertę z telefonem to zdecydowanie walcz o lepsze warunki. Przypominam, że dla nowych jest teraz promocja 50% więcej na opcję wszyscy i na wszystko i rozmawiaj za darmo z 1 wybraną osobą.

Pozdrawiam.

#251592  autor: Vieslav
 16 lut 2008, 16:41
Na pewno nie zostanie konfiguracja Wszyscy 35 i WiW 30 bo przy takiej rachunki są na poziomie 150 zł. Chciałem żeby mama wzięła sobie jakiś w miarę dobry telefon bo szlag mnie trafia jak patrzę na jej Nokie 1600. Myślę, że zaczęlibyśmy od Wszyscy i na wszystko 50 + Nokia 3110 classic ew. jakiś inny (raczej Nokia, z tańszych to chyba jeszcze 6103 spełnia wymagania) i do tego dobierać usługi. Mama chciałaby Wieczory i weekendy 60, pakiet minut do wszystkich lub pakiet do Orange (ew. 50% więcej do Orange) lub oba pakiety, wtedy całość Wszyscy i na wszystko mogłoby iść na smsy/mmsy/roaming. No ale zobaczymy co jeszcze zaproponują. Co za numer też rozważamy, ale tylko jeśli nie zaproponują nic godnego uwagi, bo na telefon nie jestem w stanie wydać jednorazowo dużej kwoty.

#251908  autor: Darth Vader
 18 lut 2008, 12:36
Niedługo kończy mi się umowa. Mam Twój Plan Wszyscy i na Wszystko 25 oraz darmowe wieczory i weekendy 30. Przy poprzednim przedłużeniu umowy dostałem 70% zniżki na 9 miesięcy na darmowe wieczory i weekendy i 50% więcej na 12 miesięcy Orange i Stacjonarne.
Co teraz maksymalnie uda mi się utargować?

#251933  autor: mikage1
 18 lut 2008, 15:19
pewnie niewiele więcej - ja przy podobnym układzie (tylko zamiast wiw - 3 wybrane numery) dostałem to co Ty i jeszcze na 9 miesięcy wszyscy w orange 18 extra za darmo (oczywiście bez telefonu) - przy czym - co powtórzę po raz któryś tutaj - ilość ofert (bonusów) dostępnych zależała od kolejności wpisywania ich do systemu...

#252255  autor: Darth Vader
 20 lut 2008, 14:29
Czyli kiepsko. Trzeba się rozglądać za nowym operatorem. Do tej pory zgadzałem się na przedłużanie umowy bo zalezało mi na darmowych wiw. Teraz już chyba jednak pora zmienić sieć. Interesują mnie umowy bez telefonu więc myslę że coś ciekawego w innych sieciach powinno się znaleźć.

#252265  autor: mikage1
 20 lut 2008, 15:21
wiesz warto spytać u nich, ja przedłużałem już ze 3-4 miesiące temu, więc moze dodali jakieś bonusy nowe, ale w sumie to mało prawdopodobne...

#252267  autor: Darth Vader
 20 lut 2008, 15:27
Rzeczywiście, może warto sie trochę potargować z Orange. Rok temu wytargowałem uznanie bezlimitowych wiw bo z początku uznali ze skoro podpisuję kolejną umowę to obowiązuje mnie limit 1200 minut.

#252371  autor: kriss
 20 lut 2008, 21:18
Nowy twój plan 25. Dostałem 100% więcej do wszystkich i na 6 mies WIW60. Rzadko przekraczałem 50 zł na miesiąc i teraz myślę że jest nieźle.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2008, 21:25 przez kriss, łącznie zmieniany 1 raz.

#252375  autor: Darth Vader
 20 lut 2008, 21:31
Miałeś jakieś inne opcje jeszcze do wyboru czy tylko taką?

#252385  autor: Darecky
 20 lut 2008, 21:53
zwykła oferta co za numer -> nic nowego

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!
  • Strona 42 z 131
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44