• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#235050  autor: Ryszard Lubicz
 23 lis 2007, 08:22
He he też już jestem wolny...no w sumie nie do końca, czekam tylko na przełączenie do dialogu.

Grażynko wybacz...

#235051  autor: PingNoMore
 23 lis 2007, 08:39
Ja nie mogę zrezygnować z TP, a to dlatego, że moja mamuśka tam pracuje :P

#235064  autor: Vieslav
 23 lis 2007, 10:16
Ja też już w Dialogu jestem... Jeszcze tylko skończy mi się umowa na neo i nie chce mieć z TP nic wspólnego.
Ryszard Lubicz, z tego, co pamiętam to Ty Multimo chyba masz? I nie masz problemu z przełączeniem do Dialogu?

#235355  autor: Ryszard Lubicz
 25 lis 2007, 09:02
Tak do lutego mam multimo. W dialogu powiedzieli mi że weszło nowe prawo i niema żadnego problemu aby mieć dialog i multimo jednoczenie na łączach tepsy. Na multimo nienażekam ale chciałem mieć wszystko na jednym rachunku, więc od lutego net także biorę w dialogu, oferta telefoniczna energisu jest bardzo słaba dla tego się na nią nie zdecydowałem , abonament cos okolo 40 zl, umowa na rok luba 2 a rozmowy drogie. Dla tego całkowicie przechodze do dialogu.

Grażynko wybacz...

#235372  autor: DamianZPabianic
 25 lis 2007, 10:52
Ja niestety do września 2008 mam podpisaną umowę na tepse.
Na dzień dzisiejszy iplusa bym wybrał, choć słyszałem że w moich okolicach UPC się szykuję.
Po prostu nie chce płacić za telefon stacjonarny, a sama Neostrada bez stacjonarnego to praktycznie ten sam koszt.
Cała ta telekomunikacja to jeden wielki żart, na abonamencie za 28 zł mogę mieć internet z netii, a ze swojej macierzystej sieci minimalny 50 zł.
Ps: Myślę że do miliona spokojnie tepsa dobije, milion klientów mniej :D
Ps: Nadal są liderami internetu, ale o ile się ni mylę w tym roku chyba nowych klientów mają najmniej, jeśli ktoś ma dane, to niech podrzuci :)

re

#235429  autor: Saracen
 25 lis 2007, 14:51
nie ubyło tylko przybyło usługii multimedialnej :D użytkowników

[email protected]
Obrazek

#235466  autor: DamianZPabianic
 25 lis 2007, 16:29
Saracen pisze:nie ubyło tylko przybyło usługii multimedialnej :D użytkowników
To jest tak, przybyć na pewno przybyło, ale mi chodzi o to że na ilość nowych odbiorców mniej przypadło klientów na Neostradę.
Ponieważ nie jest ona jedną dzisiaj alternatywą.
Tepsa nadal króluję w małych miejscowościach, gdzie tylko ona dociera z internetem, natomiast duże miasta nie kochają tepsy.

#235470  autor: Prometo
 25 lis 2007, 16:36
DamianZPabianic pisze:Tepsa nadal króluję w małych miejscowościach, gdzie tylko ona dociera z internetem, natomiast duże miasta nie kochają tepsy.
Masz całkowicie rację. W tej miejscowości w której ja mieszkam (na wsi) mogę skorzystać tylko z Neostrady bo inni alternatywni operatorzy nie mają "warunków technicznych", żeby korzystać z ich usług np. Netia.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#235516  autor: Ryszard Lubicz
 25 lis 2007, 19:57
Jak nie możesz? Ja mieszkam w miescinie 4 tysięcznej w byłym koszalinskim. Działają tu wszyscy alternatywni operatorzy, ba nawet w wioskach kilkanascie km dalej mających po 200 mieszkańców działają alternatywni. Jak działa ci neostrada to inne też muszą działać!!!

Grażynko wybacz...

#235549  autor: Prometo
 25 lis 2007, 22:05
Ryszard Lubicz Neostrada mi działa ale gdy chciałem mieć internet z Netii to nie mogłem mieć z powodu braku warunków technicznych. Dostałem nawet oficjalne pismo z Netii. Pisałem o tym już nie raz. Zobaczę co będzie za rok bo wtedy kończy mi sie umowa na korzystanie z Neostrady.

