• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #232272  autor: mariusz9a
 09 lis 2007, 18:12
Witam
Mam pytanie do osób które zajmują lub znają się w tej kwestii. Jak wykonuje się w dzisiejszych czasach zasilanie centrali telefonicznej, a dokładniej jakie układy energoelektroniczne są stosowane i ewentualnie coś o zasilaniu awaryjnym. Usiłowałem sam coś poszukać ale nic konkretnego w tym temacie nie znalazłem:(

#232331  autor: D@rio
 09 lis 2007, 21:59
mariusz9a, ja widziałem systemy, które maja podpięte UPS'y np. firmy Ever (oczywiście te bardziej pojemne i bardziej zaawansowane).

Ale coś więcej - to już pytanie do pracowników technicznych.

Ja też liczę że ktoś się wypowie.

Obrazek

#232352  autor: babeo
 09 lis 2007, 22:50
mariusz9a pisze:Jak wykonuje się w dzisiejszych czasach zasilanie centrali telefonicznej, a dokładniej jakie układy energoelektroniczne są stosowane i ewentualnie coś o zasilaniu awaryjnym. Usiłowałem sam coś poszukać ale nic konkretnego w tym temacie nie znalazłem:(
Heh i pewnie nie znajdziesz. Cebtrali jeszcze nie zasilalem, ale projektowałem przyłącza elektroenergetyczne nn-0,4kV kablowe do zasialania BTSów i na tym dane się kończyły. Miałem podaną tylko moc jaką am być dostarczona, który to op i finito. Sam się tym interesowałem, bo właściwie kończyłem speclake bliższą tyrystorom, falownikom i tym historyjką. Niewykluczone, że są to strzeżone 'tajemnice' handlowe.

#232750  autor: mariusz9a
 11 lis 2007, 18:32
babeo pisze:Niewykluczone, że są to strzeżone 'tajemnice' handlowe.
babeo pisze:Heh i pewnie nie znajdziesz.
Ech:/ To nie dobrze by było bo bardzo potrzebuję takich informacji:/

#234837  autor: Ordinary
 21 lis 2007, 22:52
Nie mam pojęcia ale skoro mowią ze moga byc te informacje nawet zastrzezone to trudno bedzie znalesc kogos kto moglby to wiedziec :roll:
Pozdro mariusz :P

Ta sama krew?

re

#235427  autor: Saracen
 25 lis 2007, 14:42
temat jest zbyt ogólnikowy-Stosuje się tz bufory zasilające-automatyczne przejscie na zasilanie awaryjne-bateryjne./Wzalezności od Centrali -modelu stosuje się wiele rozwiązań- co do samego sprzetu-jest wiele tego w zależności na jakie napięcie centrala pracuje zazyczaj 48V..ale naprawde jest róznie...jak i czas maxymalny podtrzymania zasilania awaryjnego...bo rózni producenci central to stosują-rozwiązania

ps.wpisz w google zasilanie awaryjne central i znajdziesz wiele

[email protected]
Obrazek

#235635  autor: mariusz9a
 26 lis 2007, 16:39
Saracen pisze:ps.wpisz w google zasilanie awaryjne central i znajdziesz wiele
Zasilanie awaryjne mniej mnie interesuje. Szukałem na necie o samym zasilaniu central i nic poza wartościami napięć dla poszczególnych central nie pisze. A mi chodzi właśnie o konkretne układy energoelektroniczne i jak one są realizowane. Jakieś przykładowe, bo oczywiście nie wszystkie;) Ale dzięki za pomoc.