• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #208079  autor: Spacedust
 30 lip 2007, 17:27
Czy wydawane przez Play karty SIM bądź USIM działają tylko z telefonami obsługującymi UMTS czy zwykłe GSM 900/1800 MHz też będzie działać ?

#208081  autor: D@rio
 30 lip 2007, 17:35
nie. Będzie działać z GSM'em też.

Obrazek
 #208083  autor: adalis
 30 lip 2007, 17:37
Spacedust pisze:Czy wydawane przez Play karty SIM bądź USIM działają tylko z telefonami obsługującymi UMTS czy zwykłe GSM 900/1800 MHz też będzie działać ?
Ja dostalem karte play'a i wlozylem do nokii 3310 :) Działa bez problemu...

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#208089  autor: Ramirez
 30 lip 2007, 18:41
Działają, ale czasami mają jakieś dziwaczne nieprzewidywalne zachowania , np. w mojej Noki 1112 przy próbie sprawdzenia stanu konta*101# czy jakoś tak :mrgreen: czasami telefon uruchamia sie ponownie :!: , chociaż najczęściej działa ale trochę to dziwne.
Jakieś z lekka niedopracowane są te karty SIM??? Moja jest z prefixem 790 czyli te pierwsze, może to przez to.

#208099  autor: D@rio
 30 lip 2007, 19:41
Ramirez, to wina telefonu, nie rozpoznaje poprawnie kodów USSD.

Obrazek

#208101  autor: gomez1982
 30 lip 2007, 19:57
Ja też mam kartę Play w Nokii 6310 i też działa bez problemu.

#208111  autor: Ramirez
 30 lip 2007, 20:16
D@rio pisze:Ramirez, to wina telefonu, nie rozpoznaje poprawnie kodów USSD.
Musze poszukać co to za kody USSD :mrgreen: , ale to i trochę dziwne. Mimo że to jest prosty telefon, to nie jest żaden zabytek. Data produkcji to gdzieś styczeń czy luty 2007. A dzieje sie tak po włożeniu karty sim. Gdzieś tak po godzinie całe szczęście zaczyna działać normalnie ;-) Z innymi kartami sim nie ma żadnych problemów. Poza tym ta płytka na karcie sim wydaje sie być z lekka tandetnie wykonana :wink:

Testowałem też starter playa na starym telefonie jak Sagem MW 3026, niby działa, tylko ciągle pokazuje literkę R, jakby sieci szukało :lol: ale kreski zasięgu pokazuje normalnie. Coś za bardzo starali sie "udoskonalić" te swoje karty sim :wink:

#208120  autor: D@rio
 30 lip 2007, 20:25
Ramirez pisze:ale to i trochę dziwne. Mimo że to jest prosty telefon, to nie jest żaden zabytek.
no ale to Nokia, więc nie dziwi to, że ma błąd w oprogramowaniu...
Ramirez pisze:Data produkcji to gdzieś styczeń czy luty 2007.
Datę produkcji można sprawdzić dokładnie pewnym kodem serwisowym :-)
Ramirez pisze:niby działa, tylko ciągle pokazuje literkę R, jakby sieci szukało
R - roaming. Ponieważ działasz w sieci Plusa.
Ramirez pisze:Coś za bardzo starali sie "udoskonalić" te swoje karty sim
marudzisz.

Obrazek

#208130  autor: Ramirez
 30 lip 2007, 20:42
Ramirez pisze:niby działa, tylko ciągle pokazuje literkę R, jakby sieci szukało
R - roaming. Ponieważ działasz w sieci Plusa.

Właśnie nie do końca jestem tego pewny, co te R znaczy :? Instrukcji już nie mam. A wydaje mi sie że tego nie było jak wkładałem starter mBanku :wink: Chociaż może pamięć mnie zawodzi :lol:

A tak przy okazji może się dowiem jak sprawdzić w playu do kiedy mam połączenia przychodzące???, bo nie ma tego podanego pod *101# Jest taka możliwość aby to sprawdzić??? Nie zamierzam zbyt często doładowywać tego numer a nie chciałbym aby mi znienacka wyłączyli ten numer.

#208132  autor: D@rio
 30 lip 2007, 20:47
Ramirez pisze:Właśnie nie do końca jestem tego pewny, co te R znaczy Instrukcji już nie mam. A wydaje mi sie że tego nie było jak wkładałem starter mBanku Chociaż może pamięć mnie zawodzi
no bo nie powinno być. Więc było prawidłowo. Mbank to NCC taki sam jak Plus'a. Natomiast Play ma inny - 260 06. Stąd ikonka roamingu.

Obrazek

#208166  autor: Spacedust
 30 lip 2007, 22:07
A jak się ma sprawa z przenoszeniem numeru. Mam Tak-tak i chce przejść do Playa na kartę. Czy oni wtedy mogą ode mnie wymagać, abym miał telefon z UMTS ? No i jak to długo trwa takie przenoszenie ?

Zdjęcia stacji bazowych w Poznaniu i okolicach: https://photos.app.goo.gl/xdWQ1h3FkxCoQ3QF7

#208176  autor: D@rio
 30 lip 2007, 22:39
Spacedust, nie.

Natomiast odnośnie procedur i czasu trwania operacji, proszę skorzystać z opcji SZUKAJ na forum. Były już tematy o przenoszalności pre-paid.

Obrazek

#208521  autor: yagi
 01 sie 2007, 09:28
Ramirez pisze:czasami telefon uruchamia sie ponownie
Idz do punktu Play i wymien karte SIM - czesc byla walnieta i zwlaszcza SonyEricssony wariowaly, choc i inne marki tez dostaly w skore ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)