ja miałem pierwszą jakąś motkę (nie pamiętam modelu bo to było bardzooo dawnoo) wiem że miała klapkę na klawiaturkę tak jak słynne ericssony.. był to abonament w IDEI... później był po przedłużeniu umowy Panasonic GD93.. super telefonik na tamte czasy, można było ustawić 7 kolorów wyświetlacza^^, był mały,lekki, chudy i lekki na tamte czasy.. tylko długi i antanka wystająca.. nawet kolor obudowy był srebrny.. to był po prostu super telefon i każdy mi go zazdrościł. tylko padło ładowanie, nikt nie chciał naprawić i kupiłem w komisie 3210... i to były moje pierwsze telefony.. później 3310, chwilowo BOSCH 509, siemens A52, A62 (popsuł się;P), C60, 3510i (która do dzisiaj działa jest jako zapasowy telefon, robi za budzik ;];]) , SAMSUNG X480 który był extra!!, mota V235, nokia 2610 (do dzisiaj jej używam), Samsung X510, SE K320i oraz nokia 6070.. sporo ich było... ale cóż, lubię zmieniać telefony często i będę je zmieniał
a tak to mnie zawiódł tylko siemens... zacinał się, oddawany na gwarancje i nic nie robili z nim tylko oddawali po 2 tyg "niby" naprawiony.. i od tej pory ŻADNYCH SIEMENSÓW

POZDRAWIAM:):)