• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #227426  autor: Pientka
 15 paź 2007, 19:33
Witam,
Osobiscie aktualnie kozystam z DSLa TePsowskiego i zastanwiam sie osttanio nad alternatywa po wygasnieciu umowy. Wszyscy wiemy ze na dzien dzisiejszy ze zwyklych operatorow tylko TePsowski DSL mozna legalnie dzielic poza lokalem - odplatnie. Czytajac regulamin pod oferta Orange DSL nasuwa mi sie jedno pytanie. Jest tam sformulowanie. Regulamin mowi jasno ze odpatnie - w celach zysku nie mozna dzielic lacza. Pytanie moje brzmi czy grupa non profit (-> http://pl.wikipedia.org/wiki/Organizacja_non-profit ) moze dzielic sobie lacze poza lokalem odpatnie, jednak bez jakiegokolwiek zysku dla jakiejkolwiek osoby, czy tez chodzi to o samo pobieranie oplaty. Pytam gdyz nasza siec dziala na zasadzie oplaty pokrywajacej tylko rachunki i opcja 6Mb jest kuszaca za polowe aktualnej ceny 2Mb w DSLu :/ Czekam na opinie ;)

#228282  autor: niegowic
 20 paź 2007, 08:32
Pientka, Wszystko możesz tylko jak Cie nie złapią;) Masz zarejstrowaną swoją organizacje non profit?
 #228894  autor: amadeo
 23 paź 2007, 06:38
Pientka pisze:Witam,
Osobiscie aktualnie kozystam z DSLa TePsowskiego i zastanwiam sie osttanio nad alternatywa po wygasnieciu umowy. Wszyscy wiemy ze na dzien dzisiejszy ze zwyklych operatorow tylko TePsowski DSL mozna legalnie dzielic poza lokalem - odplatnie. Czytajac regulamin pod oferta Orange DSL nasuwa mi sie jedno pytanie. Jest tam sformulowanie. Regulamin mowi jasno ze odpatnie - w celach zysku nie mozna dzielic lacza. Pytanie moje brzmi czy grupa non profit (-> http://pl.wikipedia.org/wiki/Organizacja_non-profit ) moze dzielic sobie lacze poza lokalem odpatnie, jednak bez jakiegokolwiek zysku dla jakiejkolwiek osoby, czy tez chodzi to o samo pobieranie oplaty. Pytam gdyz nasza siec dziala na zasadzie oplaty pokrywajacej tylko rachunki i opcja 6Mb jest kuszaca za polowe aktualnej ceny 2Mb w DSLu :/ Czekam na opinie ;)
a KTO TO SPRAWDZI????? :smt005 :smt005 :smt005

Obrazek

#229661  autor: Pientka
 26 paź 2007, 13:20
Organizacja nie jest zarejestrowana.
Nie pytam czy mnie ktos zlapie czy nie tylko czy jest to zgodne czy nie z regulaminem. Gdybym chcial to robic niezgodnie z regulaminem to bym nie pytal ;) Logiczne chyba ;)

#230059  autor: D@rio
 28 paź 2007, 00:43
Pientka pisze:Nie pytam czy mnie ktos zlapie czy nie tylko czy jest to zgodne czy nie z regulaminem.
jeśli DSL TP zgodne. Jeśli Neostrada TP to zgodne tylko w obrębie jednego lokalu. Poza lokalem - nie.

Obrazek

#230524  autor: Pientka
 31 paź 2007, 10:46
Hmm no tez tak myslalem dzieki za klarowna odpowiedz ;)