• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #237722  autor: Taborak
 06 gru 2007, 15:16
Wszędzie widzę ich bannery - można sobie bezpośrednio z ich poziomu kupić telefon, na oko ceny też bardziej atrakcyjne niż w salonie. Ktoś z Was z tego już koże korzystał?
 #237731  autor: tomko111
 06 gru 2007, 16:22
Taborak pisze:Wszędzie widzę ich bannery - można sobie bezpośrednio z ich poziomu kupić telefon, na oko ceny też bardziej atrakcyjne niż w salonie. Ktoś z Was z tego już koże korzystał?
Tak, można. Korzystałem i wszystko było ok. Możesz nawet kupić telefon na abonament a kurier dostarczy Ci umowę + telefon, podpisujesz i się cieszysz.

#237752  autor: Artus
 06 gru 2007, 18:00
Ja jestem w trakcie takiego zamawiania. z malymi problemami ale chyba wszystko bedzie ok i tel dostane do domu. Pozdrawiam

#237861  autor: malykciuk
 07 gru 2007, 10:58
tez mialem stycznosc
dziewczyna zamowila tel, wybrala pakiet i czekamy (maja niby 10 dni roboczych na zalatwienie) po tym czasie cisza wiec dzwonimy na info o so chodzi a tam nikt nic nie wie... podali jakis inny nr wiec dzwonimy, tam koles mowi ze zamowienie nie zostalo zlozone
na swoim koncie bylo odnotowana ze zamowienie przyjete i czeka na potwierdzenie...
kazali napisac pismo z reklamacja i w ciagu 2 dni mieli odp
minely 2 dni, minely 4 dni, minal tydzien...
wqr.. poszlismy do playa
po 1,5 tyg przyszla odp z orange ze mieli problemy techniczne i zeby zlozyc zamowienie jeszcze raz... :evil:

wystosowalismy uprzejma :thebirdman: odpowiedz i :wave:

osobiscie utwierdzilo mnie to w przekonaniu zeby pewne sprawy zalatwiac osobiscie...

#237877  autor: piterek1
 07 gru 2007, 13:36
Mam niestety złe doswiadczenia z obsluga on-line w orange. Próbowałem przedłuzyc umowę, złożyłem zamówienie, które jeszcze tego samego dnia zostało odrzucone. Konsultant zapewnił, ze zostanie ono jednak zrealizowane ale po ok. dwóch tygodniach zadzwonili, zebym złożył ponownie bo mieli problemy techniczne.

#237930  autor: Taborak
 07 gru 2007, 17:32
Dla mnie było by bardzo wygodne zamówienie nowego telefonu przez Internet, zresztą cena jest też nie bez znaczenia :) Bardzo mi się nie spieszy, a z doświadczenia wiem, że jeśli sa jakieś problemy, to zazwyczaj jest to okazja dla klienta do uzyskania rabatu :)

#237981  autor: Kaczy
 07 gru 2007, 20:30
Potwierdzam, że są problemy z zamawianiem przez Internet/konsultanta.
Mi udało się wszystko ładnie zamówić, jednak zawaliła firma kurierska. W Orange zaznaczyłem w jakich porach ma się koleś zjawić. Jednak w ogóle to zignorowano. Wychodziło na to, że przez tydzień mijałem się z kurierem. W końcu powiedziałem dość temu i kazałem wszystko anulować. Poszedłem do salonu i tam załatwiłem to w kilkanaście minut.

...::: Made for loneliness :::...

#238048  autor: Taborak
 08 gru 2007, 09:21
Kaczy pisze:Potwierdzam, że są problemy z zamawianiem przez Internet/konsultanta.
Mi udało się wszystko ładnie zamówić, jednak zawaliła firma kurierska. W Orange zaznaczyłem w jakich porach ma się koleś zjawić. Jednak w ogóle to zignorowano.
A wiesz może jaka to firma? Dali Ci jakiś numer listu przewozowego? Ciekaw jestem, z jakiej korzysta Orange...

#238050  autor: Kaczy
 08 gru 2007, 09:27
Taborak pisze:A wiesz może jaka to firma? Dali Ci jakiś numer listu przewozowego? Ciekaw jestem, z jakiej korzysta Orange...
DPD. Przysłali mi sms`em numer listu przewozowego. A jak dzwoniłem do obsługi DPD to w ogóle nie widzieli tej przesyłki. Sam na ich stronie jak wpisywałem do wyszukiwarki przesyłki to też nie mogłem jej zlokalizować.

...::: Made for loneliness :::...

