Witam,
Bylem szczesliwym posiadaczem Neostrady, niestety ku mojej zgubie cos mnie podkusilo na zmiane... Problemy pojawily sie niemal od pierwszego dnia, modem co kilka godzin traci synchronizacje, non stop jakies "problemy techniczne". Nie to jest jednak dla mnie najgorsze. Zrezygnowalem z telefonu stacjonarnego na rzecz VoIPa. Niestety uzywanie bramki SIP w Multimo jest niemal nierealne. Problem jest z przekierowaniem portow. Porty sa standardowe dla VoIPa: 5060 TCP/UDP i 5004 UDP. Wiem jak je przekierowac na routerze, robilem to nie raz. Probowalem 3 (trzech!) roznych routerow, probowalem DMZ i ciagle nic, polaczenia sa zrywane po 20-25 sekundach czyli router nie przepuszcza transmisji na UDP a przynajmniej takie sa objawy. Czy ktos ma takie same problemy z Multimo? Oczywiscie oni umywaja rece a ja juz nie wiem co mam zrobic. Dodam tylko ze probowalem z easycall, halonet, newfon i betamax, zawsze to samo... czy to mozliwe ze po stronie tepsy lub multimo cos jest poblokowane lub zle przekierowane?