• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#238231  autor: babeo
 08 gru 2007, 22:40
To nie to, że wszyscy są niezadowoleni ze swoich opów, to samo było z erą, tacy są już ludzie, a Polacy zwłaszcza.

#238232  autor: Anm88
 08 gru 2007, 22:42
no ale przecież zawsze jest warto zaoszczędzic troche pieniążków

#238239  autor: babeo
 08 gru 2007, 22:54
Oczywiście, ale nie koszten niejasnych kombinacji, zmiany numeru, ewentualnie sieci. Sami dobrze wiecie ile problemów mają Ci co rozwiązali umowę z Erą, ale cóż każdy różnie postrzega inne sprawy. Tłumaczenie w stylu:
Anm88 pisze:zostało mi jeszcze około 2 lat w Orange Premium i wtedy więcej kasy bym zaoszczędził na rachunkach
jest dla mnie śmieszne, jeżeli władowałeś się w taki abo, to oznaczało, że Cię stać na niego, więc teraz nie dramatuzuj 8)

#238240  autor: Darecky
 08 gru 2007, 22:55
Mnie to Orange już do końca zdenerwowało po tej akcji z 10zł... to już najbardziej zdecydowało jak już się dowiedziałem o takiej możliwości

[ Dodano: 2007-12-08, 22:57 ]
A jakie problemy mają Ci ludzie?
Zresztą mnie to nie dotyczy, obecny nr mam na babcię, teraz wezmę umowę na tatę.

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#238241  autor: Anm88
 08 gru 2007, 22:57
nie do konca moze mnie stać ale chciałem fajny telefon a pozatym baardzo mi zależało na numerze aby zostać a ze rodzice się zgodzili na taki abonament no to skorzystałem z okazji tylko

#238252  autor: Prometo
 09 gru 2007, 00:03
DarQ pisze:Zresztą mnie to nie dotyczy, obecny nr mam na babcię, teraz wezmę umowę na tatę.
Jakby numer był na Ciebie i Ty płaciłbyś za rachunki to inaczej postrzegałbyś tę sprawę.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#238255  autor: Darecky
 09 gru 2007, 00:06
A już się pytałem, ale nie dostałem odpowiedzi: jakie mogą być konsekwencje zerwania umowy np. w przypadku brania nowej umowy u innego opa? Mam tam jeszcze neta, ale nie zamierzam rezygnować.

[ Dodano: 2007-12-09, 00:19 ]
U mnie zaczęło się tak: nowa szkoła i każdy ma telefon w innej sieci, a nie jak wczesniej prawie wszyscy orange i sami wiecie, trochę jakby drogo.

Obrazek

#238269  autor: Vieslav
 09 gru 2007, 10:18
Wysyłasz do ludzi z książki (u mnie okoo 150) smsa z netu że nr zmieniłeś i już.
No u mnie problem jest i to wielki. W książce mam ok 120 numerów ale co z tego skoro czasem odzywają się do mnie osoby kórych nie widziałem już może 5 lat i ważną sprawę mają. Mogę zostawić powitanie na poczcie głosowej że zmieniłem numer ale powisi dopóki numer będzie aktywny i co dalej?
To nie to, że wszyscy są niezadowoleni ze swoich opów, to samo było z erą, tacy są już ludzie, a Polacy zwłaszcza.
To taka możliwość uwolnienia. Skoro coś takiego istnieje to czemu nie skorzystać? Tak samo było z neostradą. Podczas ostatniej zmiany regulaminu większość moich znajomych pozrywała umowy na neo 512 w promocji startowej a za jakiś miesiąc podpisali nowe umowy w tej samej promocji. Byli ledwo kilka miesięcy za 33 zł do przodu (nie licząc astronomicznych rachunków za modem podczas braku neta). Ja chcę zerwać Ściemafon, jeśli się da, tylko po to, żeby się na abonament przecieść i wziąć ofertę Co za Numer. Za 35 zł (mniej więcej tyle wydaje) mam o wiele więcej minut + 1200 z usługi WiW 60.

#238272  autor: Darecky
 09 gru 2007, 10:41
A więc kiedy Orange będzie musiało powysyłać pisma, ze można zerwać umowę bez ponoszenia kary? Już w styczniu?

