• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 107 z 318
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 318

#232398  autor: adass
 10 lis 2007, 02:17
a ja mam takie pytanko. mam jeden abo w erze wziolem dla matki :D a sam mam abo w orange srednia rachunkow to okolo 130-150. niedlugo mi sie umowa konczy i tak sie zastanawialem czy jak bede chcial przejsc do ery z zachowaniem numeru i to ze mam juz u nich jeden abo to czy moge od nich cos ciekawego wyrwac ekstra??

#232415  autor: damiann
 10 lis 2007, 09:04
Witam jestem tu nowy posiadam abonament w era 20zł miesięcznie i nie długo kończy mi się umowa i chciałbym dowiedzieć się od was co mi mogą zaproponować. Nie chce mieć większego abonamentu interesuje mnie taki sam a nawet mniejszy z jakimś telefonem jest to możliwe

#232420  autor: aga
 10 lis 2007, 09:21
To co ci zaproponują masz tutaj . Przeczytaj chociaż parę stron tego wątku, to będziesz wiedział co możesz wytargować.

#232463  autor: damiann
 10 lis 2007, 12:16
jaki jest numer do boa i ile kosztuje połączenie

#232467  autor: maniek
 10 lis 2007, 12:27
damiann pisze:jaki jest numer do boa i ile kosztuje połączenie
www.era.pl :wink:

[ Dodano: 2007-11-10, 12:42 ]
mam jeszcze takie pytanie jak sadzicie czy beda jeszcze jakies nowe promocje w erze dla stalych abonentow do konca roku czy to juz jest ostateczna oferta na swieta :?:

#232823  autor: rop69
 12 lis 2007, 12:04
Witam
Po zapoznaniu się z ofertą z piątku zadzwoniłem dzisiaj do BOA i od razu poprosiłem o połączenie z osobą odpowiedzialną za rozwiązanie umowy z erą, połączono mnie z BARDZO MIŁĄ PANIĄ która zapytała dlaczego jestem niezadowolony z sieci Era po bardzo krótkich i miłych negocjacjach bez najmniejszych problemów otrzymałem tradycyjnie 16,5 za pakiet + 4000 min. do ery i na stacjonarne + 60 min za kuriera + 2 telefon za 1zł z starterem TAK TAK.
Więc oferta lojalnościowa ERY jest bardzo dobrą ofertą
Pozdrawiam

#232831  autor: pivovar
 12 lis 2007, 12:26
rop69 pisze:+ 2 telefon za 1zł z starterem TAK TAK.
rop69 nie wiesz czy można wybrać te dodatkowe telefony z listy jak dla nowych abonentów czy tylko ten Samsung C260 ?

Bo w piątek była przez chwilę przy przedłużaniu umowy Motorola W375 (na stronie www), tylko zmienili na Samsunga.

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#232840  autor: kamowpl
 12 lis 2007, 13:20
rop69 a jaki bedziesz placic abonament?
I jaki telefon wybrales i za jaka kwote?

rop69 pisze:Witam
Po zapoznaniu się z ofertą z piątku zadzwoniłem dzisiaj do BOA i od razu poprosiłem o połączenie z osobą odpowiedzialną za rozwiązanie umowy z erą, połączono mnie z BARDZO MIŁĄ PANIĄ która zapytała dlaczego jestem niezadowolony z sieci Era po bardzo krótkich i miłych negocjacjach bez najmniejszych problemów otrzymałem tradycyjnie 16,5 za pakiet + 4000 min. do ery i na stacjonarne + 60 min za kuriera + 2 telefon za 1zł z starterem TAK TAK.
Więc oferta lojalnościowa ERY jest bardzo dobrą ofertą
Pozdrawiam

#232924  autor: KILOV
 12 lis 2007, 18:50
japan pisze:era nie taka zła jak ja maluja :) 1 e-mail do iboa załatwil sprawe i otrzymalem OU w cenie 16.5 za pakiet :) a to wszystko przy sredniej rachunkow, z ostatnich 12 miesiecy, na pioziomie 25pln :)

czytajac topic pojawiaja sie wypowiedzie ze za pare lat era powinna nam doplacac.. ale przeciez nie o to chodzi;) kazdy chyba chce by cena ze minute byla jak najnizsza ;) abonament osiagnal juz chyba dosc niski poziom wiec jego obnizac juz nie beda ale powinni dawac wiecej minut co skutkuje obnizeniem ceny za minute w pakiecie :)
Hehe, w IBOA koleś mi proponował (bo dziś już mogę przedłużyć umowe na 2 miechy przed końce trwania na jeden z 3 numerów) jeden pakiet za 25 zł i jak mu powiedziałem ze ''znajomi'' czyli ''WY kochani użytkownicy forum" wzieli za 16.50 to się zdziwił i mówił że się wiele zmieniło, pytam się od dawna? tak tak już spory kawałek temu i o to jaki list wystosowałem w mailu do tych z Ery:

