• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 94 z 97
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#207321  autor: potargany
 28 lip 2007, 16:44
nr konta bankowego przypisany do nr telefonu :)

Pieniądze to nie wszystko ...

#207372  autor: Tomahawk
 28 lip 2007, 18:55
Mam dwa pytania dotyczące playa.
1.Ile się załatwia telefon na abonament w salonie play? Bo najbliższy salon mam 50 km od domu więc chcę wiedzieć ile trwa załatwianie wszystkich formalności od wejścia do salonu do odebrania tela.
2. Czy jak podpiszę umowę 30 lipca a okres rozliczeniowy jest od 1 do 30 to każą mi zapłacić całe 30 zeta abonamentu za 2 dni w sieci? Czy abonament naliczają jakoś inaczej dla nowych?

#207381  autor: D@rio
 28 lip 2007, 19:11
Tomahawk pisze:1.Ile się załatwia telefon na abonament w salonie play? Bo najbliższy salon mam 50 km od domu więc chcę wiedzieć ile trwa załatwianie wszystkich formalności od wejścia do salonu do odebrania tela.
~60min.
Tomahawk pisze:2. Czy jak podpiszę umowę 30 lipca a okres rozliczeniowy jest od 1 do 30 to każą mi zapłacić całe 30 zeta abonamentu za 2 dni w sieci? Czy abonament naliczają jakoś inaczej dla nowych?
całe 30 zł. + kwota proporcjonalna do ilości dni, do końca (a zarazem początku nowego) okresu rozlliczeniowego.

Obrazek

#207383  autor: elrond
 28 lip 2007, 19:17
Tomahawk, jak masz salon tak daleko jak ja, możesz skorzystać z Tele sales. Dzwonisz, ustalasz i kurier przyjeżdza z umową do domu :wink:

Jeżeli w Play jest tak samo jak np w Erze, to za abonament zapłacisz z góry - od razu przyjdzie rachunek z 30zł abonamentu, ale bedzie to abonament za miesiac nastepny czyli sierpień. A za te 2 dni lipca doliczą pewnie 2 zł :wink: Niech ktos to jeszcze zweryfikuje, ale z abonamentem to chyba tak wszędzie jest.

#207529  autor: djfafa
 29 lip 2007, 11:20
Jest dokładnie tak jak mówisz! Za te dwa dni lipca policzą Ci 2 zeta! A co do czasu obsługi klienta to moja umowa była przygotowana po ok. 20 minutach, po 30 min. byłem już zalogowany do sieci.

#207779  autor: Fazzi
 29 lip 2007, 20:37
Ja mam cały czas problemy z Play'em :-( Na problem dotyczący wysyłania i odbierania smsów z siecią O2 UK dostałem odpowiedź:
Witaj, Dziękuję za przesłane zgłoszenie. Po konsultacji z działem technicznym, udało mi się ustalić, że usługa sms działa na Twoim koncie poprawnie. Nie odnotowaliśmy jakichkolwiek widocznych błędów sieci. Nadmieniam jednak, że sms-y, które nie zostały do Ciebie dostarczone nie opuściły centrum sms nadawcy, należącego w tym wypadku do sieci Plus, w której przebywa osoba wysyłająca wiadomości. W powyższej sytuacji proponuję kontakt z operatorem sieci nadawcy, celem ustalenia przyczyny niedostarczenia wiadomości.
Wszystko pięknie ale smsy były wysłane z karty w sieci O2 która raczej nie ma jakiegokolwiek związku z plusem. Wysłałem kolejne zgłoszenie ale nie uśmiecha mi się czekać kolejnych dwóch tygodni. Dodam, że jakiś tydzień po tym zgłoszeniu moje smsy zaczęły nagle dochodzić, ale nadal ich nie dostaję. Są one napewno wysyłane poprawnie i do każdego innego polskiego operatora dochodzą (sprawdzałem po znajomych). Mogę coś z tym problemem zrobić? Czy takie problemy mogą stanowić jakąś podstawę do rozwiązania umowy? Bardzo pilnie potrzebuję możliwości otrzymywania tych wiadomości. Proszę pomóżcie...

#207801  autor: D@rio
 29 lip 2007, 21:20
Fazzi, no ja też nie rozumiem co tu ma Plus do rzeczy. W tym przypadku proponuję wysłać sprostowanie.
Fazzi pisze:Czy takie problemy mogą stanowić jakąś podstawę do rozwiązania umowy?
teoretycznie tylko za porozumieniem stron natomiast praktycznie nie.
Fazzi pisze:Mogę coś z tym problemem zrobić?
wystosować oficjalną reklamację i rządzać rekompensaty.

