• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#238775  autor: widex
 11 gru 2007, 17:27
D@rio pisze:7,600zł
Z jakiej racji? Nie ciekawie się zazwyczaj rozwiązywaniem :) ale jestem ciemny...

Pewna osoba z rodziny ma miksa i jest bardzo nie zadowolona:
- telefon ciagle w naprawie
- słaby zasięg
- oferta

#238776  autor: D@rio
 11 gru 2007, 17:31
widex pisze:Z jakiej racji? Nie ciekawie się zazwyczaj rozwiązywaniem ale jestem ciemny...
a z takiej racji że będziesz uznany za dłużnika oraz za złamanie warunków i regulaminu promocji będzie rządana kaucja... krótko mówiąc - będziesz niewiarygodny płatniczo.

ponadto wylądujesz w BIK'u i w InfoMonitor'ze.

Obrazek

#238796  autor: widex
 11 gru 2007, 18:39
Mały bezsens - UKE, że można rozwiązać umowę bez opłat, a tutaj przyczepiają kartkę "dłużnik"...

Chyba by taniej było zerwać umowę wg. cennika.

#238798  autor: yagi
 11 gru 2007, 18:44
W Erze najwyzsza kaucja zaporowa to 4000 zl... Nie wiem jak w Orange...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#238805  autor: Darecky
 11 gru 2007, 18:53
A mam pytanie, bo widzę, że wy znawcy: zerwę umowę na babcię, wezmę nową w play na tatę więc do taty się nie przyczepią?

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#238811  autor: user_delete3
 11 gru 2007, 18:57
DarQ pisze:A mam pytanie, bo widzę, że wy znawcy: zerwę umowę na babcię, wezmę nową w play na tatę więc do taty się nie przyczepią?
Do taty się nie przyczepią, ale do babci tak gdy będziesz chciał wziąć na nią umowę :D

#238814  autor: Darecky
 11 gru 2007, 19:00
A nie na babcię to już raczej nie wezmę, bo juz się babcie do miasta nie chce włóczyć, a tata jest zawsze dostępny :) Więc wszystko oK.

Obrazek

#238846  autor: Prometo
 11 gru 2007, 20:51
D@rio pisze:za złamanie warunków i regulaminu promocji
D@rio jednego tutaj nie rozumiem tak w Orange jak i w Erze. My (użytkownicy) są (będą) traktowani jak najgorsi łotrzy a operatorom za zmiany w regulaminie, które są niezgodne z prawem wolno wszystko. Dziwne, ale w takim kraju żyjemy.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#238851  autor: mikage1
 11 gru 2007, 20:58
Prometo pisze:Dziwne, ale w takim kraju żyjemy.
nie powinno Cię już nic dziwić w kraju, w którym w przypadku jedngo towaru (okna) według jednych urzędów skarbowych stawka vat wynosiła 7% a według innych 22%...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#238892  autor: DamianZPabianic
 11 gru 2007, 23:21
mikage1 pisze:nie powinno Cię już nic dziwić w kraju, w którym w przypadku jedngo towaru (okna) według jednych urzędów skarbowych stawka vat wynosiła 7% a według innych 22%...
A pro po, okien.
Znajomy wymieniał jedno okno w kuchni.
Poszedł do firmy sprzedającej okna i standardowo dzień dobry itd.
Zaproponowano mu okno za 750 zł + 22 % watu = 915 zł
ew. w promocji 100 zł montaż co dawało 850 zł ale 7 % vatu, ponieważ z montażem to już jest usługa co wyszło 909 zł i 50 groszy.
Jaja jak berety taniej z montażem o 5.50 zł niż jakby sam zakładał.
POLSkA

#238894  autor: D@rio
 11 gru 2007, 23:55
Prometo pisze:
D@rio jednego tutaj nie rozumiem tak w Orange jak i w Erze. My (użytkownicy) są (będą) traktowani jak najgorsi łotrzy a operatorom za zmiany w regulaminie, które są niezgodne z prawem wolno wszystko. Dziwne, ale w takim kraju żyjemy.
Dlaczego? Wszystko zgodne z prawem przecież... :) Każdy ma prawo do obrony i odwoływania się.... :) Przykro mi, ale inaczej tego wyjaśnić nie mogę...

