Ja mam cały czas problemy z Play'em

Na problem dotyczący wysyłania i odbierania smsów z siecią O2 UK dostałem odpowiedź:
Witaj, Dziękuję za przesłane zgłoszenie. Po konsultacji z działem technicznym, udało mi się ustalić, że usługa sms działa na Twoim koncie poprawnie. Nie odnotowaliśmy jakichkolwiek widocznych błędów sieci. Nadmieniam jednak, że sms-y, które nie zostały do Ciebie dostarczone nie opuściły centrum sms nadawcy, należącego w tym wypadku do sieci Plus, w której przebywa osoba wysyłająca wiadomości. W powyższej sytuacji proponuję kontakt z operatorem sieci nadawcy, celem ustalenia przyczyny niedostarczenia wiadomości.
Wszystko pięknie ale smsy były wysłane z karty w sieci O2 która raczej nie ma jakiegokolwiek związku z plusem. Wysłałem kolejne zgłoszenie ale nie uśmiecha mi się czekać kolejnych dwóch tygodni. Dodam, że jakiś tydzień po tym zgłoszeniu moje smsy zaczęły nagle dochodzić, ale nadal ich nie dostaję. Są one napewno wysyłane poprawnie i do każdego innego polskiego operatora dochodzą (sprawdzałem po znajomych). Mogę coś z tym problemem zrobić? Czy takie problemy mogą stanowić jakąś podstawę do rozwiązania umowy? Bardzo pilnie potrzebuję możliwości otrzymywania tych wiadomości. Proszę pomóżcie...