#238055  autor: BarthezzLodz
 08 gru 2007, 09:45
Dawny Masterlink... Jak Tepsa. Gorzej być nie może... ja na liveboxa czekałem dwa tygodnie, bo kurier rzekomo był w domu, ale nikogo nie zastał. Tere-fere-kuku. W domu cały czas ktoś był.

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#238093  autor: Taborak
 08 gru 2007, 13:39
Pytalem dlatego, że sam miałem w zeszłym tygodniu sporo problemów z dostawą (co prawda noc chodziło o umowy czy telefony z Orange, ale inne zamówienia), ale tez na początku miałem pretensje do sklepu - do czasu aż udało mi się zalogować na stronę firmy kurierskiej - a tam paczka z Poznania do Warszawy jechała m.in. przez Lublin. Czas dostawy 5 dni. Litościwie nie będę dobijał tej firmy kurierskiej podawaniem nazwy ;)

#238097  autor: maniek
 08 gru 2007, 13:47
Taborak a mało to mamy na Ursynowie punktów orange? prawie na kazdym kroku. Ja tam w kazdym razie nie bede zamawiał przez internet tylko wybiorę sie do salonu ale to tak pod koniec grudnia :-D

#238105  autor: Taborak
 08 gru 2007, 14:03
maniek pisze:Taborak a mało to mamy na Ursynowie punktów orange? prawie na kazdym kroku. Ja tam w kazdym razie nie bede zamawiał przez internet tylko wybiorę sie do salonu ale to tak pod koniec grudnia :-D

Salonow jak psów :) Tyle, że nawet dziś jestem w pracy i będę w domu późno... muszę tu siedzieć nawet kiedy nie mam nic do roboty, więc dla mnie takie oferty i Allegro to podstawa :)

#238140  autor: maniek
 08 gru 2007, 15:43
Taborak pisze:Salonow jak psów Tyle, że nawet dziś jestem w pracy i będę w domu późno... muszę tu siedzieć nawet kiedy nie mam nic do roboty, więc dla mnie takie oferty i Allegro to podstawa
no niestety gdyby nie robota moglby sobie czlowiek pozwolic na wiecej przyjemnosci a tak to trzeba "pracowac" ;-)

#238483  autor: Pu94
 10 gru 2007, 02:42
Pare dni temu zlozylem zamowienie w srode dostalem info ze paczka wyslana w ten sam dzien byl kurier z DPD calosc nie trwala 10dni

Zamowienie dotyczylo orange free (modemu usb)
Dostaem tylko informacje ze gdybym chcial skorzystac ponownie z uslug sklepu to musze odczekac 40 dni natomiast w salonie glownym nie bedzie zadnego problemu.
Dodam ze aktywacja samego modemu trwala 5dni bo kurier musial odeslac papiery do orange.

#238656  autor: Taborak
 10 gru 2007, 20:41
Pu94 pisze:Pare dni temu zlozylem zamowienie w srode dostalem info ze paczka wyslana w ten sam dzien byl kurier z DPD calosc nie trwala 10dni

Zamowienie dotyczylo orange free (modemu usb)
Dostaem tylko informacje ze gdybym chcial skorzystac ponownie z uslug sklepu to musze odczekac 40 dni natomiast w salonie glownym nie bedzie zadnego problemu.
Dodam ze aktywacja samego modemu trwala 5dni bo kurier musial odeslac papiery do orange.
Faktycznie, troche to trwa... myślałem, że może byc szybciej, ale nie ma co oczekiwać cudów - dobrze, że się modernizują i że jest możliwość skorzystania z takiej oferty. Pozostaje miec nadzieję, że będzie to ewoluować.

[ Dodano: 2007-12-10, 20:43 ]
maniek pisze:
Taborak pisze:Salonow jak psów Tyle, że nawet dziś jestem w pracy i będę w domu późno... muszę tu siedzieć nawet kiedy nie mam nic do roboty, więc dla mnie takie oferty i Allegro to podstawa
no niestety gdyby nie robota moglby sobie czlowiek pozwolic na wiecej przyjemnosci a tak to trzeba "pracowac" ;-)
Oj, nie zawsze się tak nudzę ;) Ale czasami nie ma na prawdę nic do roboty, a przecież nie będę ostentacyjine czytać gazety... :)

#238731  autor: maniek
 11 gru 2007, 10:12
Taborak pisze:Oj, nie zawsze się tak nudzę Ale czasami nie ma na prawdę nic do roboty, a przecież nie będę ostentacyjine czytać gazety...
gazete zawsze mozna przeczytac choćby w telefonie komórkowym :-D