• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #224625  autor: satyrek
 01 paź 2007, 10:07
Zamówiłem internet z Netii, podpisałem umowę, w odpowiednim tempie wymówiłem umowę TP. Parę dni temu dostałem taką wiadomość:

Witaj,

Twoje zamówienie zostało odrzucone przez TP z powodu braku technicznych
możliwości realizacji usługi. Wkrótce otrzymasz od nas pismo w tej sprawie.

Aktualny status zamówienia możesz sprawdzić na stronie:
http://zamow.netia.pl/status
Do sprawdzenia statusu potrzebny będzie numer PESEL oraz numer Twojego
zamówienia: 8001/07/ESA/xxxx

Ta wiadomość została wygenerowana automatycznie. Prosimy na nią nie
odpowiadać. W przypadku dalszych pytań prosimy o kontakt z Telefonicznym
Centrum Obsługi Klienta 0801 802 803.

Pozdrawiamy

Netia SA

Zadzwoniłem do Netii i powiedzieli mi, że tepsa wykręca się brakiem miesc na łączach adsl, czy coś takiego. Wszystkie papiery (i do Netii i do tepsy) poszły już w sierpniu, tak żeby do 10 października wszystko zostało dopięte. Chciałem się dowiedzieć czy w ogóle jest możliwe żeby jakichś miejsc zabrakło?? Czy taki brak oznacza, że ilość miesc na NEOSTRADĘ w Olsztynie jest ograniczona i że zamawiając neostradę można dostać odpowiedź, że tepsie przykro ale nie mogą nic zrobić, bo nie ma slotów? Zależy mi na jak największej ilości szczegółów technicznych na ten temat bo im k*rwa nie odpuszczę i chcę mieć dobrą podkładkę pod odpowiednie pisemko do sądu konsumenckiego.

#224629  autor: JayCee
 01 paź 2007, 10:39
satyrek pisze:Zależy mi na jak największej ilości szczegółów technicznych na ten temat bo im k*rwa nie odpuszczę i chcę mieć dobrą podkładkę pod odpowiednie pisemko do sądu konsumenckiego.
Może najpierw lepiej przeczytałbyś umowę ramową BSA?

#224635  autor: Prometo
 01 paź 2007, 11:55
satyrek pisze:Twoje zamówienie zostało odrzucone przez TP z powodu braku technicznych
możliwości realizacji usługi. Wkrótce otrzymasz od nas pismo w tej sprawie.
Miałem dokładnie to samo poczytaj ten temat :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#224675  autor: D@rio
 01 paź 2007, 15:59
satyrek pisze:Czy taki brak oznacza, że ilość miesc na NEOSTRADĘ w Olsztynie jest ograniczona i że zamawiając neostradę można dostać odpowiedź, że tepsie przykro ale nie mogą nic zrobić, bo nie ma slotów?
teoretycznie tak, ale praktycznie nie. To są takie trick'i - sztuczki telepsy. Nie wiesz że TP to sami oszuści?

Obrazek

#224696  autor: paweldomaros
 01 paź 2007, 16:45
Przekonałem się na własnej skórze , że TP.SA to złodzieje. Już nigdy więcej nie chce mieć z nimi doczynień.

Mitsubishi Trium Mars >>> Nokia 1600>>> Siemens CX65>>> LG KG800>>> SE K510i>>> SE W880i + 1 GB>>> Nokia N73>>> Samsung S5230 AVILA

#224701  autor: D@rio
 01 paź 2007, 17:08
paweldomaros pisze:Przekonałem się na własnej skórze , że TP.SA to złodzieje. Już nigdy więcej nie chce mieć z nimi doczynień.
dlatego, proponuje przechodzić na oferty WLR. Są tańsze i lepsze. I tutaj TP S.A. już nie ma możliwości odmowy...

Obrazek

re

#224872  autor: Saracen
 02 paź 2007, 07:10
D@rio pisze:
satyrek pisze:Czy taki brak oznacza, że ilość miesc na NEOSTRADĘ w Olsztynie jest ograniczona i że zamawiając neostradę można dostać odpowiedź, że tepsie przykro ale nie mogą nic zrobić, bo nie ma slotów?
teoretycznie tak, ale praktycznie nie. To są takie trick'i - sztuczki telepsy. Nie wiesz że TP to sami oszuści?
mozesz to rozszerzyć???? tz kto????

