• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #229919  autor: tfikop
 27 paź 2007, 16:14
Witam wszystkich!

Pokorowiec na telefon: sprawa niby banalna - ale po dłuższym zasatanowieniu juz taka banalna nie jest. Chciałbym, abyście w tym temacie napisali jak sprawują sie pokrowce na waszych telefonach (wszsytkie rodzaje). Jakie są najlepsze, najgorsze, z jakiego materiału itp. A może w ogole nie opłaca się kupować ??/??

A przy okazji: jaki kupilibyście pokrowiec na Samsunga U600 ???? Z tego co wiem nie ma wymiennej obudowy, więc trzeba o niego dbać... :)

czekam na odpowiedzi,
pozdrawiam

#229959  autor: marecki306
 27 paź 2007, 19:05
ja nie używam pokrówców, ale jak miałem crystala i kaburę to wolałem kaburę:) crystal jest beznadziejny

ps. zły dział.

#229965  autor: aga
 27 paź 2007, 19:20
Ja wcześniej używałam silikonowych etui. Teraz nie używam żadnego, ale na wyświetlacz nakleiłam folię poliwęglanową.

#229977  autor: tfikop
 27 paź 2007, 20:35
aga pisze:Ja wcześniej używałam silikonowych etui. Teraz nie używam żadnego, ale na wyświetlacz nakleiłam folię poliwęglanową.

W Twoim SE i Noki obudowy sąchyba wymienne, ale jak ktoś ma telefon z niewymiennymi obudowami ?? Musi do "plinować" jak oka w glowie. A jak na przykład pod Crystal Case dostanie się.... np. ziarenko piasku, to przeciez telefon/obudowa tdo wyrzucenia ;/

#229995  autor: butterfly
 27 paź 2007, 21:33
Najlepszy pokrowiec to folia poliwęglanowa na wyświetlacz. :D

#230012  autor: tymis
 27 paź 2007, 22:11
Nie wiem co trzeba robić z telefonem, żeby go jakoś specjalnie zabezpieczać ;-)
Ja swój noszę w kaburce a w zimie w wewnętrznej kieszni kurtki.
Ta folia poliwęglanowa wygląda ciekawie i jak ktoś mimo wszystko chce z jakiś powodów zabezpieczyć ekran to chyba obecnie najlepszy wybór. Wg mnie zdecydowanie lepszy niż te wszystkie kondomy, które oprócz niewygody obsługi telefonu powszechnie skraplają zgromadzoną parę wodną. To tak jakby telefon owinąć w mokrą szmatkę... Ale oczywiscie wybór należy do Was.

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#230014  autor: tfikop
 27 paź 2007, 22:21
A co sądzicie o pokrowcach typu... skarpeta ?? Takie materiałowe, wełniane itp. To chyba dobre rozwiązanie - telefon sięw nim nie porysuje a w zimie nie "zmarznie" :wink: . Macie jakieś doświadczenia z pokrowcami tego typu ?

#230021  autor: tymis
 27 paź 2007, 22:32
tfikop pisze:co sądzicie o pokrowcach typu... skarpeta
W zimie, w pewnych sytuacjach to wg mnie podstawa ;-) Myślałem, że jestem w jakiejś totalnej mniejszości a byłem zaskoczony jak wielu ludzi na nartach i deskach wyciągało swoje telefony z tego typu pokrowców na stoku.

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#230685  autor: kebulon
 01 lis 2007, 00:02
ja kożystam z crystala za dyche.Bo jak załozyłem silikono-materiałowego pokrowca na telefon to mi się patrzeć na niego nie chciało.Niby robiony pod w800i a złącze słuchawek w innym miejscu i wogóle bardzo niedokładnie zrobiony.I z tyłu miał taki bardzo duży klips :/ pozdro ;-)

#231569  autor: Xy
 05 lis 2007, 18:57
Co to za wynalazek ta folia z poliweglanu na wyswietlacz?
Wracajac do opakowac na telefon to wystarczy, ze bedziemy go nosic w kieszeni gdzie nie ma kluczy i innych ostrych i twardych przedmiotow mogacych zaszkodzic obudowie i juz nie ma sie co martwic o telefonik :) Mialem jakiegos kondona na K700i, ale po dwoch tygodniach wywalilem w kąt bo mnie wkurzal. Telefon moze nie wyglada jak nowy, ale nie jest tez potwornie zajechany :)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#231694  autor: Malprix
 06 lis 2007, 14:58
Ja kupiłem sobie crystala na mojego samsunga d600 ale był beznadziejny, po miesiącu sie całkowicie połamał. Nakleiłem folię na wyświetlacz i narazie mi to wystarcza :)
Jednak chciałem was zapytać, czy spotkaliście się z pokrowcem na d600 satynowym prócz firmy CAMPA ? Patrzyłem camp'y ale są beznadziejne bo telefon nie chce sie rozsuwać w nim zbytnio :/

#231698  autor: Czarek14
 06 lis 2007, 15:13
Xy pisze:wystarczy, ze bedziemy go nosic w kieszeni gdzie nie ma kluczy i innych ostrych i twardych przedmiotow mogacych zaszkodzic obudowie i juz nie ma sie co martwic o telefonik
racja ja tak nosze i nic narazie złego mi sie nie dzieje
butterfly pisze:folia poliwęglanowa na wyświetlacz.
też o tej folii słyszałem podobno dobra

CzareQ