• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #225183  autor: olik
 03 paź 2007, 17:26
Witam jestem juz troszeczke zmeczony ciaglym szukaniem wiec zwracam sie do wszystkich na tym forum aby ktos mi pomogl :smt010 .Krotko mowiac nie daje sobie rady z ustawieniem uslugi NIM a mianowicie wysylam z internetu sms-a z ustawieniami NIM do mojego modelu telefonu <nokia 5300 xpm> zapisuje ustawienia lecz gdy chce sie z kims polaczyc pojawia sie komunikat "zla nazwa uzytkownika lub haslo" probowalem juz na wiele sposobow wiec jak ktos cos wie jak to odpalic to prosze o pomoc. I jeszcze jedno wiem ze to dziala tylko w plusie i w tej sieci posiadam pakiet.

#225188  autor: user_delete3
 03 paź 2007, 17:37
Telefon z którym chcesz się połączyć rownież musi mieć aktywowaną tą usługę.

#225210  autor: D@rio
 03 paź 2007, 18:54
dokładnie. A rodzajów aktywacji usługi szukaj na stronie WWW operatora.

Obrazek

#225234  autor: olik
 03 paź 2007, 21:17
w drugim telefonie tez tak samo probowalem ustawic i nic nie wychodzi bo moja panna ma taki sam model telefonu a ustawienia wysylalem ze strony plusa wiec niby powinno dzialac ale nie dziala :/

#225238  autor: D@rio
 03 paź 2007, 21:36
olik pisze:w drugim telefonie tez tak samo probowalem ustawic i nic nie wychodzi bo moja panna ma taki sam model telefonu a ustawienia wysylalem ze strony plusa wiec niby powinno dzialac ale nie dziala :/
czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? ZROZUM że musisz mieć aktywację usługi u operatora. Aktywację, za którą się płaci :!:

cennik usługi

Obrazek

#225435  autor: olik
 04 paź 2007, 22:15
D@rio nie musisz byc taki opryskliwy bo nie mam 5 lat i nie pisze tych postow tylko po to zeby pisac gdybym nie wysylal ustawien ze strony operatora i sms-a za ktorego uaktywnili mi mozliwosc korzystania z uslugi nim przez 7 dni to moglbys starac sie mnie zjechac ale widocznie to Ty niezbyt dokladnie czytasz tresc postow gdyz staram sie przekazac ze WSZYSTKO <lacznie z placeniem za 7-dniowa mozliwosc kozystania z NIM> juz robilem i caly czas pojawia sie to samo <bledna nazwa uzytkownika lub haslo> aha i zebys sie wiecej nie czepial to dodam ze z tym haslem i nazwa uzytkownika tez juz na wiele sposobow probowalem cos zrobic ale wciaz nemo a co wiecej w instrukcji telefonu tez za duzo nie jest napisane jak to ustawic wiec prosze o jakies konkretne wskazowki jak sobie z tym poradzic. PZDR

#225440  autor: dechomenon
 04 paź 2007, 22:31
no jeśli już Twoje sposoby nie pomagają...to zadzwoń do DOK-u 95gr całe połaczenia...a oni na pewno mają instrukcję jak uruchomić, jak skonfigurować...tą usługę..a może kolego włacz GPRS *101*11*02#

#225449  autor: D@rio
 04 paź 2007, 22:49
olik pisze:D@rio nie musisz byc taki opryskliwy bo nie mam 5 lat i nie pisze tych postow tylko po to zeby pisac gdybym nie wysylal ustawien ze strony operatora i sms-a za ktorego uaktywnili mi mozliwosc korzystania z uslugi nim przez 7 dni to moglbys starac sie mnie zjechac ale widocznie to Ty niezbyt dokladnie czytasz tresc postow gdyz staram sie przekazac ze WSZYSTKO
nie wyszło Ci...
olik pisze:juz robilem i caly czas pojawia sie to samo <bledna nazwa uzytkownika lub haslo>
nazwą użytkowniką jest Twój numer: np. 601234567

Obrazek

#301118  autor: gdansky
 02 gru 2008, 10:19
trochę odświeżę stary wątek, ale chciałbym się dowiedzieć od ludzi, którzy używają push to talk jak to się u nas sprawdza??? z tego co się oriętuję to tylko w plusie jest chyba dostępna ta usługa. Na świecie działa to całkiem przyzwoicie, kumpel ze stanów mówił, że spokojnie sobie z ameryki południowej rozmawiał z rodzinką w stanach, dodam, że jego operator to nextel, sam też widziałem jak w peru ludzie tego używają (też nextel) i wyglądało to na całkiem przyzwoitą łączność.... więc jak to jest u nas??

#301120  autor: mariusz9a
 02 gru 2008, 10:32
gdansky pisze:więc jak to jest u nas?
Kiedyś tego używałem. Działa dobrze. Nie mam większych zastrzeżeń. Na jakość nie ma wpływu to w jakim zasięgu się znajdujemy (GPRS, EDGE, 3G).

#301124  autor: gdansky
 02 gru 2008, 11:18
mariusz9a pisze: Kiedyś tego używałem.
Czy mogę się spytać, co spowodowało Twoją rezygnację? Czy chodzi o to, że jest to mało popularne u nas i tylko w plusie można z tej usługi korzystać?
Wymieniony przezemnie we wcześniejszym poście kolega ze stanów powiedział mi, że u nich jest to darmowa usługa....

#301132  autor: mariusz9a
 02 gru 2008, 12:33
gdansky pisze:Czy mogę się spytać, co spowodowało Twoją rezygnację?
Zmieniłem telefon. Chyba tylko Nokie obsługują NIM.
gdansky pisze:Czy chodzi o to, że jest to mało popularne u nas i tylko w plusie można z tej usługi korzystać?
Ja akurat miałem z kim z tego korzystać :-)
gdansky pisze:Wymieniony przezemnie we wcześniejszym poście kolega ze stanów powiedział mi, że u nich jest to darmowa usługa....
W Plusie kosztuje 1,22zł/24h i jest to bez limitów w tym czasie. Także teoretycznie za 1,22zł możemy sobie zafundować przez całą dobę rozmowy ze wszystkimi w Plusie ;-) Niestety nie każdy ma możliwość korzystania z tej usługi.

#301139  autor: gdansky
 02 gru 2008, 12:58
mariusz9a pisze:Chyba tylko Nokie obsługują NIM.
Jak przeglądałem specyfikacje telefonów to mi się gdzieś jakiś telefon SE z tą funkcją przewinął.... jak w googlach sprawdzam to rzeczywiście coś mają, innych marek nie sprawdzałem jeszcze pod tym względem ;-)
szkoda, że tylko jeden operator to ma, tak by można sobie taniej pogadać.....