Obrazek

#238281  autor: widex
 09 gru 2007, 11:13
Uzytkownicy zostaną powiadomieni o zmianie regulaminu, jeżeli go nie akceptują rezygnują z umowy... Ktoś z rodziny jest strasznie nie zadowolony z umowy i ma jeszcze 1,5 roku... więc z pewnością zrezygnuje jak będzie okazja

#238297  autor: babeo
 09 gru 2007, 12:30
Mulder pisze:Mogę zostawić powitanie na poczcie głosowej że zmieniłem numer ale powisi dopóki numer będzie aktywny i co dalej?
Szukacie naprawdę dziury w całym, a co za problem doładować konto zq 25zł i powysyłać do wszytskich smsy ze starego numeru z nowym numerem. Ludzie pomyślcie troche, bo nie dacie sobie rady w życiu :-D

#238301  autor: Darecky
 09 gru 2007, 12:40
Ja zawsze wysyłam z neta smsy, najczęściej z multiBoxa.

Obrazek

#238313  autor: karolzet
 09 gru 2007, 14:05
Czyli dotyczy to wszystkich abonentów Orange, czy tylko osób które podpisały umowę w jakimś ściśle, datowo określonym czasie?

#238316  autor: elrond
 09 gru 2007, 14:11
karolzet pisze:Czyli dotyczy to wszystkich abonentów Orange, czy tylko osób które podpisały umowę w jakimś ściśle, datowo określonym czasie?
Wszystkich, którzy podpisali za "panowania" starego regulaminu. Czyli teoretycznie nawet Ci, którzy dzień przed zmianą zostaną abonentami - po zmianie regulaminu mogą (to znaczy, być moze będą mogli) rezygnować z tytułu zmian regulaminu w trakcie trwania umowy.

#238396  autor: DejwiD
 09 gru 2007, 19:17
oj watpie, zeby bylo tak milo i wesolo :) znajac pomarancze naloza kary za zerwanie umowy i pozniej kicha bo juz na siebie zadnej umowy bez depo nie podpiszesz u swietej trojcy :)

#238539  autor: malykciuk
 10 gru 2007, 13:34
elrond pisze:Wszystkich, którzy podpisali za "panowania" starego regulaminu. Czyli teoretycznie nawet Ci, którzy dzień przed zmianą zostaną abonentami - po zmianie regulaminu mogą (to znaczy, być moze będą mogli) rezygnować z tytułu zmian regulaminu w trakcie trwania umowy.
to ja spytam inaczej, taki klijent idzie do orange i kupuje przykladowo N95 z wysokim abo za mala kase, za miesiac przychodzi aneks do umowy i rezygnuje. co z tel? chyba zostaje juz ze mna ? :>

nie zebym planowal cos takiego, po prostu tak mi sie nasunelo :)

#238542  autor: elrond
 10 gru 2007, 14:04
to ja spytam inaczej, taki klijent idzie do orange i kupuje przykladowo N95 z wysokim abo za mala kase, za miesiac przychodzi aneks do umowy i rezygnuje. co z tel? chyba zostaje juz ze mna ? :>
Teoretycznie istnieje taka możliwość. Ale po 1 - zbyt duże ryzyko z twojej strony, po drugie - postaw się na miejscu Orange - tak łatwo nie dałbyś za wygraną.

Nie jestem prawinikiem, i nie wiem czy takie coś byłoby możliwe - ale Orange już teraz mógłby zacząć podpisywać umowy z nowymi klientami na nowym regulaminie - żeby wyeliminować sytuacje jak ta opisana przez ciebie. Tylko wtedy byłby problem dwóch współistniejących regulaminów... Nie martw sie - tam już sztab ludzi obraduje jak to rozegrać i uniemożliwić ci taki trik :wink:

#238600  autor: haladdin
 10 gru 2007, 18:38
a jak to się ma do ichniego dostępu do netu, czyli business everywhere?
ojciec ma od niecałego roku i strasznie narzeka, warto byłoby coś z tym fantem zrobić...

#238772  autor: D@rio
 11 gru 2007, 17:12
DejwiD pisze:oj watpie, zeby bylo tak milo i wesolo znajac pomarancze naloza kary za zerwanie umowy i pozniej kicha bo juz na siebie zadnej umowy bez depo nie podpiszesz u swietej trojcy
podpisze... ale zarządają kaucji w wysokości 7,600zł. Powodzenia moi drodzy...

Obrazek