Pozdrawiam - Prometo

#235559  autor: Ryszard Lubicz
 25 lis 2007, 22:54
To ja tu czegos nierozumiem, jak działa neostrada to znaczy że działa i multimo i dialog i netia i inni! Chyba że wtedy jak pytałes to netia nie ddziałala jeszcze w twojej strefie numeracyjnej!!!

Grażynko wybacz...

#235560  autor: Prometo
 25 lis 2007, 22:59
Ryszard Lubicz działała, tylko to są chyba te słynne przepychanki miedzy TP SA a innymi alternatywnymi operatorami. No cóż za rok spróbuję jeszcze raz.

Pozdrawiam - Prometo

#235608  autor: bkawa
 26 lis 2007, 15:00
to ja też się przyłącze do tej radości, jako zadowolony użytkownik VoIP

#238064  autor: Qyon
 08 gru 2007, 10:59
Ja zaś od Stycznia bede korzystal z planu Netii "Lepszy telefon", który kosztuje 41 zł. Cenowo za połączenia również wygląda to ciekawiej. Zobacze w Lutym jak będzie kształtował się rachunek.

#240257  autor: Ryszard Lubicz
 18 gru 2007, 07:24
Anna Streżyńska – prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej- zapowiedziała, że od stycznia przy każdej delegaturze urzędu („oddziały” regionalne UKE)powstaną specjalne komisje, które będą kontrolować faktyczny stan infrastruktury Telekomunikacji Polskiej. To wynik wielu skarg ze strony operatorów niezależnych, którzy mieli utrudniony dostęp do sieci TP.
Urzędnicy sprawdzą na przykład czy w konkretnej centrali Telekomunikacji Polskiej faktycznie nie można podłączyć usług internetowych alternatywnych operatorów. Teraz bardzo często, gdy klient składał wniosek o aktywację usługi internetowej np. w Netii i Tele2 – Telekomunikacja Polska informowała, że „nie ma możliwości technicznej” po czym do wielu klientów dzwoniono oferując Neostradę.

Zdaniem Anny Streżyńskiej zmożone kontrole i nieuchronność ew. kar może spowodować, że nasz narodowy operator przestanie utrudniać dostęp do rynku telekomunikacyjnego innym operatorom. - Tak się stało we Francji, gdzie France Telecom po serii kar zaczął respektować regulacje – powiedziała Anna Streżyńska.

Grażynko wybacz...

#240307  autor: tesla
 18 gru 2007, 14:31
Przez P. Streżyńksą francuskie dzieci znowu nie dostaną paczek na święta.

Tak trzymać. :-D

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?

#240331  autor: DamianZPabianic
 18 gru 2007, 16:09
A w moim mieście (zadupie) wchodzi UPC, i to na wielką skalę.
Myślę że jak już UPC bierze się za takie mieścinki to w przeciągu dwóch lat monopol tepsy będzie topniał.

#240337  autor: D@rio
 18 gru 2007, 16:53
Ryszard Lubicz pisze:Anna Streżyńska – prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej- zapowiedziała, że od stycznia przy każdej delegaturze urzędu („oddziały” regionalne UKE)powstaną specjalne komisje, które będą kontrolować faktyczny stan infrastruktury Telekomunikacji Polskiej. To wynik wielu skarg ze strony operatorów niezależnych, którzy mieli utrudniony dostęp do sieci TP.
Urzędnicy sprawdzą na przykład czy w konkretnej centrali Telekomunikacji Polskiej faktycznie nie można podłączyć usług internetowych alternatywnych operatorów. Teraz bardzo często, gdy klient składał wniosek o aktywację usługi internetowej np. w Netii i Tele2 – Telekomunikacja Polska informowała, że „nie ma możliwości technicznej” po czym do wielu klientów dzwoniono oferując Neostradę.
brawo Pani Aniu ! !

Chyba wyślę osobiście gratulacje i poparcie na piśmie :-)

Oby tak dalej!

Obrazek

#243592  autor: Ryszard Lubicz
 03 sty 2008, 14:23
dzwonili do mne z energisu, podobno 31 stycznia wprowadzają jakąś rewelacyjną ofertę internetową.

Grażynko wybacz...