• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #237578  autor: PiotrG-dz
 05 gru 2007, 18:14
Moja ciocia mieszka w warszawskiej strefie telekomunikacyjnej i korzysta tam z usługi WLR Tele 2.Ma zamiar ona przenieść swój telefon do strefy 056.Wobec tego mam pytanie czy Tele 2 przeniesie ten telefon na nowe miejsce ? Jeśli to możliwe to interesuje mnie też opłata za przeniesienie telefonu :?: Bo warszawskiego NR raczej nie przeniesie.Czy jest możliwe przeniesienie WLR do innej strefy :?:

#237593  autor: mikage1
 05 gru 2007, 18:52
numeru nie przeniesie - bo jak sam słusznie zauważyłeś, numery można przenosić tylko w ramach strefy numeracyjnej
natomiast logiczne wydawałoby się (choć wcale tak być nie musi), że może umowa zostać przeniesiona na inny numer (który musi wziąć z tepsy) - analogicznie do tego punktu, który jest np w umowach operatorów komórkowych, że "zmiana numeru abonenckiego nie stanowi zmiany umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych"
- ale najlepiej spytać u źródła (w Tele2) albo ewentualnie w Centum Informacji Konsumenckiej UKE:
"od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:15 do 16:15 pod numerem telefonu:

0801 900 853 lub 022 534 94 93"

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)