• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 104 z 318
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 318

#227530  autor: gopsiorek
 16 paź 2007, 11:11
Witam Wszystkich!
Muszę Wam powiedzieć, że oststanio Era mnie zawiodła. Ok. 4 grudnia kończy mi się umowa. Mam teraz abonament 30 zł i 100 minut w sieci Era i stacjonarne. Przeważnie rachunki ok 35-40 zł. A oni zaproponowali mi za 25 zł 40 minut w tym wymiana telefonu (ale nic ciekawego nie ma w czym wybierać) lub za 45 zł 80 minut. Dzwonili do mnie i chcieli wymusić, żebym się zgodziła, że to super oferta. Ale ja stwierdziłam, że się zastanowię i wtedy weszła na stronę Ery i się zdenerwowałam. Nowi klienci mają lepiej niż Stali abonenci. Już pomyślałam, że zrezygnuje z ich usług. I jeszcze pismo mi przysłali, którym już doszczętnie mnie dobili. Proponują mi 80 minut za 50 zł. Śmiechu warte. Napisałam im meila, ale chyba dzisiaj list napisze i prześle pocztą, w którym powołałam wyżej wymienione oferty, i że są nie do przyjęcia dla Stałego Abonenta, że zrezygnuje z ich usług a do tego Nowy Klient dostaje na dzień dobry lepszą ofertę niż ja. Ciekawe czy będzie jakiś odzew czy sobie mnie odpuszczą:)??? Zadowoliłaby mnie ta oferta 2xOU za 33 zł i wymiana telefonu np. Sony Ericsson k550i lub Samsung. Czy ktoś był w podobnej sytuacji i mu zaproponowali coś korzystniejszego?
Ostatnio zmieniony 16 paź 2007, 11:55 przez gopsiorek, łącznie zmieniany 1 raz.

#227534  autor: art
 16 paź 2007, 11:34
Oferta 33 zł za 2 pakiety jest w mniemaniu ery ofertą specjalną którą z tego co ostatnio widzę dostaje każdy kto nie jest zadowolony z pierwszej oferty jaką przedstawiają... wystarczy napsiac maila do iboa i wyrazic swoje niezadowolenie a w odpowiedzi odpisują lub dzwonia i proponują ofertę ktora by cie juz zadowolila cyzli np 33 zł za 2 pakiety...

powiem więcej przedłużałem ostatnio 5 umów w erze i za każdym razem wysyłałem maila o identycznej treści i za każdym razem skutecznie :D

to jest chyba tak że liczą na to iż ludzie którzy sie nie znają, nie orientują w cenach, nie porównują ofert podpiszą aneks z pierwsza lepszą propozycją (i niestety wielu tak robi i mysli co gorsze ze zrobilo swietny interes:>) a jak trafia na kogoś bardziej zorientowanego i dociekliwego to bez większych problemów, juz po pierwszym mailu podsuwają mu ofertę atrakcyjniejszą bo wiedzą doskonale że z takim nie wygrają:D... Z jednej strony myślę sobie po co tak ludzi w bambuko nabijac ale z drugiej strony to jest to cwane bo taki zatwardziały negocjator jak uzyska ciekawsze warunki ma wrażenie że era liczy sie z nim bardzo i że era faktycznie oferuje mu coś specjalnie tylko dla niego - czuje sie wyjątkowy :D...

A to tresc maila ktory za kazdym razem wysyłałem (zaczerpnięta zresztą z tego forum):
Z przykrością muszę stwierdzić, że przedstawiona mi przez państwa oferta przedłużenia umowy nie jest dla mnie satysfakcjonująca i korzystna w świetle ofert dla nowych abonentów, a także ofert pozostałych sieci. Byłbym wdzięczny za przedstawienie mi korzystniejszej oferty. W innym przypadku będę zmuszony do opuszczenia Państwa sieci i przejścia do konkurencji, a zapewne Państwo, tak samo jak ja, tego nie chcecie :D.