"Witam Panią/Pana. Pozwoliłem sobie napisać , gdyż niedługo kończy mi się umowa na jeden z trzech abonamentów jakie posiadam w sieci Era. Nie ukrywam że nadal chciałbym być abonentem Państwa sieci. Kontaktowałem się z BOA jednakże nie byłem w stanie wynegocjować z Państwa konsultantami lepszej ofert , postanowiłem napisać pod wskazany adres e-mailowy. Moje nazwisko Tomasz Kijoch korzystam obecnie jak wspomniałem z 3 abonamentów a oferta przedłużeniowa doytyczy nr: x. Hasło Abonenckie to : x. Jestem abonentem od prawie 3 lat. Wszystkie 3 nr posiadam na jednym rachunku a płacę je jak sądze nie małe. Muszę przyznać że zdaża mi się zapłacić za fakturę nieraz z opóźnieniem ale jednak zawsze mam "czyste sumienie" względem Sieci. Państwa konsultanci proponowali mi jeden pakiet w sieci Era NK za prawie 22zł (+ do tego 3000 minut i telefon z zestawem TAK-TAK za ók. 20zł). Niestety nie jest dla mnie to korzystna oferta na ten nr. Wiem że konkurencja proponuję lepsze warunki np. play. Jak wspomniałem przeniesienie tego nr do tej sieci BĘDZIE OSTATECZNOŚCIĄ gdyż wolałbym uzyskać korzystniejsze warunki przedłużenia nowej umowy na podany wcześniej nr. Liczę na Państwa szybką odpowiedź na mojego maila i zaproponowanie mi korzystniejszych warunków do umowy przedłużeniowej. Moji znajomi (około 5 osób) przedłużyli umowę i uzyskiwali cenę około 17zł za pakiet z telefonem. Oczekuję od Państwa podobnej propozycji. Chciałbym także zakupić telefon SONY ERICSSON W580i. Wiem także że moi znajomi uzyskiwali rabat 50% na dany telefon. Mam także punkty w Era Premia które chciałbym wykorzystać.
Reasumując. proszę o szybką i konkretną odpowiedź na temat przedłużenia mojej umowy na nr x. W przypadku nieuzyskania odpowiedniej ofert zmuszony będe o rezygnację bądź przeniesienie nr do konkurencji co jak także wspominałem zrobię z wielkim bóle w sercu, gdyż sieć Era towarzyszy mi prawie od 10 lat czy to w formie usłufgi pre-paid czyli TAK-TAK czy w formie abanomentowej.

Z poważaniem Wasz klient
x x"

czekam na Odp. dam znać

#232927  autor: D@rio
 12 lis 2007, 18:52
KILOV pisze:Wiem także że moi znajomi uzyskiwali rabat 50% na dany telefon.
a wyżej cytowany fragment to na jakiej podstawie napisałeś? ;)

Obrazek

#232928  autor: KILOV
 12 lis 2007, 18:56
GOD OF WAR pisze:Do tego proponują:
"Dzięki ofercie będzie Pan mógł zakupić markowy model, za jedyne 50% ceny promocyjnej z załącznika cenowego (...)
Jeśli wybrany aparat nie jest objęty promocją, a jego cena detaliczna nie przekracza 1500 zł z VAT może Pan dokonać zakupu już za 1,00 zł z VAT! Decydując się na zakup aparatu po wyższej cenie, otrzyma Pan rabat w wysokości 75%."
A na takiej. I takiej jeszcze że kolejne z 5 osób "ode mnie" dostało lepsze warunki po napisaniu maila. A może napisze jeszcze do nich i podam link do forum niech sobie popatrzą? Do końca im prawdy powiedzieć nie można szanowny kolego..... Pozdrawiam.

#233029  autor: rop69
 12 lis 2007, 23:56
Witam
niestety wyboru nie ma, jest tylko Samsung C260.
abonament 66 zł i wybrałem nokię 6120 za 149 zł (100 zł upust z ery premia).

#233048  autor: KILOV
 13 lis 2007, 09:55
rop69 pisze:Witam
niestety wyboru nie ma, jest tylko Samsung C260.
abonament 66 zł i wybrałem nokię 6120 za 149 zł (100 zł upust z ery premia).
Podobnie jak ja. Tylko ja z działu rezygnacji dostałem taką ofertę. Zapomniałem że mogłem wywalczyć tel za pół ceny jak podobno napisał tak kolega ale już kit, nie będę 2 raz tam dzwonił. Ważne że dali po 16.50 + 3000minut. Ja jednak wezmę sobie SE w580i za 99zł - 50zł z punktów Era Premia czyli za 49zł.

