• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 101 z 318
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 318

#223922  autor: bannau
 28 wrz 2007, 11:01
umowe podpisalem 25.09, 28 mam cykl rozliczeniowy - kiedy bede mogl zmienic uniwersalne pakiety na opcjonalne?

Obrazek
Obrazek

#223923  autor: zol82
 28 wrz 2007, 11:05
bannau pisze:umowe podpisalem 25.09, 28 mam cykl rozliczeniowy - kiedy bede mogl zmienic uniwersalne pakiety na opcjonalne?

dzisiaj

Pozdrawiam

#223924  autor: [email protected]
 28 wrz 2007, 11:06
to zalezy czy przedluzales w punkcie przez kuriera czy z tel czy bez
jesli bez tel to podejrzewam ze po 29.10 a jesli inaczej to juz 29.09

#223925  autor: Mel
 28 wrz 2007, 11:14
U mnie w iboa jest napisane, że od następnego cyklu rozliczeniowego...

#223927  autor: bannau
 28 wrz 2007, 11:26
u mnie tez, ale nastepny cylk rozliczeniowy wlasnie sie zaczyna przeciez... dzwonilem do ery i mila pani mi powiedziala ze za miesiac, a (tego juz nie jestem pewien) w glownym salonie (przy podpisywaniu) gostek mowil ze juz teraz...

Obrazek
Obrazek

#223928  autor: aga
 28 wrz 2007, 11:47
xavras pisze:po jakim czasie od wysłania "maila negocjacyjnego" dostaliście odpowiedź z nową ofertą?
Z reguły odpowiadają w ciągu kilku godzin.

#224111  autor: GOD OF WAR
 29 wrz 2007, 10:36
Witam.

Mogę prosić o poradę?
Jestem abonentem ERY od 8 lat z hakiem. Do tej pory korzystałem z taryfy biznesowej (prowadziłem dział. gosp.) - no właśnie, zamknąłem działalność i już nie jestem "biznesmenem" ;) - czy muszę przejść na taryfę dla klientów indywidualnych?
Czy w związku z tym zachowane zostaną mi pkt. Era Premia i przy podpisaniu aneksu uwzględniony zostanie staż abonencki?
No i jaka taryfę wybrać z jakim telefonem? Prestiż 100 czy 2x więcej minut - 80? Chciałbym płacić rachunki w okolicy 100 PLN. A telefon? SE K550i; SE W810i - czy może jakiś inny z fajnym mp3.
Dziękuję za ewentualne odpowiedzi i informacje.
Pozdrawiam.

#224142  autor: zol82
 29 wrz 2007, 11:48
GOD OF WAR pisze:Witam.

Mogę prosić o poradę?
Jestem abonentem ERY od 8 lat z hakiem. Do tej pory korzystałem z taryfy biznesowej (prowadziłem dział. gosp.) - no właśnie, zamknąłem działalność i już nie jestem "biznesmenem" ;) - czy muszę przejść na taryfę dla klientów indywidualnych?
Czy w związku z tym zachowane zostaną mi pkt. Era Premia i przy podpisaniu aneksu uwzględniony zostanie staż abonencki?
No i jaka taryfę wybrać z jakim telefonem? Prestiż 100 czy 2x więcej minut - 80? Chciałbym płacić rachunki w okolicy 100 PLN. A telefon? SE K550i; SE W810i - czy może jakiś inny z fajnym mp3.
Pozdrawiam.
Witaj.
Najprawdopodobniej będziesz musiał zrobić cesje na osobe indywidualną. Stracisz wtedy staż w sieci i punkty Era Premia.
A co do taryfy to napisz co potrzebujesz, będzie łatwiej.
Pozdrawiam

#224145  autor: GOD OF WAR
 29 wrz 2007, 11:53
Co do taryfy - to przyzwyczaiłem się do rachunków w okolicach 100 PLN. Interesuje mnie spora pula minut i smsów. Z internetu w telefonie korzystam rzadko.
W aparacie interesuje mnie niezły odtwarzacz mp3 i dobry wyświetlacz. Aparatu foto używam rzadko - więc nie musi być wypasiony ;)
Co do starty pkt. Era Premia - to mnie zmartwiłeś :(
To może lepiej zrezygnować i podpisać nową umowę skoro nie widać korzyści z przedłużenia umowy...