Dziękuje i pozdrawiam.
Tu link do aktualnego cennika telefonów:

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#227599  autor: wojass1for1
 16 paź 2007, 18:32
Z tego co sie dowiedzialem w tym poscie to zdazaja sie kurierom/erze pomylki co do umowy badz telefonu. Oczywiscie da sie sprawdzic przy kurierze zgodnosc telefonu, ale jak to sprawdzic czy dostarczona umowa szczegolnie ta wynegocjowana(specjalna) jest taka jaka zamawialismy? Dokladnie to co, gdzie i jak bedzie zawarte o tym ze mamy 2xOU za 33zl.
P.S. W mojej starej umowie nie zauwazylem zadnej wzmianki o kwocie abonamentu i ilosci darmowych minut. Moze jestem malo spostrzegawczy :P

#227603  autor: Prometo
 16 paź 2007, 18:56
wojass1for1 pisze:jak to sprawdzic czy dostarczona umowa szczegolnie ta wynegocjowana(specjalna) jest taka jaka zamawialismy? Dokladnie to co, gdzie i jak bedzie zawarte o tym ze mamy 2xOU za 33zl.
Nie da sie sprawdzić, trzeba im uwierzyć. Wynegocjonowane przez Ciebie warunki będą widoczne dopiero na fakturze :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#227608  autor: ja
 16 paź 2007, 19:16
Prometo pisze: ... trzeba im uwierzyć.
Po aferze z regulaminem jest mi trudno wierzyć nawet w to, do czego Era zobowiązuje sie na piśmie.

#227632  autor: wojass1for1
 16 paź 2007, 20:04
to tako, ale napewno mial juz ktos jakies doswiadczenia z podpisywaniem umowy przy kurierze, pewnie i dobre :) powiedzcie cos wiecej. Fenks :P

#227633  autor: D@rio
 16 paź 2007, 20:08
wojass1for1 pisze:to tako, ale napewno mial juz ktos jakies doswiadczenia z podpisywaniem umowy przy kurierze, pewnie i dobre powiedzcie cos wiecej. Fenks
nie badź taki leniwy i z łaski swojej poczytaj temat wstecz. np. wypowiedzi agi czy Prometo.

Obrazek

#227634  autor: Prometo
 16 paź 2007, 20:08
wojass1for1 pisze:to tako, ale napewno mial juz ktos jakies doswiadczenia z podpisywaniem umowy przy kurierze, pewnie i dobre :) powiedzcie cos wiecej. Fenks
Ja podpisywałem umowę i na umowie są kody Ery jaką w tej chwili masz promocję, ba nawet na i-boa są taryfy po 30,00 PLN ale tak jak wcześniej pisałem na fakturze jest co innego (rzeczywista kwota jaką ustaliłeś przy rozmowie z konsultantem bądź poprzez e-mail). Przecież rozmowy z konsultantem są nagrywane.

Pozdrawiam - Prometo

#227654  autor: [email protected]
 16 paź 2007, 21:20
gopsiorek pisze:Witam Wszystkich!
Muszę Wam powiedzieć, że oststanio Era mnie zawiodła. Ok. 4 grudnia kończy mi się umowa. Mam teraz abonament 30 zł i 100 minut w sieci Era i stacjonarne. Przeważnie rachunki ok 35-40 zł. A oni zaproponowali mi za 25 zł 40 minut w tym wymiana telefonu (ale nic ciekawego nie ma w czym wybierać) lub za 45 zł 80 minut. Dzwonili do mnie i chcieli wymusić, żebym się zgodziła, że to super oferta. Ale ja stwierdziłam, że się zastanowię i wtedy weszła na stronę Ery i się zdenerwowałam. Nowi klienci mają lepiej niż Stali abonenci. Już pomyślałam, że zrezygnuje z ich usług. I jeszcze pismo mi przysłali, którym już doszczętnie mnie dobili. Proponują mi 80 minut za 50 zł. Śmiechu warte. Napisałam im meila, ale chyba dzisiaj list napisze i prześle pocztą, w którym powołałam wyżej wymienione oferty, i że są nie do przyjęcia dla Stałego Abonenta, że zrezygnuje z ich usług a do tego Nowy Klient dostaje na dzień dobry lepszą ofertę niż ja. Ciekawe czy będzie jakiś odzew czy sobie mnie odpuszczą:)??? Zadowoliłaby mnie ta oferta 2xOU za 33 zł i wymiana telefonu np. Sony Ericsson k550i lub Samsung. Czy ktoś był w podobnej sytuacji i mu zaproponowali coś korzystniejszego?
proponuje zapoznanie sie z regulaminami i cennikami telefonow w tych promocjach i dopiero wypowiadanie sie.
logicznie myslac co dwa lata klient nie moze dostawac znizek bo w takim razie ci ktorzy podpisywali umowe 11 lat temu powinni juz dostawac wszystko za darmo od ery i jakies kieszonkowe co miesiac ;)

