• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #210401  autor: ern
 08 sie 2007, 11:51
Cyfrowy Polsat z usługami telekomunikacyjnymi wystartuje już na jesieni br. Platforma wybrała model pełnego MVNO. Swoje usługi będzie świadczyć w oparciu o sieć radiową Era, natomiast zaprojektowała własną sieć telekomunikacyjną i będzie działać w oparciu o: własny kod dostępu PL12, własne punkty styku, umowy interconnectowe podpisane ze wszystkimi graczami obecnymi na rynku polskim i sto kilkadziesiąt umów roamingowych zawartych z partnerami na całym świecie. Cyfrowy Polsat będzie również posiadał własny system bilingowy i CRM.
Więcej - http://skysunsat.pl/portal,news,177,cat,2.htm

Ciekawe jaka będzie oferta :)
Ostatnio zmieniony 08 sie 2007, 14:21 przez ern, łącznie zmieniany 1 raz.
 #210423  autor: thane
 08 sie 2007, 12:45
ern pisze: natomiast zaprojektowała własną sieć telekomunikacyjną i będzie działać w oparciu o: własny kod dostępu PL12, własne punkty styku,
a co to dokładnie oznacza (w praktyce)?

o! pierwszy MVNO z opcją abonamentową :) oj będzie się działo :)

#210457  autor: thonka
 08 sie 2007, 13:59
taki Play bis, tyle że nie planują własnych nadajników ;)
rewolucji pewnie nie będzie, co najwyżej rabaty przy posiadaniu dekodera Polsatu Cyfrowego.

#210462  autor: Pawrzes
 08 sie 2007, 14:31
Halo Polsat :?: Hm... Już lepiej gdyby nazwali to Polsat Mobile... Ciekawe co ta jedna z wielu spółek jednego z najbogatszych Polaków (4 miejsce, majątek ok. 3,5 mld zł) wymyśli...

Pozdrawiam

#210722  autor: MADMAX
 09 sie 2007, 11:21
Pawrzes pisze:Halo Polsat :?: Hm... Już lepiej gdyby nazwali to Polsat Mobile...
A ja myślę, że tak jest bardziej swojsko, wręcz "sami-swojsko" :wink:
Te wszystkie "mobile" juz mi się troszkę przejadły. Poza tym nie zapominajmy, że symbolem Polsatu jest słoneczko natomiast "HALO" to nie tylko jedno z popularnych słów uzywanych podczas komunikowania się z innym użytkownikiem słuchawki ale także:
zjawisko optyczne zachodzące w atmosferze ziemskiej na kryształach lodu. Jest to świetlisty, biały lub zawierający kolory tęczy (wewnątrz czerwony, fioletowy na zewnątrz), pierścień widoczny wokół Słońca lub Księżyca.

za http://pl.wikipedia.org/wiki/Halo

Jaki więc powinien być symbol tego operatora? kto zgadnie? ;-)

Pozdrawiam

#210748  autor: bkawa
 09 sie 2007, 13:05
MADMAX pisze:Jaki więc powinien być symbol tego operatora? kto zgadnie? ;-)
kopytko :?:

#210852  autor: piti110
 09 sie 2007, 16:22
No to super... Jak to bedzie taki Play bis :D ciekawe jaka dadza oferte... i telefony...

Moze nareszcie zrobie :smt006 Orange...

I moze jako pierwsi w polsce wprowadza telefony za darmo tak jak to jest na swiecie...
np. Anglia - umowa na 18 miesiecy, 900min. do wszystkich sieci, nielimitowane smsy, mmsy i rozmowy na stacjonarne, NOKIA N95 za darmo <- Wszystko za jedyne £35 miesiecznie...

NO kude!! POLSKA sie chowa...

jeżeli pomogłem, kliknij na "pomógł" pod moim postem. piti110 pozdrawia.......

#210887  autor: nalazliwy
 09 sie 2007, 18:58
Wydaje mi się, że rewolucji i tak nie będzie.
Dalej głównymi graczami będą Era Plus i Orange.
Drugo planowymi Play i Heyah.

Będzie pewnie jak SS, mBank i Avon. Chwila szumu i wszyscy zapomnieli.

PS. Jestem nowy na forum i witam wszystkich. Łączmy się coraz taniej.

Acer Extensa 5200
home: Neo 1024
mobile: 3G iPlus via k800i

#210906  autor: Vieslav
 09 sie 2007, 19:36
Zgadzam się z przedmówcami, ale moim zdaniem Mbank mobile bije Play na głowę jeśli chodzi o stawki poza sieć. Niestety, bez dobrej reklamy nigdy się nie wybiją. Tak samo Heyah, gdyby nie miała dobrej reklamy nigdy nie zdobyłaby miliona użytkowników w po kilku miesiącach istnienia. I tu pojawia się podstawowy problem; operatorzy MVNO wcale się nie raklamują. Wprowadzają coś i na tym się kończy. Promocji żadnej. Chociaż myślę, że z Polsatem będzie inaczej. Przynajmniej ciągle widzę reklamy cyfrowego dekodera, więc niedługo pewnie pojawią się i reklamy usług telekomunikacyjnych. ;-)

#210915  autor: nalazliwy
 09 sie 2007, 19:51
Potencjalnie Polsat ma darmową reklamę w swojej stacji TV. Dodatkowo może wysłać reklamówki lub/i startery do klientów Cyfrowego Polsatu. Ja jakoś nie wierze, że będzie to rewolucja na rynku.

Wydaje mi się, że operatorzy MVNO robią błąd z doładowaniami wyłącznie przez internet. Powinny być ogólnodostępne zdrapki 5, 20/30 50. Doładowania 100 i 150 można spokojnie odpuścić. Co prawda Play ma doładowanie 30 lecz nie do końca jest MVNO.

Acer Extensa 5200
home: Neo 1024
mobile: 3G iPlus via k800i

#211115  autor: bkawa
 10 sie 2007, 16:40
Mulder pisze:Niestety, bez dobrej reklamy nigdy się nie wybiją. Tak samo Heyah, gdyby nie miała dobrej reklamy nigdy nie zdobyłaby miliona użytkowników w po kilku miesiącach istnienia. I tu pojawia się podstawowy problem; operatorzy MVNO wcale się nie raklamują. Wprowadzają coś i na tym się kończy. Promocji żadnej. Chociaż myślę, że z Polsatem będzie inaczej.
Pamiętaj, że cele Heyah i MVNO są rożne i nie ma co liczyć na głośne kampanie reklamowe ze strony MVNO (myślę, że większość klientów mbanku wie o mobile). Wydaje mi się, że mbank i tak już osiągnął swój cel w telefonii, a zarabiać i tak będą na działalności podstawowej - darmowe doładowania zwiększą ilość operacji kartami i zainteresowanie innymi usługami mbanku.