• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #240179  autor: kubiakk
 17 gru 2007, 18:35
Witam! Czy ktoś ma tego neta :mrgreen: jak sie sprawuje,jakie macie opinie o nim,piszcie :-D :!: wart założenia :smt006
do admina ja tu błędu nie popełniłem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: http://www.orange.pl/portal/map/map/ora ... 7922034653
chodzi o internet który orange udostępnia kablem :smt006
Ostatnio zmieniony 17 gru 2007, 21:14 przez kubiakk, łącznie zmieniany 3 razy.

:)

#240187  autor: D@rio
 17 gru 2007, 19:04
kubiakk pisze:Witam! Czy ktoś ma tego neta jak sie sprawuje,jakie macie opinie o nim,piszcie wart zalozenia
ja mam osobę w rodzinie która ma.... jak się sprawuje? Ot chodzi (po EDGE) ;-) ale mogłoby być lepiej..

Pozatym to jest Orange Free a nie Orange Freedom.

Obrazek

#240225  autor: bkawa
 17 gru 2007, 22:15
D@rio pisze:Pozatym to jest Orange Free a nie Orange Freedom.
To jest Orange Freedom, chyba jednak kubiakk ma racje. O tu.

#240228  autor: mikage1
 17 gru 2007, 22:29
orange freedom chodzi pewnie tak jak neo - bo to przecież w sumie jest neo tylko ukryta pod inną nazwą i sprzedawana przez podmiot zależny tepsy - by obejść swój własny regulamin który zabrania zakładania neo na socjalnym...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#240237  autor: maniek
 17 gru 2007, 23:29
D@rio pisze:Ot chodzi (po EDGE) ale mogłoby być lepiej..
ciekawe od kiedy kabel po edge smiga :-D
mikage1 pisze:orange freedom chodzi pewnie tak jak neo - bo to przecież w sumie jest neo tylko ukryta pod inną nazwą i sprzedawana przez podmiot zależny tepsy - by obejść swój własny regulamin który zabrania zakładania neo na socjalnym...
dokladnie dlatego dla pewnosci lepiej wybrac orange niz innego operatora na laczach tp bo zadnych blokad czy innych numerow robic nie beda :wink:

#240291  autor: pajor
 18 gru 2007, 13:27
dokladnie tu chodzi o orange freedom.majac ten net nie mozesz miec plan socjalny w TP.
jesli masz abonament na komorke w orange i wezmiesz sobie freedom to do abonamentu (tego na komorke) co miesiac bedziesz dostawal 20 albo 30zl gratis.te dodatkowe minuty sa do wykorzystania wewnatrz sieci ale to i tak niezla opcja

#240303  autor: maniek
 18 gru 2007, 14:15
pajor pisze: orange freedom.majac ten net nie mozesz miec plan socjalny w TP.
a myslalem ze to na tych samych zasadach co netia i inni operatorzy jak tak to kicha bo trzeba miec abonament w tp za 50zl :cry:

#240329  autor: kubiakk
 18 gru 2007, 16:00
A mi sie zdawał ze można mieć plan socjalny,czy nie ma nikogo kto ma doświadczenie z tym netem??gdzieś wyczytałem ze były problemy z odpaleniem neta po podpisaniu umowy,czy to prawda?czekam na opinie użytkowników :-D :-D

:)

#240336  autor: D@rio
 18 gru 2007, 16:50
bkawa pisze: To jest Orange Freedom, chyba jednak kubiakk ma racje. O tu.
powiedziałby wprost że chodzi mu o Orange BSA i od razu bym skojarzył ;)

a tak - te dwie nazwy są podobne i człowiekowi się myli...
maniek pisze: ciekawe od kiedy kabel po edge smiga
słuszna uwaga :-D

Obrazek

#240355  autor: bkawa
 18 gru 2007, 18:06
D@rio ale to nie kubiakk nadawał nazwę tej usłudze. Do oranga miej pretensje, że nie nazwali usługi Orange BSA. :wink:

#240367  autor: D@rio
 18 gru 2007, 18:50
bkawa pisze:D@rio ale to nie kubiakk nadawał nazwę tej usłudze.
wiem wiem.... ale to jest nazwa handlowa. A mógł dodać o jaki standard technologiczny chodzi. Bo nazwy tych usług są tak do siebie podobne że można się łatwo pomylić...
bkawa pisze: Do oranga miej pretensje, że nie nazwali usługi Orange BSA.
;)

Obrazek

#240409  autor: JayCee
 18 gru 2007, 20:42
pajor pisze:majac ten net nie mozesz miec plan socjalny w TP.
Brednia, tylko w TP nie można mieć internetu na socjalnym - u każdego innego operatora można.

#240451  autor: maniek
 18 gru 2007, 22:50
JayCee pisze:Brednia, tylko w TP nie można mieć internetu na socjalnym - u każdego innego operatora można.
dokladnie przenalizowalem wlasnie regulamin i zadnego zapisu o tym ze trzeba miec minimum abonament za 50zl nie bylo tylko linia musi byc aktywna :wink:

#240455  autor: Prometo
 18 gru 2007, 23:01
maniek możesz mieć Neostradę za 36,60 (utrzymanie linii), ale wtedy nie masz telefonu :)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#240458  autor: maniek
 18 gru 2007, 23:04
Prometo a to utrzymanie nie kosztowalo mniej :wink: tak sobie mysle ze bede rezygnowal z tp jak mi umowa wygasnie bo u mnie na osiedlu upc nowe kable polozylo jak sie pytalem kierownika tych prac to powiedzial ze to do tv cyfrowej i szybszego neta ale czy to prawda to nie wiem

#240460  autor: JayCee
 18 gru 2007, 23:08
maniek pisze:Prometo a to utrzymanie nie kosztowalo mniej :wink:
Nie. Cały czas tyle samo kosztuje.

#240461  autor: Prometo
 18 gru 2007, 23:09
maniek w regulaminie piszą, ze nie można mieć Neostrady na socjalnym, a ja mam :)

Pozdrawiam - Prometo

#240464  autor: JayCee
 18 gru 2007, 23:12
Prometo pisze:maniek w regulaminie piszą, ze nie można mieć Neostrady na socjalnym, a ja mam
Zawsze miałem na socjalnym, teraz nie korzystam z neo. Nie wiem jak teraz - dawniej był na to prosty sposób, ale to kolejny dowód na to, że wyjątek stanowi regułe 8)

#240465  autor: maniek
 18 gru 2007, 23:12
Prometo to ze takie numery mozna robic to ja wiem :-D tylko ze ja mam multipakiet wiec to by chyba nie wypalilo a mam pytanie czy placisz miesiecznie czy za caly rok z gory za utrzymanie lacza?

#240470  autor: Prometo
 18 gru 2007, 23:18
maniek płacę miesięcznie.
JayCee pisze:Zawsze miałem na socjalnym, teraz nie korzystam z neo. Nie wiem jak teraz - dawniej był na to prosty sposób, ale to kolejny dowód na to, że wyjątek stanowi regułe 8)
Ja miałem ogromne problemy z tym, żeby mieć Neostradę na socjalnym, bo ją mam dopiero od 11 miesięcy. Nigdzie sie nie dało, 9393 nie, w Telepunkcie nie, poszedłem jeszcze do salonu Orange i pani z rozbrajającą szczerością powiedziała mi, że jej znajomi posiadają Neostradę na socjalnym no i stało się.

Pozdrawiam - Prometo