#227703  autor: aga
 17 paź 2007, 08:55
[email protected] pisze:logicznie myslac co dwa lata klient nie moze dostawac znizek bo w takim razie ci ktorzy podpisywali umowe 11 lat temu powinni juz dostawac wszystko za darmo od ery i jakies kieszonkowe co miesiac ;)
He he... to mi się bardzo podoba, bo jestem w Erze od 10 lat (z tym samym numerem). :D
inthend pisze:też nie chcą się zgodzić na dwie oferty za 33 pln. Proponują za 45zł, o 5 drożej niż nowy klient. Więc witaj play ..
Mój kolega jest w tej samej sytuacji. Nic nie wytargował ani przez telefon ani przez maila. Na drugiego maila dostał taką odpowiedź:
Kod: Zaznacz cały
 Witamy
Uprzejmie dziękujemy za korespondencję z dnia 29.09.2007 r. przesłaną na adres Internetowego Biura Obsługi Abonenta.
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie pragniemy poinformować, że obecna oferta została Panu przypisana w oparciu o dokładną, indywidualną analizę konta abonenckiego. Kształt ofert jest ostateczny. Może Pan skorzystać z możliwości podpisania aneksu i przedłużenia umowy na wcześniej przedstawionych warunkach.
Mamy nadzieję, że zdecyduje się Pan na dalszą współpracę.

* Operator zastrzega sobie możliwość zmiany ofert oraz określania puli dostępnych modeli aparatów. Szczegółowe informacje na temat warunków promocji, nowych taryf oraz parametrów aparatów, dostępne w punktach sprzedaży, na stronie internetowej www.era.pl.
Z wyrazami szacunku
xxxxxxxxx
Kierownik Zespołu ds. Utrzymania Klienta
Miał 40 min za 20 zł, ale rachunki były powyżej abonamentu. Na razie wypowiedział umowę Erze i przenosi się do innej sieci.

#227706  autor: [email protected]
 17 paź 2007, 09:16
tak naprawde najprosciej w takiej sytuacji podpisac umowe od poczatku, po zerwaniu tej.
a ten pakiet za 45 zl jest lepszy niz of dla nowych klientow:
plusy aneksu:
-mozliwosc zamiany pakietow (oprocz na przyjaciala i na weekendy) (nowy jak zamieni traci znizke)
-2000 min ktore sa do ery i na stacjonarne sa do wykorzystania przez cale 2 lata ( nowym klientom niewykorzystane minuty w danym cyklu przepadaja)
-nowy klient płaci aktywacje i ma najczesciej droższe telefony

a jezeli rachunki sa powyzej 20 zł to czemu by nie zaryzykowac i nie obnizyc ceny telefonu wybrana taryfa ;)

#227747  autor: pivovar
 17 paź 2007, 14:28
Mam już do końca umowy mniej niż 4 miesiące - pojawiła mi się propozycja przedłużenia bez telefonu. Napisałem maila o umożliwieniem wznowienia z telefonem i otrzymałem odpowiedź : "...Kształt ofert jest ostateczny...".
hmmm - zadzwoniłem więc do BOA, a tam sympatyczny pan posprawdzał to i owo i w końcu powiedział, że mogę skorzystać z ofert z telefonem (HUURRRA :D pomyślałem). Chciałem 4 oferty i K550i - ale były tylko białe. Niestety kiedy zapytałem o cenę abonamentu to usłyszałem :-D 85 PLN. Powiedziałem panu, że to więcej niż teraz a on, że tego nie zmieni i się rozstaliśmy.
Napisałem ponownie maila, teraz już wiedziałem, że mogę przez telefon wymienić (a a przez stronę IBOA nie) wyjaśniłem znów, że to trochę nie fair wobec tego co nowi dostają - zresztą korzystałem z wiedzy z forum - wiadomo co napisałem.
I niestety dostałem maila, że z telefonem to sobie będę mógł wymienić za 2 miesiące i już.

Cóż radzicie ? czekać czy znów nękać (myślę, że przy 4 miesiącach do końca to raczej ich nie przestraszę chęcią odejścia :( ) czy poczekać jeszcze z miesiąc, może zmilkną :wink:

a może jednak za wcześnie na ten nowy telefon :| może niedługo wejdzie K770 do oferty ERY ?

