Użytkownik
mariusz9a
Heh i pewnie nie znajdziesz. Cebtrali jeszcze nie zasilalem, ale projektowałem przyłącza elektroenergetyczne nn-0,4kV kablowe do zasialania BTSów i na tym dane się kończyły. Miałem podaną tylko moc jaką am być dostarczona, który to op i finito. Sam się tym interesowałem, bo właściwie kończyłem speclake bliższą tyrystorom, falownikom i tym historyjką. Niewykluczone, że są to strzeżone 'tajemnice' handlowe.mariusz9a pisze:Jak wykonuje się w dzisiejszych czasach zasilanie centrali telefonicznej, a dokładniej jakie układy energoelektroniczne są stosowane i ewentualnie coś o zasilaniu awaryjnym. Usiłowałem sam coś poszukać ale nic konkretnego w tym temacie nie znalazłem:(
babeo pisze:Niewykluczone, że są to strzeżone 'tajemnice' handlowe.
Ech:/ To nie dobrze by było bo bardzo potrzebuję takich informacji:/babeo pisze:Heh i pewnie nie znajdziesz.
Zasilanie awaryjne mniej mnie interesuje. Szukałem na necie o samym zasilaniu central i nic poza wartościami napięć dla poszczególnych central nie pisze. A mi chodzi właśnie o konkretne układy energoelektroniczne i jak one są realizowane. Jakieś przykładowe, bo oczywiście nie wszystkie;) Ale dzięki za pomoc.Saracen pisze:ps.wpisz w google zasilanie awaryjne central i znajdziesz wiele