• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #248573  autor: Legionista
 30 sty 2008, 22:16
Witam wszystkich tu zgromadzonych

Mam nastepujacy problem :

Chce sie przesiasc z Liveboxa na modem fast 800 , Powody ?;
Komp na gorze a livebox na dole , lacze sie przez kabel Usb o dlugosci 5 m :)
Denerwuje mnie wycieczki na dol aby wlaczyc router i sluchac burkania starego ;/.

Podczas zakladania fast 800 wystapil problem takowy:
Dioda ADsl wogole sie nie swieci ;/ - wszystkie filtry lookalem i kabel telefoniczny.
Po odinstalowaniu komponentow neo kontrolki sie wszystkie swieca

Naprawde zalezy mi na tym bardzo i wynagradzam tego kto mi pomoze w finalnym procesie PES 2008 !! :)

Oczywiscie posiadam TP , Komp to :
Amd Athlon 2600 bartoon
GFX 5700 Le by Winfast
PLytka glowna:Asus a7v880
ram 720 ~

#248579  autor: marinux
 30 sty 2008, 23:00
Podczas instalacji sterownikow do modemu wybierz opcje 0/35 z tego korzysta tpsa
gdy juz zainstalujesz na pulpicie bedziesz mial ikone internet adsl wpisz login i haslo i powinno smigac. nie radze instalowac zadnych programow tpsa oni zawsze cos wydziwiaja. wiadomo adsl bedzie migac a gdy juz sie zsynchronizuje bedzie ciagle swiecil i wtedy logujesz sie i juz.
Sorki ze pisze bez polskich znakow ale to przyzwyczajenie z komunikatorow.
Pozdro

#248756  autor: set80
 31 sty 2008, 23:56
Juz chyba pozno i moze dlatego czegos nie ogarniam.... Po cholere laczysz sie z liveboxem przez USB skoro on ma WiFi? Postaw biedaka w miejscu dowolnym, wtyknij do prądu, na kompach karty WiFi i nie musisz nic wlaczac, kombinowac, latac i wkurzac starych :)

#248757  autor: butterfly
 01 lut 2008, 00:05
No i po co włączać liveboxa? Raz go włączyłam od nowości i działa....

#248866  autor: marinux
 01 lut 2008, 20:16
No to też fakt. Ale po co wifi jesli przeciez nawet jest podlaczony przez usb to livebox moze byc ciagle wlaczony. No chyba ze wkurza kogos to glupie miganie logo TP na liveboxie.

#248868  autor: wtd
 01 lut 2008, 20:22
Miganie logo można wyłączyć. U mnie livebox chodzi 24/7 i przez 3m-ce przez które go mam raz był wyjęty z gniazdka i 2 razy resetowany, nie licząc 1szego tygodnie kiedy mi ciągle zrywał połączenie będąc podłączonym do kompa za pomocą kabla usb, teraz przesiadłem się na kabel sieciowy i śmiga jak ta lala, do tego 2 laptopy po wifi i żadnego problemu nie ma. A nie masz wolnego tego dynksa na usb żeby się po wifi podłączyć do liveboxa? Jeśli chodzi o stabilność połączenia to livebox jest dużo lepszy niż ten zwykły modem co dają, jedyna przewaga tego zwykłego modemu jest to że wygodniej się ściąga z rapidshare :p