• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #209980  autor: Kazimierz55
 06 sie 2007, 22:07
Witam,
Dziś około godziny 15 (wiem, bo akurat przeglądałem ich strony i nagle przerzuciło mnie na nową wersję) została zmieniona szata graficzna i rozkład strony www.plus.pl .
Strona została podzielona zasadniczo na 3 działy:
- Oferta indywidualna
- Oferta dla firm
- Rozrywka i informacja
Polkomtel postawił na niebiesko-zieloną kolorystykę strony.

Mi osobiście strona za bardzo nie przypadła do gustu, ale jest chyba lepsze od poprzedniej wersji serwisu. Moim zdaniem na stronie panuje lekki chaos, jednak uważam, że to dobrze, że chcą cokolwiek zmieniać.

Najlepiej zobaczcie sami www.plus.pl i oceńcie!

#210009  autor: mariusz9a
 06 sie 2007, 22:53
Poza szatą graficzną to nic mi się nie podoba. Kompletny chaos:/ Nic nie mogę znaleźć:/ Tamta strona była bardziej intuicyjna i przejrzysta.

#210010  autor: Irek
 06 sie 2007, 22:58
Na samym dole strony jest coś takiego jak Mapa Serwisu :wink:

"And one more thing..."

#210011  autor: przemek910
 06 sie 2007, 23:01
mariusz9a pisze:Poza szatą graficzną to nic mi się nie podoba. Kompletny chaos:/ Nic nie mogę znaleźć:/ Tamta strona była bardziej intuicyjna i przejrzysta.
Nie sądzę, do tamtej byłes po prostu przyzwyczajony ;) Na tej o wiele łatwiej cokolwiek znaleźć.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#210012  autor: basiulenkaa
 06 sie 2007, 23:05
kin pisze:Nie sądzę, do tamtej byłes po prostu przyzwyczajony ;) Na tej o wiele łatwiej cokolwiek znaleźć.
Heh mozliwe, mam taki sam problem jak mariusz.

Jutro popatrze co i jak bo dzisiaj jakos czasu brakowalo.
Wizualnie to taki jakby chaos tam panuje wg mnie.

...

#210016  autor: butterfly
 06 sie 2007, 23:35
A ile błędów i niedoróbek na tej nówce. jednak jest chyba lepsza i przyjazna dla oka od poprzedniej.

#210020  autor: Kaczy
 06 sie 2007, 23:43
Mnie najbardziej rozbawiły te linki "dla obecnych klientów". Zawartość merytoryczna poraża. A już myślałem, że wprowadzili jakieś fajne promocje dla przedłużających umowy (tak jak np. Era).

...::: Made for loneliness :::...

#210021  autor: JacekS
 06 sie 2007, 23:52
Wedlug mnie ta wersja strony jest o wiele lepsza od poprzedniej, jest bardziej urozmaicona, przyjemnijesza dla oka

#210023  autor: Kaczy
 06 sie 2007, 23:54
Mi w starej podobała się prostota. W jednej chwili wyszukiwałem wszystkie regulaminy (no może z jednym kiedyś miałem wielki problem :) )

...::: Made for loneliness :::...

#210037  autor: Pawrzes
 07 sie 2007, 01:51
Strona wygląda lepiej i przejrzyściej, widać tu trochę wzorców ze strony Ery i Orange. Trzeba się przyzwyczaić i potem będzie łatwiej odnaleść potrzebne informacje :-)

Pozdrawiam

#210038  autor: Rokko
 07 sie 2007, 07:29
Kaczy, masz racje z ta oferta - pierwsza rzecz w jaka wszedlem - ofert tyle, ze nei wiem co wybrac ;) ale szata przypomina mi troszke oragne - tez duzo informacji. Wydaje mi sie ze lepsza strona niz poprzednia.

#210039  autor: pawel_k
 07 sie 2007, 07:49
Bez rewelacji ta nowa strona ale to i tak duzy postep w stosunku do poprzedniego layoutu gdzie kompletnie nie wiadomo bylo co gdzie i jak sie znajduje ;)

:)

#210072  autor: butterfly
 07 sie 2007, 11:06
pawel_k pisze: kompletnie nie wiadomo bylo co gdzie i jak sie znajduje
Do czasu. :wink:

#210084  autor: mariusz9a
 07 sie 2007, 11:37
Może macie racje, trzeba sie przyzwyczaić, ale i tak jak dla mnie tamta strona była bardziej intuicyjna (ale to moje odczucie). Zawsze jak wchodziłem na strony innych operatorów to nigdy tam nic nie mogłem znaleźć, nawet opcja wyszukiwania lub mapa serwisu często nie przynosiła skutków:/ Teraz strona plusa upodobniła sie i to bardzo do stron konkurentów i dla mnie to trochę niezbyt dobrze... Dużo jest promocji które już nie istnieją a nie ma promocji które są aktualnie aktywne:/ Błędów jednym słowem mnóstwo;)

#210121  autor: bkawa
 07 sie 2007, 13:33
Wydaje mi się, że nową stronę plusa można skwitować w następujący sposób "miało być dobrze a wyszło jak zwykle". Trzeba przyznać, że wygląd strony zmienił się na lepsze, ale nadaje się bardziej na blog nastolatki niż serwis poważnej firmy.
Nie wypowiadam się o ergonomii strony, bo wszystkie serwisy telekomów mają to nie do końca dopracowane.

#210165  autor: evelinee
 07 sie 2007, 16:03
a dla mnie stronka bardzo fajna, dużo przycisków do różnych miejsc, dobra wyszukiwarka, mapa strony, podstrony. jak kobietka odnalazła się w niej to wielki rispekt hihi. bardzo ładna, o-i tyle

#210223  autor: piti110
 07 sie 2007, 20:04
mi sie bardzo podoba... szkoda ze Orange nie ma podobnej... chociaz i tak centertel ma super stronke

jeżeli pomogłem, kliknij na "pomógł" pod moim postem. piti110 pozdrawia.......

#210469  autor: mir123bych
 08 sie 2007, 14:46
mi się tam nie podoba, tamta była czytelniejsza :/

Obrazek

#210514  autor: ganc2
 08 sie 2007, 17:15
Zmiana jak zmiana - myślałem że zrobią jak każdy większy serwis coś w rodzaju klubu heyah - typowy trend. Plus chce uchodzic za "nowoczesnego" i "trendy".
Pamiętać należy, że są chwile, kiedy użytkownik na dalszy plan odsuwa kolorowe, zaokrąglone przyciski i czcionki oraz przystępność językową, a ceni konkretną, pewną informację. Nasza niewiedza na temat przyszłości Web 2.0 jest ogromna. My, internauci - musimy zdawać sobie sprawę z tego, iż to, w jakim kierunku uda się "machina społecznościowa", zależy właśnie od nas samych i już dziś powinniśmy zadbać, aby kierunek ten był jak najbardziej słuszny.

#211182  autor: waeren
 10 sie 2007, 22:27
beznadzieja, kolorowo i ladnie pozaokraglane ale merytorycznie zero i wielki chaos!!!

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)