Obrazek

#208043  autor: Fazzi
 30 lip 2007, 15:37
Dostałem odpowiedź:
Witam, Dziękuję za zgłoszenie i przepraszam uprzejmie za zaistniałą sytuację. Niemożność wysyłania oraz odbierania smsów z sieci O2 wynika z braku umowy między-operatorskiej o przekierowywanie połączeń międzynarodowych. Pracujemy nieustannie nad rozwiązaniem tego typu sytuacji, proszę zatem niezmiernie o cierpliwość. Pozdrawiam, Krzysztof, Obsługa Klienta Play
Zakładam że coś im się w wyjaśnieniu z ty plusem pomyliło. W takiej sytuacji jeśli jest brak umowy międzyoperatorskiej chyba nic nie mogę zrobić? Swoją drogą ciekawe, że moje sms'y normalnie dochodzą do O2..

#208045  autor: D@rio
 30 lip 2007, 15:42
Fazzi, no Ty jako klient nic. Dla mnie to jest tak zakręcone że nawet ja tego nie rozumiem. Dziwnie odpisują. Zazwyczaj to działa w dwie strony...

Obrazek

#208046  autor: Fazzi
 30 lip 2007, 15:55
Spróbuje ich dalej pomęczyć, może coś ciekawego wyjdzie. A te problemy to porażka :evil: Czegoś takiego się po nich nie spodziewałem.

#208271  autor: terry69
 31 lip 2007, 12:13
Ciekawe o co w tym wszytskim chodzi.daj znac jak sie sytuacja rozwiazala.

terry

#208388  autor: Fazzi
 31 lip 2007, 19:17
Narazie niestety nic nie wiem. Zgłoszenie ma cały czas status "zarejestrowane", a powinno już mieć przynajmniej "rozpatrywane". Zakładam tak dlatego, że zgłoszenie które zaraz za nim wysłałem już ma odpowiedź, a tamtym się chyba jeszcze nikt nie zajął :( Swoją drogą już mi się zrobiły dwie strony zgłoszeń ;)

#208596  autor: plewy38
 01 sie 2007, 14:12
Mam to samo (nowy wątek) :(
Zgłaszałem im 23.07, dzisiaj dostałem odpowiedz taka samą jak ty, ale za cholery nie moge zrozumiec jak technicznie się to ma ;/
Daj znać na forum jak rozwiązą ci ten problem. Podobno działa w UK na 3G bo z nimi maja umowe, co do niemiec to nie wiem :(
Teraz kobicie na wyjazd nowy starter musze kupic, znowu szlak mnie trafia, a i tak nie mam gwarancji ze zadziala. Moze znowu jakis powod znajda :(
Gdyby nie cena polaczen w Polsce\ojjjj by sie dzialo ;/

#209475  autor: Fazzi
 04 sie 2007, 17:19
Zaczynam odnosić wrażenie że w OK Play pracują naprawdę tępi ludzie :/ Dostałem odpowiedź następującej treści:
Witam! Dziękujemy za Twoje zgłoszenie dotyczące odbierania wiadomosci tekstowych przesyłanych przez osobę znajdującą się w roamingu. W odpowiedzi pragnę wyjasnić, iz sytuacja w przypadku przesyłania SMS wygląda następująco: - Nadawca SMS ma w swoim telefonie (dokładnie w ustawieniach aparatu) wpisany numer centrum wiadomości swojego operatora (SMSC) - wysyłany SMS kierowany jest poprzez sieć roamingową z komórki nadawcy do SMSC - SMSC operatora nadawcy przesyła dalej wiadomość bezpośrednio do odbiorcy. Po krótce bieg wiadomości można określić jako: komórka nadawcy -> sieć roamingowa -> SMSC operatora nadawcy -> komórka odbiorcy Przyczyny problemów, jakie mogą tu nastąpić to: - Operator nadawcy może nie mieć podpisanej umowy na przesyłanie SMS z operatorem roamingowym - wtedy SMS z komórki nadawcy poprzez O2 nie dotrze do SMSC - wiadomość z SMSC nie jest przekazywana na komórkę odbiorcy. Jeśli operator nadawcy to inna sieć niż operator odbiorcy, uzasadnia to fakt, że w jedną stronę SMS dochodzą a w drugą nie - przechodzą przez inne SMSC (jedno ma umowę z O2, drugie nie). Jeśli natomiast żaden z operatorów (bądź to jest ten sam operator) nie ma umowy z O2, to wtedy SMS nie dochodzą. Jednakże będąc bardziej precyzyjnym, wtedy nie jest gwarantowane dostarczenie SMS - mówiąc krótko niektóre SMS dotrą, ale nie możemy gwarantować, że zawsze. W tym wypadku proponuję kontakt z Operatorem nadawcy i upewnienie się czy ma on podpisana umowę z O2 i czy ewentualnie te nadawane SMS nie zatrzymują się w SMSC tego operatora. Mam nadzieję, że udało mi się wyjaśnić wszelkie wątpliwości. W razie jakichkolwiek pytań serdecznie zapraszam do kontaktu poprzez naszą stronę www. Z poważaniem, Maciek R. - Specjalista ds. Obsługi Klienta
Wyraźnie im piszę że nadawca nie jest w roamingu tylko ma kartę sim O2 a oni już drugi raz do mnie o roamingu :smt013
edit: kin masz rację skopoiwałem na szybko i nie zwróciłem uwagi. Poprawione ;)
Ostatnio zmieniony 04 sie 2007, 17:39 przez Fazzi, łącznie zmieniany 2 razy.

