• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #209669  autor: lotus13
 05 sie 2007, 18:10
Mam internet orange 128m.../s od 5 miesiecy, place 60 zl miesiecznie i na dodatek nie zawsze moge korzystac z nternetu bo czesto mi sie zdarza" nie mozna polaczyc sie z serwerem". chce zerwac umowe z orange, ale nie wiem jakie to bedzie mialo skutki. Slyszalam ze za zerwanie umowy z orange jest opłata w wysokosci 1000zl! Nie wiem czy to prawda, ze niezaleznie od ilosci oplaconych juz miesiecy i tak placi sie ta ogromna sume.Teraz zaluje ze wzielam Internet z Orange.Umowe mam na 2 lata. Pomozcie mi prosze. Czy ktos zna sposob by uniknac tek kary 1000zł???:(((

PROSZĘ POMÓŻCIE MI Z TYM ORANGE

#209682  autor: Misza
 05 sie 2007, 18:50
Hmmm... Umowy nie chce się czytać?? Tam na pewno jest.
Podejrzewam, że jedynymi przypadkami kiedy nie zapłacisz jest zmiana regulaminu i... wygaśnięcie umowy ;)

#209689  autor: Immortal
 05 sie 2007, 19:37
Jeżeli podpisałeś umowę na 2 lata, to nie ma mowy żebyś od niej odstąpił bez zapłacenia kary. Wyjątkiem od tego jest wspomniana już zmiana regulaminu lub też (zawarte napewno w regulaminie usługi, który powinieneś mieć) warunki które umożliwiają zerwanie umowy z operatorem. Generalnie nikłe Twoje szanse, więc chyba pozostanie Ci zapłacić kare albo poczekać do końca umowy.

#209796  autor: jacek2k
 06 sie 2007, 13:09
Kara wynosi pewnie abonament x ilosc miesiecy do konca, jednym slowem nie oplaca sie.

#209840  autor: D@rio
 06 sie 2007, 15:07
Ty lepiej reklamuj usługę a nie myślisz o zerwaniu umowy...

Obrazek

#210704  autor: lotus13
 09 sie 2007, 10:35
czytałam umowę...niestety 1000zł muszę zabulić, ale o to chodzi, że internet czasem u mnie nie chodzi, a ma sąsiadka też ma z Orange i juz 3 dni nie może się połączyć, także mówię żałuję że wzięłam ten z Orange...mogłam inny i lepszy. Dziękuje za odpowiedź.Pozdrawiam.

#210713  autor: przemek910
 09 sie 2007, 10:57
lotus13, hmm tak się zastanawiam czy czasem interwencja u rzecznika UKOIK by nie pomogła? W koncu nie mozesz korzystac z internetu z winy Operatora - wg mnie to on się nie wywiązuje z umowy.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#210953  autor: lotus13
 09 sie 2007, 21:40
KIN, dzięki za pomoc, pomyślę i poczytam więcej na ten temat, może akurat coś się wykombinuje:) Pozdrawiam ciepło:)