• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #229802  autor: lukaszw
 26 paź 2007, 21:18
Witam,

czy da sie przejsc z simplusa na superkarte a zakladajac ze po 12 m-cach odechce mi sie posiadania tel. na abonament to czy da sie przejsc spowrotem na simplus?

#229834  autor: dechomenon
 26 paź 2007, 23:16
tak da się przejsć trzeba złożyć rezygnacje z opcją iż numer chcemy zachować w pre paid tutaj w simplus!

#229845  autor: mikage1
 27 paź 2007, 00:03
A jesteś pewien? Bo na stronach Plusa jest informacja, że Polkomtel nie świadczy usługi przeniesienia numeru z postpaida do prepaida. Pytam, bo byłem zainteresowany taką opcją i znalazłem właśnie negatywną informację na www :(

[ Dodano: 2007-10-27, 00:14 ]
A konkretnie tutaj:

http://www.bok.plus.pl/cgi-bin/rightnow ... _topview=1

#229860  autor: lukaszw
 27 paź 2007, 09:26
No i tu jest pies pogrzebany

#230052  autor: dechomenon
 28 paź 2007, 00:18
wiesz co w sumie do niedawna bym się z Tobą zgodził...bo ja też byłem o tym przekonany, że nie można przejść do simplusa z abo. dlaczego bo miałem takie informacje od operatora...tylko ze spotykam klientów, którzy mieli abo i teraz ten nr mają na simplusa i wystarczyło, ze po okresie wypowiedzenia kiedy numer miał być wyłaczony zasili oni konto tak jak sie to robi w simplusie i ten numer wtedy zostal prepaidem..jednak nie wiem czy to jest dla wszystkich klientów możliwe...

#230080  autor: mikage1
 28 paź 2007, 08:53
To co, czary-mary jakieś? Równi i równiejsi klienci?

#230095  autor: dechomenon
 28 paź 2007, 10:10
nie o to chodzi, nie pamietam juz dokładnie tej informacji..ale mniej wiecej leciało to tak, żę jest przeprowadzana akcja testowa, dla wybranych użytkowników abo, którzy będą mogli przejść na simplus! właśnie w taki sposób jak ja to opisałem!

#230173  autor: Kaczy
 28 paź 2007, 16:48
Potwierdzam, przez jakiś czas jest (była) przeprowadzona akcja testowa dla wybranej grupy użytkowników, którzy mogli przejść z abo na sim+. Od pewnego czasu pojawiła sie także możliwość rezygnacji umowy z zaznaczeniem "Lepsza oferta prepaid".
Z tego co się domyślam, to wybranie takiej opcji gwarantuje zachowanie numeru i przejście na simplusa.

...::: Made for loneliness :::...

#230183  autor: lukaszw
 28 paź 2007, 17:57
A na stronach Plusa mozna o tym przeczytac?

#230198  autor: mikage1
 28 paź 2007, 19:29
Ok, jeśli akcja testowa, to jestem w stanie zrozumieć, że nie jest skierowana do wszystkich.
Co do "lepsza oferta prepaid" - to nic takiego nie znlazłem na stronach Plusa...

#230349  autor: dechomenon
 29 paź 2007, 22:27
lukaszw pisze:A na stronach Plusa mozna o tym przeczytac?
niestety nie można to wew. aplikacja do której mają tylko dostęp pracownicy! w momencie gdy klienta składa rezygnację zadje zawsze pytanie dlaczego, i wtedy zaznaczam odpowiedną opcję, tam własnie jest "lepsza oferta prepaid"

#230352  autor: lukaszw
 29 paź 2007, 22:34
nie zebym sie czepial ale co sie pytam pracownika plusa to kazdy inaczej mowi :)

#230356  autor: Kaczy
 29 paź 2007, 22:44
Akurat ja i dechomenon piszemy to samo. :)

...::: Made for loneliness :::...

#230373  autor: mikage1
 30 paź 2007, 00:34
Szkoda tylko, że jeśli jest taka możliwość, to jest ukryta przed klientem (a pojawia się pewnie tylko wtedy, gdy już nie ma innej możliwości utrzymania abonenta "na smyczy" abonamentu). A pewnie nie jeden klient, który chce zmienić na prepaida (z różnych powodów, np. finansowych, ale też często korzytniejszych ofert prepaid w porównaniu z postpaid), mając możliwość zostawienia sobie tego numeru, który już miał, utrzymałby go jak sim+, a nie kupował nowy (może już w innej sieci).
Oczywiście można wyobrazić sobie kogoś bardzo zdesperowanego, który chce utrzymać numer z plusa i mieć go jak sim+ i przechodzi okrężną drogą, np: plus abonament - orange abonament - orange prepaid - sim+ (bo o ile dobrze pamiętam, w orange jest to możliwe). Tylko po co utrudniać życie sobie, skoro można to załatwić prosto...

#230480  autor: dechomenon
 30 paź 2007, 22:41
no jak zauważyłeś w innych sieciach jest to możliwe...z moich obserwacji wynika, że najpierw inne sieci wprowadzają coś, a dopiero potem Polkomtel dokonuje jakiś zmian! Oczywiście nie we wszystkich przypadkach...ale taki trend można zauważyć!