Niedługo kończy mi się umowa abonamentowa w Plusie. Przestawiona nowa oferta zupełnie mi nie odpowiadała, postanowiłem więc rozwiązać umowę i korzystać zachowując numer z odpowiadającego mi bardziej Simplusa.
I tu pojawił się problem. Pani sprzedawczyni w salonie powiedziała, że można przenieść numer do Simplusa - wymaga to jedynie wysłania pisma do centrali w Warszawie. Aby poznać dokładnie procedurę skontaktowałem się z Ebok Plusa, ale tam dostałem odpowiedź:
I tu pojawił się problem. Pani sprzedawczyni w salonie powiedziała, że można przenieść numer do Simplusa - wymaga to jedynie wysłania pisma do centrali w Warszawie. Aby poznać dokładnie procedurę skontaktowałem się z Ebok Plusa, ale tam dostałem odpowiedź:
Więc jak to w końcu jest? Czy rzeczywiście nie ma możliwości migracji Plus abonament - Simplus?Uprzejmie Pana informuję, iż nie ma możliwości przeniesienia numeru z usługi abonamentowej do Simplusa lub mixPlusa.
W przypadku chęci zatrzymania dotychczasowego numeru w naszej sieci proponujemy skorzystanie z oferty lojalnościowej.
Informacje na jej temat można uzyskać, po zakończeniu warunków obowiązującej promocji, telefonicznie, w Dziale Obsługi Klienta: http://www.plus.pl/kontakt/
Konsultant, po uprzedniej weryfikacji danych osobowych, przedstawi pełną ofertę, dokona także optymalizacji taryf i pomoże wybrać najbardziej korzystny wariant. Kontakt telefoniczny jest niezbędny w celu uzyskania propozycji o zindywidualizowanym charakterze.
Zapraszam także na naszą stronę www.plusgsm.pl w celu zapoznania się z opisem nowych taryf i usług.