#233055  autor: kamowpl
 13 lis 2007, 10:21
A ja wlasciwie przedluzylem umowe dla Motoroli K1 (czarna) Abonament 33 zlote - 80 minut do wszystkich + 2000 minut do Era i na stacjonarne. Telefon Motorola K1 kosztowal mnie 49 zl, po wykorzystaniu punktow Era premia. Na dzien dzisiejszy zadna inna siec nie zaproponowala mi lepszych warunkow. Telefon Motorola K1 moze nie jest technologiczna rewolucja, w koncu nie ma nawet UMTS, ale zalezalo mi na bardzo malym telefonie. Coz nosze ze soba jeszcze drugi fon. Najsmieszniejsze jest to, ze bedac 4 lata w Plusie zaproponowali mi Motorole V3 przy najnizszym abonamencie za 200 zl :-) i do tego zadnych bonusow. Wiec podziekowalem, umowe rozwiazalem i zostalem nadal z Erą. Także co by nie mowić, Era jako tako dba o stalych abonentow. Przynajmniej ja to odczulem.

#233056  autor: [email protected]
 13 lis 2007, 10:35
oczywiscie ze dba o stałych klientow jak jeszcze udało Ci sie " wyszarpac" taki tani abonament to juz wogole, tylko pewnie sa tez klienci ktorzy ktorzy placac najnizszy abonament chca n95 za 100zl i nadal placic 20 zl miesiecznie hehe

#233140  autor: joasia_23
 13 lis 2007, 16:40
19 grudnia kończy mi sie umowa w Erze. Zadzwoniłam do boa, aby spytać o warunki przedłużenia. Zdecydowałam się na abonament 50 zł plus SE W300i. Chyba miałam pecha co do kuriera, bo nie raczył mi dostarczyć przesyłki. Wróciła ona do Ery. Ale mimo tego, iz niczego nie podpisywałam to abonament został mi zmieniony z mojego obecnego 20 zł na 50 zł ! Co więcej, aby to okręcić muszę pisać pismo i im wysłać ! Czy takie postępowanie jest zgodne z prawem?

#233166  autor: kamowpl
 13 lis 2007, 19:05
joasia_23 pisze:19 grudnia kończy mi sie umowa w Erze. Zadzwoniłam do boa, aby spytać o warunki przedłużenia. Zdecydowałam się na abonament 50 zł plus SE W300i. Chyba miałam pecha co do kuriera, bo nie raczył mi dostarczyć przesyłki. Wróciła ona do Ery. Ale mimo tego, iz niczego nie podpisywałam to abonament został mi zmieniony z mojego obecnego 20 zł na 50 zł ! Co więcej, aby to okręcić muszę pisać pismo i im wysłać ! Czy takie postępowanie jest zgodne z prawem?
Z tego co sie orientuje, takie postepowanie jest niezgodne z prawem. Jesli aneks nie zostal podpisany to nie ma podstaw prawnych jesli chodzi o zmiane abonamentu. Owszem zostala zlozona dyspozycja ustna, ale to podpis jest najwazniejszy. Poza tym konsultant powinien poprosic o numer telefonu, na ktory bedzie dzwonic kurier. Jesli bedziesz pisac pismo to wyraz swoje niezadowolenie, kurier powinien przyjechac drugi raz. Jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi.

Pozdrawiam

#233175  autor: D@rio
 13 lis 2007, 19:28
joasia_23, możesz już kurier podpisał :-D ha ha ;)

Obrazek

#233176  autor: aga
 13 lis 2007, 19:35
joasia_23 pisze:Ale mimo tego, iz niczego nie podpisywałam to abonament został mi zmieniony z mojego obecnego 20 zł na 50 zł !
Taryfa zostaje zmieniona po założeniu zamówienia w i-boa. Za pierwszym razem nikt mnie nie poinformował o tym, ale jak zamawiałam drugi raz, to konsultant powiedział, że po północy zostanie włączona nowa taryfa. Dotyczyło to zamówień w taryfach biznesowych, ale chyba w przypadku indywidualnych też tak jest.

#233212  autor: KILOV
 13 lis 2007, 21:05
Tak jest z tym I-Boa. Ja dziś także przedłużyłem umowę i 'dostałem' abonament 66zł czyli 4 pakiety. Do tego 4000 minut do ery/heyah/tpsa na cały okres trwania umowy, do tego telefon Sony Ericsson W580i w cenie 49zł poo obniżce oraz za 19.99 dodatkowy zestaw TAKTAK z telefonem Samsung C260. Zestaw jak zestwa za 120zł można sprzedac czyli dwukrotnie pokryje koszty telefonu ;)
  • Strona 107 z 318
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 318
  • 1
  • 105
  • 106
  • 107