#209477  autor: przemek910
 04 sie 2007, 17:32
Dobra, że raz się ktoś OK podpisał pod mailem to nei znaczy, żę masz publikować jego dane, tj. imię i nazwisko ;P
)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#210352  autor: plewy38
 08 sie 2007, 08:57
Eeeech, ....
Szkoda nerwów, chyba lepiej odpuścić, a do połączeń z zagranicą kupić jakiś tani starter na kartki :?
Może przynajmniej sima sciągną za darmo z fona, bo w koncu nie mozna go uzywac zgodni z przeznaczeniem :x

#210373  autor: terry69
 08 sie 2007, 10:34
ja mam nadzieje,ze to sie jakos powyjasnia,a jakosc OK im sie podniesie:)

terry

#210788  autor: marcinkoleksl
 09 sie 2007, 14:33
oferta play jest ok, sam rozwiazuje niedlugo umowe z era i przechodze do nich, starzy operatorzy dopiero w 2008 roku zapewne (oby jak najszybciej) obniza ceny. wielu sie przywala do play'a ze to ze tamto, ale nie od razu krakow zbudowano, i oni sie naucza z czasem wszystkiego. play ma maly udzial w rynku ale zobaczymy po roku czy dwoch bycia na rynku, jak tak dalej bedzie ze starymi operatorami, to play bedzie co miesiac zdobywal po kilkanascie tysiecy nowych klientow. przeszkoda moga byc tylko sprzedawcy, ktorzy tak omamia klienta, aby znow podpisal aneks do umowy. klienci niestety patrza glownie na telefon jaki dostana (sam sprzedaje to wiem), a nie na to co im sie proponuje, a podpisuja przeciez cyrograf na 2 lata. potem po pierwszych dwoch rachunkach dopiero sie zastanawiaja co zrobili, ale najnowszy telefonik w dloni jest.. jeszcze jedna uwaga: play to swietna oferta dla kogos kto ma firme i duzo dzownia do niego klienci, wtedy ma do pewnego poziomu wychodzace polaczenia bezplatne!!! warto sie nad tym zastanowic :)

#211828  autor: Fazzi
 12 sie 2007, 22:00
W końcu dostałem odpowiedź, ale nie powiem żeby coś mi ona dała:
Witam! Dziękujemy za Twoje ponowne zgłoszenie dotyczące SMS od użytkownika innej sieci. Z treści Twoich wyjasnień wynika, iż chodzi o otrzymywanie SMS od operatora brytyjskiego O2. W odpowiedzi pragnę wyjasnić, iz sytuacja wygląda następująco: - wysyłany SMS kierowany jest z komórki nadawcy do SMSC - SMSC operatora nadawcy przesyła dalej wiadomość bezpośrednio do odbiorcy. W tym wypadku bieg wiadomości wygląda tak: komórka nadawcy -> SMSC operatora nadawcy -> komórka odbiorcy. W całym procesie nasze centra SMS czy inne elementy sieci (poza nadajnikami rzecz jasna) w ogóle nie biorą udziału w przesyłaniu. Za całość odpowiedzialny jest operator nadawcy SMSa. Dlatego proponuję kontakt użytkownika O2 ze swoim Operatorem i upewnienie się na czym polega problem. Z poważaniem, Maciek R. - Specjalista ds. Obsługi Klienta
Ma to jakiś sens wg was?

#211830  autor: bilu1991
 12 sie 2007, 22:08
oferta play jest ciekawa - tanie rozmowy, bonusy, ale dla osoby z innej sieci juz niekoniecznie- w orange na karte trzeba placic o 15 gr wiecej niz do innych sieci.
to oferta raczej dla ludzi biznesu, a nie dla dzieci które chcą mieć SMS po groszu
  • Strona 94 z 97
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94