Obrazek

#238895  autor: D@rio
 11 gru 2007, 23:56
yagi pisze:W Erze najwyzsza kaucja zaporowa to 4000 zl...
nie. 7,600zł.

Obrazek

#238896  autor: Darecky
 11 gru 2007, 23:57
A możecie mi powiedzieć, czy Play stawia jakieś opory dla przechodzących i zrywających?

Obrazek

#238900  autor: D@rio
 12 gru 2007, 00:10
DarQ pisze:A możecie mi powiedzieć, czy Play stawia jakieś opory dla przechodzących i zrywających?
oporów nie stawia Ci żaden operator. Wpłacisz karę umowną i jesteś wolny... bez jakiegoś żalu i pretensji oraz problemów po obydwu stronach.

Obrazek

#238901  autor: Darecky
 12 gru 2007, 00:12
Ale w tym konkretnym przyadku, kiedy zerwę umowę z orange przez tą zmianę regulaminu to w playu nie będę musiał żadnych kaucji płacić ani nic? Nie będą robili problemów, np. z powodu wpisania na jakąś tam listę, o której tam wcześniej ktoś pisał?

Obrazek

#238904  autor: D@rio
 12 gru 2007, 00:24
DarQ pisze:Ale w tym konkretnym przyadku, kiedy zerwę umowę z orange przez tą zmianę regulaminu to w playu nie będę musiał żadnych kaucji płacić ani nic?
to zależy jak szybko się zdecydujesz to zrobić. Jeśli wcześniej podpiszesz umowę z PLAYem to pewnie nie. Ale jeśli najpierw "namieszasz" z Orange a później pójdziesz do Play'a to już możesz negatywnie przejść tzw. weryfikację kliencką. Pamiętaj że operatorzy mają wspólny system /bazę danych/ nt. klientów i ich zdolności płatniczej do której mają razem dostęp... ja to nazywam prywatnie "czarną listą" :) Dlatego radzę nie kombinować bo nie ma po co... a i tak wielkich firm zwykły szary człowiek nie jest w stanie oszukać... to raz. A dwa - to trochę wstyd... bo znowu potwierdza się przysłowie że Polak krętacz i oszust (bo taka prawda...).
DarQ pisze:Nie będą robili problemów, np. z powodu wpisania na jakąś tam listę, o której tam wcześniej ktoś pisał?
na to pytanie już odpowiedziałem wyżej.

Obrazek

#238905  autor: Darecky
 12 gru 2007, 00:27
No na pewno jak coś to przejdę do Playa. Jeszcze w Orange posiadam Zetafona i Orange Free, czy jakbym to pozostawił i nie zrywał, to byłby to jakiś plus?

[ Dodano: 2007-12-12, 00:32 ]
A czy Play nic w razie czego nie sknoci z tym przejściem, żebym w razie czego nie musiał płacić kary?

Obrazek

#238908  autor: DamianZPabianic
 12 gru 2007, 00:35
Wydaję mi się że niektórzy nie dorośli do abonamentu jeszcze .... :roll:

#238910  autor: Darecky
 12 gru 2007, 00:44
Nie to, ze nie dorośli, ale po prostu ostatnio moja sytuacja się zmieniła i profil dzwonienia też. Do wakacji byłem szczęśliwym posiadaczem mixa, ale teraz jest trochę jakby drogo, bo mam wielu znajomych w erze i w plusie... więc play najlepsza alternatywa.

[ Dodano: 2007-12-12, 00:45 ]
Wielu nowych znajomych... miało byc :)

Co do dorośnięcia to ja wcale nie mówię, że jestem dorosły.

Obrazek

#238912  autor: D@rio
 12 gru 2007, 00:46
DarQ pisze:Jeszcze w Orange posiadam Zetafona i Orange Free, czy jakbym to pozostawił i nie zrywał, to byłby to jakiś plus?
spokojny sen, brak nerwów, brak pism windykacyjnych i komorniczych, brak natrętnych telefonów, brak wezwań do zapłaty i wezwań przed sądowych...

krótko mówiąc - spokojne życie i lojalność kliencka :D

takie są plusy...

Obrazek