• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #242143  autor: Filiep14
 27 gru 2007, 10:21
Witam
Czy ktoś mi może powiedzieć co się dzieje ze skype ? Tzn.
mam cały czas wyświetloną informacje że się loguje... gadu-gadu mi działa, skype mojemu koledze też... co może być przyczyną ?

#242146  autor: Vieslav
 27 gru 2007, 10:24
A odblokowałeś go w firewallu?

#242148  autor: Filiep14
 27 gru 2007, 10:27
Co to znaczy ? ;)

#242150  autor: Vieslav
 27 gru 2007, 10:33
Firewall - zapora, głównym zadaniem jest ochrona przed atakami z zewnątrz oraz blokowanie dostępu do sieci groźnym aplikacjom. Przeważnie gdy jakaś aplikacja chce uzyskać dostęp firewall zadaje pytanie czy jej na to zezwolić. Możliwe, że przez nieuwagę zablokowałeś dostęp lub komunikatu wogóle nie było: w takim wypadku należy odblokować go ręcznie. Może się też zdarzyć, że masz WinXP + SP2 i konto z ograniczeniami. Wtedy nie masz możliwości zarządzania ustawieniami firewalla wbudowanego w Windows i musisz poprosić kogoś z kontem admina o odblokowanie.

#242151  autor: Filiep14
 27 gru 2007, 10:41
już działa ;) poprostu ściągnąłem sobie z innej strony...