[email protected] pisze:zwracam honor juz myslalem ze to byla pochopna decyzja z Twojej strony
Analizowałem mniej więcej od czerwca

, bo wtedy dostałem pierwszą ofertę przedłużeniową (NPB na zasadach ogólnych, z wymianą telefonu na 4mc przed końcem umowy!!), ale z moim profilem dzwonienia (~100min era i drugie tyle inne sieci) NPB120 mi się nie kalkuluje. Nawet zakładając możliwość, że będę w przyszłości więcej dzwonił do Ery to i tak bardziej kalkuluje mi się dobrać następny pakiet OTWS za 30pln/mc bo:
- mam 3xOU + OTWS za 66pln/mc + ew. dodatkowy drugi OTWS za 30pln/mc daje nam 96pln/mc (i w razie czego mogę ten drugi OTWS wyłączyć jak już nie będzie potrzebny)
- a biorąc NPB120 ze stałą zniżką na 24mc za 115,90pln/mc (brutto) tylko z małym zapasem mieszczę się z wykorzystaniem 200min Era (200x0,20pln + 5pln netto) + 120min do wszystkich (120x0,52pl netto) daje 107,40pln netto z pakietu kwotowego 120pln netto. Czyli i tak płacę więcej, na dodatek za coś czego prawdopodobnie nie wykorzystam

.
A tak (mam nadzieję) przez sporą część tych 24mc będę się mieścił w abo za 66pln

. Gdyby NPB70 był dostępny ze stałą zniżką na 24mc + ceny fonów jak dla abo NPB120 - to wtedy mógłbym powiedzieć, że jest to oferta konkurencyjna dla abonamentów prywatnych - a tak przeszedłem na indywidualne i mam nadzieję, że będę zadowolony

.
PS. Wcześniej miałem abo Era Biznes Classic 220 Bis czy jakoś tak - chyba najlepszy jaki był (przedłużenie umowy bez telefonu, ale za to 330min do wszystkich sieci za 120pln/mc brutto, praktycznie cena za 1min do wszystkich to 36gr). Sęk w tym, że wykorzystywałem go ostatnio praktycznie w 60-70%, a tylko może z 2-3 razy przekroczyłem te 330 minut (a po przeniesieniu minut zdarzyło mi się raz nawet przegadać ponad komplet 660 minut/mc

), stąd płaciłem za coś, czego nie wykorzystywałem do końca, ale za to miałem zawsze spory zapas minut chyba w najlepszej na rynku cenie 36gr/min brutto (który czasami jednak przepadał) - nie zmieniałem jednak tego abo, bo oferta ta była jedną z najlepszych w ogóle jakie były...
Narka i pozdruffka - abes99