#224149  autor: zol82
 29 wrz 2007, 12:02
GOD OF WAR pisze:Co do taryfy - to przyzwyczaiłem się do rachunków w okolicach 100 PLN. Interesuje mnie spora pula minut i smsów. Z internetu w telefonie korzystam rzadko.
W aparacie interesuje mnie niezły odtwarzacz mp3 i dobry wyświetlacz. Aparatu foto używam rzadko - więc nie musi być wypasiony ;)
Co do starty pkt. Era Premia - to mnie zmartwiłeś :(
To może lepiej zrezygnować i podpisać nową umowę skoro nie widać korzyści z przedłużenia umowy...
Jeśli nie korzystasz z internetu w telefonie to polecam przejść na nowe komforty ( prestiż odpada) jeden pakiet wynegocjujesz na 16,50. Bierzesz 5 pakietów za 82,50 gdzie masz 200min do wszystkich sieci, z możliwością modyfikacji.
Do tego SE w810 lub k800 za 1zł.
A punkty wcześniej wykorzystaj np. na doładowania tak-tak.

Jak coś to pisz na gg. 5434041( zawsze niedost)

Pozdrawiam

#224279  autor: D@rio
 29 wrz 2007, 21:21
GOD OF WAR pisze:Jestem abonentem ERY od 8 lat z hakiem. Do tej pory korzystałem z taryfy biznesowej (prowadziłem dział. gosp.) - no właśnie, zamknąłem działalność i już nie jestem "biznesmenem" - czy muszę przejść na taryfę dla klientów indywidualnych?
ja myślę że nie musisz przechodzić na ofertę ind. Możesz dalej być w Era Biznes. Bo i tak tego nikt nie weryfikuje...

Obrazek

#224306  autor: [email protected]
 30 wrz 2007, 00:50
zol82 pisze:
GOD OF WAR pisze:Witam.

Mogę prosić o poradę?
Pozdrawiam.
Witaj.
Najprawdopodobniej będziesz musiał zrobić cesje na osobe indywidualną. Stracisz wtedy staż w sieci i punkty Era Premia.
A co do taryfy to napisz co potrzebujesz, będzie łatwiej.
Pozdrawiam
jezeli to byla dzialalnosc na Ciebie to to bedzie zmiana danych i staż i pkt pozostaną.

[ Dodano: 2007-09-30, 10:28 ]
D@rio pisze:
GOD OF WAR pisze:Jestem abonentem ERY od 8 lat z hakiem. Do tej pory korzystałem z taryfy biznesowej (prowadziłem dział. gosp.) - no właśnie, zamknąłem działalność i już nie jestem "biznesmenem" - czy muszę przejść na taryfę dla klientów indywidualnych?
ja myślę że nie musisz przechodzić na ofertę ind. Możesz dalej być w Era Biznes. Bo i tak tego nikt nie weryfikuje...
tylko jezeli masz pieczatke firmowa to bedziesz mogl zostac przy biznesie jezeli zamowisz aneks przez kuriera (nie do konca legalne ;) ) a na miejscu w punkcie bedziesz musial pokazac wpis do ewidencji wiec odpada

[ Dodano: 2007-09-30, 10:29 ]
aga pisze:
xavras pisze:po jakim czasie od wysłania "maila negocjacyjnego" dostaliście odpowiedź z nową ofertą?
Z reguły odpowiadają w ciągu kilku godzin.
regulaminowo do 30 dni ;)

[ Dodano: 2007-09-30, 10:31 ]
bannau pisze:u mnie tez, ale nastepny cylk rozliczeniowy wlasnie sie zaczyna przeciez... dzwonilem do ery i mila pani mi powiedziala ze za miesiac, a (tego juz nie jestem pewien) w glownym salonie (przy podpisywaniu) gostek mowil ze juz teraz...
bo to jest tak ze jesli przedłużasz umowe w salonie to nowe warunki wchodza Ci standardowo po północy ale jesli zdazy sie poslizg to moze to byc w nowym cyklu i wtedy taka zmiana bedzie zablokowana do konca trwajacego cyklu

#224362  autor: aga
 30 wrz 2007, 11:16
[email protected] pisze:tylko jezeli masz pieczatke firmowa to bedziesz mogl zostac przy biznesie jezeli zamowisz aneks przez kuriera (nie do konca legalne ;) ) a na miejscu w punkcie bedziesz musial pokazac wpis do ewidencji wiec odpada
Zgadza się. W salonie musiałam pokazać wpis do ewidencji, nadanie REGONu i NIPu, natomiast kurier żadnego z tych dokumentów nie sprawdzał.

