Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Mianowicie mam rutera na 2 kompy, internet mi działał do wczoraj. wczoraj na pierwszym komputerze internet przestał działać z na drugim dalej działa. kiedy próbuje naprawić połączenie lokalne wyskakuje mi, że protokół TPC/IP nie jest włączony dla tego połączenia chociaż mam to WŁĄCZONE. Może mi ktoś pomóc?
Mam routera Cerberus ADSL Lite jak by co. I strona 10.0.0.2 mi też nie działa.
Usun wszystkie karty sieciowe, mostki i inne pierdoly. Win Xp czy tez Vista sam je ponownie znajdzie, jak jestes nadgorliwy to zainstaluj je ponownie recznie i zobacz co sie bedzie dzialo. Czasem tak jest ze nie dziala
* netsh winsock reset catalog
To polecenie powoduje zresetowanie katalogu Winsock i przywrócenie konfiguracji domyślnej. Użycie tego polecenia może być pomocne w sytuacji, gdy zainstalowanie nieprawidłowo zaimplementowanego dostawcy usług warstwowych spowodowało utratę łączności sieciowej. Używając tego polecenia, należy zachować rozwagę. Jego wykonanie może przywrócić łączność sieciową, ale spowoduje konieczność ponownego zainstalowania wszystkich uprzednio zainstalowanych dostawców usług warstwowych.
* netsh winsock show catalog
To polecenie umożliwia wyświetlenie listy zainstalowanych na komputerze dostawców usług sieciowych interfejsu Winsock.