Twoje zamówienie zostało odrzucone przez TP z powodu braku technicznych
możliwości realizacji usługi. Wkrótce otrzymasz od nas pismo w tej sprawie
czy miałeś wcześniej neostradę????
jesli tak to jaka opcję???? ,bo jesli miałeś np max 256 a u netii podpisałeś na np 1M to skąd warunki ci się pojawią na taka opcję??? Rozumię że to TP powinna ci linie zrobić dla neta??? heh .....niech zrobi Netia.... bo są świetni... Jesli z przyczyn technicznych nie moze TP zesztawić łacza swojemu klientowi to tobie zestawi dla operatora Netia??? :smt005

[email protected]
Obrazek

#224874  autor: Prometo
 02 paź 2007, 07:53
Saracen powiedz mi jedno dlaczego mogę mieć Neostradę a nie mogę mieć internetu od innego alternatywnego dostawcy?

Pozdrawiam - Prometo

re

#224903  autor: Saracen
 02 paź 2007, 10:30
Prometo pisze:Saracen powiedz mi jedno dlaczego mogę mieć Neostradę a nie mogę mieć internetu od innego alternatywnego dostawcy?
bo w TP mozesz mieć max neo np 512 -wiecej nie z przyczyn technicznych -a biorąc w promocji dostęp internetowy np w netia np opcja 1M nie bedzie zrealizowana...proste

[email protected]
Obrazek

#224907  autor: Prometo
 02 paź 2007, 11:17
Saracen pisze:bo w TP mozesz mieć max neo np 512 -wiecej nie z przyczyn technicznych

Właśnie o to chodzi, że mogę mieć Neostradę w większej opcji niż 512 MB.

Pozdrawiam - Prometo

#224913  autor: JayCee
 02 paź 2007, 13:24
Prometo pisze:
Saracen pisze:bo w TP mozesz mieć max neo np 512 -wiecej nie z przyczyn technicznych

Właśnie o to chodzi, że mogę mieć Neostradę w większej opcji niż 512 MB.
Takiej opcji nawet nie ma ;)

Wracając do tematu, może sie okazać np. po zakończeniu umowy z TP na Neo, że zanim wpłynie z netii wniosek o internet wszystkie dostepne porty na DSLAMie zostaną zajęte przez innych userów i wtedy jest np. brak możliwości technicznych.

#224917  autor: Prometo
 02 paź 2007, 13:55
JayCee pisze:Takiej opcji nawet nie ma
Jak to nie ma? Ja posiadam taką taka opcję tzw. "Promocję startową 512 MB" i gdy chciałem mieć Net24 z Netii to się nie dało ze względu na brak możliwości technicznych leżących po stronie TP SA, a gdy zamówiłem Neostradę w TP SA nie było żadnych przeciwskazań na założenie no i mam Neostradę.

Pozdrawiam - Prometo

#224928  autor: JayCee
 02 paź 2007, 15:10
Prometo pisze:
JayCee pisze:Takiej opcji nawet nie ma
Jak to nie ma? Ja posiadam taką taka opcję tzw. "Promocję startową 512 MB"
...
[ciach]
...
Przeczytaj się jeszcze raz ;)

O braku możliwości technicznych nie chce mi sie dalej rozpisywać, bo to temat rzeka.

#225066  autor: D@rio
 02 paź 2007, 21:23
Saracen pisze:mozesz to rozszerzyć???? tz kto????
np. Ty - pracownik. Który już nie raz tutaj wciska kity.
Saracen pisze:jesli tak to jaka opcję????
nie ma to żadnego znaczenia.
Saracen pisze:Rozumię że to TP powinna ci linie zrobić dla neta??? heh .....niech zrobi Netia.... bo są świetni...
powiało aluzją i zazdrością. No na pewno lepsi od TP.
Saracen pisze:świetni... Jesli z przyczyn technicznych nie moze TP zesztawić łacza swojemu klientowi to tobie zestawi dla operatora Netia???
to jest jej zakichany obowiązek. I sprawa faktycznie powinna trafić do sądu.