#224395  autor: bannau
 30 wrz 2007, 13:23
[email protected] pisze:
bannau pisze:u mnie tez, ale nastepny cylk rozliczeniowy wlasnie sie zaczyna przeciez... dzwonilem do ery i mila pani mi powiedziala ze za miesiac, a (tego juz nie jestem pewien) w glownym salonie (przy podpisywaniu) gostek mowil ze juz teraz...
bo to jest tak ze jesli przedłużasz umowe w salonie to nowe warunki wchodza Ci standardowo po północy ale jesli zdazy sie poslizg to moze to byc w nowym cyklu i wtedy taka zmiana bedzie zablokowana do konca trwajacego cyklu
Nastepnego dnia zalogowalem sie na iboa i jak wol pisze ze moge zmienic taryfe.. zadzwonilem wiec do operatora i mi zmienili... chyba nawet ta sama mila pani :smt007

Obrazek
Obrazek

#224401  autor: Prometo
 30 wrz 2007, 13:42
bannau pisze:Nastepnego dnia zalogowalem sie na iboa i jak wol pisze ze moge zmienic taryfe.. zadzwonilem wiec do operatora i mi zmienili... chyba nawet ta sama mila pani
I zapłaciłeś 1 zł a przez i-boa niezapłaciłbyś nic :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#224408  autor: bannau
 30 wrz 2007, 14:12
wiem.. ale jak zobaczylem w iboa cene pakietu 30 to troche sie przestraszylem... i chociaz wiedzialem ze moge zmienic pakiety bezplatnie w cenie ktora mam (16,5), to jakos zwyciezyla przezornosc :wink:

Obrazek
Obrazek

#224565  autor: [email protected]
 30 wrz 2007, 21:47
aga pisze:
[email protected] pisze:tylko jezeli masz pieczatke firmowa to bedziesz mogl zostac przy biznesie jezeli zamowisz aneks przez kuriera (nie do konca legalne ;) ) a na miejscu w punkcie bedziesz musial pokazac wpis do ewidencji wiec odpada
Zgadza się. W salonie musiałam pokazać wpis do ewidencji, nadanie REGONu i NIPu, natomiast kurier żadnego z tych dokumentów nie sprawdzał.
bez nip i regon ;)

#224615  autor: aga
 01 paź 2007, 08:37
[email protected] pisze:bez nip i regon ;)
Ja musiałam przynieść i nip i regon. Dlatego kolejne przedłużenie zamówiłam przez kuriera, żeby ominąć tą całą biurokrację.

#224718  autor: wojass1for1
 01 paź 2007, 18:23
:?: Czy sa jakies 'widelki' w ktorych konsultanci moga sie poruszac, czyli obnizac ceny abo przy przedluzaniu umowy? Bo ja zamierzam walczy o 2 pakiety uni. za 33zl :? mam jakieś szanse?
:?: Jak sie dostanie maila z promocja z pakietami po 16.50zl to konsultant moze nie zgodzic sie na to? Innymi slowy czy trzeba sie jeszcze nim/nią targowac? :P

#224908  autor: ezi
 02 paź 2007, 11:54
wojass1for1 pisze::?: Czy sa jakies 'widelki' w ktorych konsultanci moga sie poruszac, czyli obnizac ceny abo przy przedluzaniu umowy? Bo ja zamierzam walczy o 2 pakiety uni. za 33zl :? mam jakieś szanse?
Jeśli istnieją jakieś widełki, to chyba tylko oferta na stronie ery -> oferta 16,5 zl za pakiet plus bonusy. Szanse uzyskania tej drugiej ofery rosną po zapytaniu co trzeba zrobić by zrezygnować z usług ery :mrgreen:
:?: Jak sie dostanie maila z promocja z pakietami po 16.50zl to konsultant moze nie zgodzic sie na to? Innymi slowy czy trzeba sie jeszcze nim/nią targowac? :P
Kiedy dostaniesz maila z ofertą 16,5/pakiet, możesz złożyć zamówienie mailem i sami do ciebie zadzwonią :) warto dopytać o bonusy - na wszelki wypadek ;)
  • Strona 101 z 318
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 318
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101