• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #230151  autor: nikunia
 28 paź 2007, 14:39
Witam

Mam telefon w sieci Era. Napisalam kilka smsow do osoby z tej samej sieci. Telefon tej osoby jest stale wylaczony wiec nie odczytala jeszcze tych wiadomosci. Wiem, ze mozna te smsy wykasowac z centrum wiadomosci jesli nie zostaly jeszcze dostarczone, ale nie pamietam jak to sie robi. Prosze o pomoc.

#230152  autor: butterfly
 28 paź 2007, 15:04
Ojjj, wątpię by to było mozliwe. Jakby to jednak sie udawało, to by było o tym głośno.

#230156  autor: przemek910
 28 paź 2007, 16:01
Tego się nie zrobi przecież.. Pozostaje mieć nadzieje, aż smsy stracą swoją ważność(tzn odbiorca nie włączy telefonu prze ileś tam [to zalezy jakie masz ustawienia waznosci w ustawieniach wiadomosci]) i wtedy przepadną ;)

#230221  autor: JayCee
 28 paź 2007, 22:16
Nie wiem czy SMSC Ery daje taką możliwość, ale spróbuj tak:
- SMS o treści *INQ_NR TEL # wyślij pod nr SMSC Ery

- w odpowiedzi możesz otrzymać SMS z ID, który chcesz wykasować z systemu, możliwe, że będzie mozliwość wykasowania tylko ostatniego wysłanego smsa

- wyślij następnego SMS'a o treści *DEL_ID_NR TEL#

--- ID --ciąg cyfr, który otrzymasz po wysłaniu pierwszego sms'a

--- NR TEL --numer telefonu, pod który wysłałaś sms'a, nr może być w formacie +486xxxxxxxx lub 6xxxxxxxx w zależności jak wysłałaś

Działało to swego czasu w pomarańczy, nie wiem jak teraz.

#230255  autor: nikunia
 29 paź 2007, 09:26
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Sprawdze tez sposob jaki podal mi JayCee.
Moje zapytanie wyniklo stad, ze jestem w 100% pewna ze na zestawie startowym w ktorej sieci pisalo jak mozna wykonac cofniecie sms-a, co mozna bylo zrobic jednak wylacznie gdy sms nie byl jeszcze doreczony do odbiorcy.

#230682  autor: D@rio
 31 paź 2007, 23:57
JayCee, w Plusie też... tylko z innymi parametrami.

Obrazek

#231188  autor: JayCee
 03 lis 2007, 13:51
Jeśli to nie tajemnica, to podaj, czasem coś takiego sie przydaję.

#231217  autor: D@rio
 03 lis 2007, 17:21
JayCee pisze:Jeśli to nie tajemnica, to podaj, czasem coś takiego sie przydaję.
zrobimy tak.. żeby tego za bardzo nie upowszechnić. Dam podpowiedź: jest to już opisane na forum. Inteligentni i sprytni znajdą... :)

A pozatym, prosze zrozumieć że pewnych rzeczy po prostu nie można pisać publicznie z uwagi na tajne informacje techniczne...

Obrazek

#233353  autor: korzeń
 14 lis 2007, 16:12
Nie sądziłem, że coś takiego jest możliwe, no no no. Szkoda, że nie wiedziałem o tym parę miesięcy temu; oszczędziłbym sobie sporo kłopotu. ;) :|

#233444  autor: waeren
 14 lis 2007, 22:03
D@rio pisze:Dam podpowiedź: jest to już opisane na forum. Inteligentni i sprytni znajdą... :)
ale muszą być i inteligentni i sprytni czy jedno wystarczy? :twisted:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)