P.S

Ty to już masz jakieś zboczenie zawodowe stary... powiem Ci dosadnie - przestań wreszcie pieprzyć i mówić na czarne że jest białe.
skąd to Ty możesz wiedzieć...
Saracen pisze: -a biorąc w promocji dostęp internetowy np w netia np opcja 1M nie bedzie zrealizowana...proste
to powinni to UZASADNIĆ. I napisać że jest możliwa opcja z niższym transferem oraz za zgodą klienta zamówienie zrealizować.
JayCee pisze:wpłynie z netii wniosek o internet wszystkie dostepne porty na DSLAMie zostaną zajęte przez innych userów i wtedy jest np. brak możliwości technicznych.
teoretycznie. Praktycznie, TP nie strzela sobie aż takich "goli". Stać ich na rozbudowę.

Obrazek

#225660  autor: Duduś
 06 paź 2007, 18:42
Szanowny kolego !
Jest jedna w tym wszystkim prawda. Z TP SA nie należy się co s__ć.
Proponuję przyjąć następujący tryb postępowania:
Wejdź tu:http://www.netia.pl/uslugi,dla_domu,59.html oraz tu:http://www.netia.pl/popup/net24bs/index.php ... tu sprawdzisz wpisując swój nr tel, czy usługa NET24 jest dostępna dla Ciebie. To będzie najbardziej wiarygodna informacja. A nie jakieś ,,eci peci, ple, ple" tłumaczenia ze strony tepsy. Nie wiem czy miałeś do tej pory neostradę? Jeżeli nie. To popełniłeś błąd zaczynając jakiekolwiek dysputy na ten temat z TP SA. Podpisujesz umowę z przedstawicielem Netii np w sieci sprzedaży ,,Germanos". A potem monitorujesz na infolinii Netii w Biurze Obsługi Klienta, podając nr podpisanej umowy. Należy na żywo rozmawiać z konsultantem. Netia po przekazaniu zapytania do TP musi otrzymać odpowiedź w ciągu 7 dni od TP SA. W ŻADNYM WYPADKU NIE NALEŻY SIĘ WCZEŚNIEJ PŁASZCZYĆ W TP SA Z PYTANIAMI: CZY MOGĘ MIEĆ U WAS INTERNET Z NETII. itp.

#225765  autor: yagi
 07 paź 2007, 13:09
Duduś pisze:do TP musi otrzymać odpowiedź w ciągu 7 dni od TP SA.
Zaznacze ze 7 dni roboczych...

W TP SA nie nalezy pytac o Netie tylko o Neostrade ;)
Duduś pisze:To będzie najbardziej wiarygodna informacja
Nieprawda. Najbardziej wirygodna jest odpowiedz z TP SA ze jest mozliwosc zalozenia neta. jak zamowi sie Netie np. w Germanosie to jak TP SA odmowi to potem na stronie bedzie zaktualizowany komunikat ze nie ma mozliwosci...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#225960  autor: satyrek
 08 paź 2007, 12:17
Piszę z pracy - w domu nie mam netu, więc krótko, bez cytowania Waszych wypowiedzi:
1) Miałem neostradę - przez dwa lata.
2) Netia powiedziała, że prowadzi sprzedaż pod moim numerem, ale później dostała odmowę z TP "z przyczyn technicznych".
3) Finał będzie taki, że jak tepsa się nie zgodzi na udostępnienie lini, to zabiorę od nich jeszcze telefon.

Pozdro.

#226886  autor: derekpl
 13 paź 2007, 11:35
Kumpel mial neo 640 przez dlugi czas muzniej na fali promocji neti zlozyl wniosek na 2 M ale odlaczyli mu neo a Netia otrzymala odpowiedz brak mozliwosci techniczych.
Poczym zlozyl wniosek do TP na neostrade 2 M i zalozyli mu ja w ciagu kilku dni bez zadnych problemow.
Mam znajomego w TP zajmuje sie bodaj monitorowaniem kwestji techniczych - powiedzial ze owszem TP w tamtej strefie ma malo portow ale jesli chodzi o BSA to nie bedzie mozliwosci i juz ( bynajmniej nie z braku techniczych ). Przydal by sie jakis audyt UKE i tyle.

#226981  autor: D@rio
 13 paź 2007, 16:58
derekpl pisze:Mam znajomego w TP zajmuje sie bodaj monitorowaniem kwestji techniczych - powiedzial ze owszem TP w tamtej strefie ma malo portow ale jesli chodzi o BSA to nie bedzie mozliwosci i juz ( bynajmniej nie z braku techniczych ). Przydal by sie jakis audyt UKE i tyle.
accchh te układy i układziki :D

Obrazek