PS. rachuneczki po 82 i więcej PLN, staż 8 lat - więc myślę, że zasłużyłem

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#227748  autor: Prometo
 17 paź 2007, 14:33
pivovar poczytaj uważnie jeszcze raz ten temat, a tak z własnego doświadczenia radzę Ci poczekać te 2 miesiące :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#227759  autor: pivovar
 17 paź 2007, 15:06
Prometo pisze:pivovar poczytaj uważnie jeszcze raz ten temat, a tak z własnego doświadczenia radzę Ci poczekać te 2 miesiące :wink:
wiem, czytałem i niestety też mi się tak wydaje, ale stary T68i już powoli odmawia żonce posłuszeństwa :cry: - a dobry był (gry miał bardzo fajne - może ktoś ma takie w javie na nowsze SE)

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#227762  autor: aga
 17 paź 2007, 15:32
pivovar im bliżej końca umowy, tym lepsze warunki. Na prawdę warto poczekać, a nie łapać od razu to co oferują. Zamiast od razu podpisywać aneks czasami lepiej kupić jakiś taniutki telefon w komisie, który później będzie służył jako awaryjny.

#227873  autor: yellowfox
 17 paź 2007, 21:27
Aga --> Z tego co tu zaobserwowałem stały abonent o przeciętnych rachunkach nie ma szans na nic wiecej jak pakiet po 16,5 i telefon według cennika dla stałych abonentów

W sumie to nie jest "nic" ;)

#227876  autor: [email protected]
 17 paź 2007, 21:42
pamietajcie ze Era jak i inni operatorzy to firma a nie fundacja charytatywna, ktora napewno ma ustalone swoje minimum ponizej ktorego nie moze zejsc i telefony (ktore sa traktowane przez nich zapewne jako dodatek do usług, nie opłaca im sie sprzedawac ponizej kosztow zakupu (tak jak aktualnie robi to play) wiec logiczne ze przy 1 i 2 pakietach nie sa to najnizsze ceny)

bo przeciez przez ten czas abonamentu cena telefonu musi sie zwrocic no i koszta utrzymania sieci...

wiec zejscie do 16,50 (zgodnie z tym co piszecie jest to calkiem realne) to jest i tak najlepsza oferta na rynku wg mnie, bo u żadnego operatora jako nowy klient niedostanie sie takich warunkow :)

#227923  autor: balon84
 18 paź 2007, 09:32
[email protected] pisze:pamietajcie ze Era jak i inni operatorzy to firma a nie fundacja charytatywna, ktora napewno ma ustalone swoje minimum
A przypomnij sobie te smutne chwile kiedy sms kosztowal 0,30gr a minuta rozmowy grubo ponad 1 zl i wypowiedz jednego kolesia(nazwisko wylecialo mi z glowy) ze naród nie jest gotowy na obniżenie cen ! Ustalili opki miedzy soba ze nie schodza z cen i tak trzymali nas dl , to bylo przed wejsciem na rynek PLAY-a , ktorego z reszta też nie chcieli ażeby wszedł na rynek ! Opki nie robią łaski że dają pakiety , tel za 1zl , jeżeli ktoś jest kilka lat w sieci to mu sie należy szacunek i traktowanie w sposó inny jak nowego!!

[center] NOKIA [/center]

Siemens C45/3510i/6630/6020/6151/E50/3120 Classic/SE W890i/3110 Classic/6303 Classic/Samsung B2710 Solid/Nokia Lumia 610/Nokia 6230i/Nokia 3310/Nokia/6310i/Samsung SIII/Nokia 515/Iphone 4s

#227932  autor: aga
 18 paź 2007, 11:41
yellowfox pisze:Aga --> Z tego co tu zaobserwowałem stały abonent o przeciętnych rachunkach nie ma szans na nic wiecej jak pakiet po 16,5 i telefon według cennika dla stałych abonentów

W sumie to nie jest "nic" ;)
Chyba nie zrozumieliśmy się. Też jestem zdania, że 16,50 zł za 1 ofertę z telefonem to dobra propozycja. Natomiast mojemu koledze nie udało się wytargować takiej kwoty. Uparcie proponują 45 zł za 2 oferty z telefonem i nie chcą zejść niżej.

#228008  autor: mario_vincento
 18 paź 2007, 18:43
Pierwsza oferta z IBOA to 65zl za 3 oferty:/po 1 mejlu niezadowolenia z tej oferty i od razu dali mi "spejalną" ofertę 49.50
zl za oferte zyli migizne juz 16.50 za pakiet:]oczywiśie już z telefonem.
Mam jeszcze tylko takie jedno pytanie czy kurieir który przywozi telefon i aneks prosi o wylegitymowanie sie dowodem osobistym??Pytam bo telefon jest na moja siostre a niestety ona mieszka teraz 120 km ode mnie i chcialbym sie zorientowac czy przeszedl taki myk zeby moja druga siostra podala sie za prawdziwa abonentke??:>
  • Strona 104 z 318
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 318
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104