Z preselekcji można korzystać tylko jeśli masz abo w TP
A zobacz
TUTAJ , szczególnie list otrzymany od UKE. Moim zdaniem wielkim plusem preselekcji jest własnie to, że rachunek dostaniesz jeśli uzbiera się pewna kwota. Patrząc na rachunek większość moich połączeń w dzień to międzymiastowe, czyli będąc w Dialogu i tak wychodzę na plus, bo nie płace 0,49 zł / min tak jak do tej pory tylko 0,37 zł / min. Lokalne trochę droższe ale przeboleje. I najważniejsze: nie ściągają opłaty za inicjację połączenia; płacisz za pierwszą minutę z góry a po pierwszej minucie dopiero sekundowe, czyli o wiele lepiej niż w TP.
Tylko boli mnie jedna rzecz: prezentacja numeru. Przyzwyczaiłem się do tego "luksusu" i strasznie się tego uczepiłem. Dzwonię na infolinie Dialogu i pytam, czy będę mógł skorzystać, a jeden konsultant mówi, że pod koniec sierpnia będzie możliwość (a ja będę ich abonentem od października), inny konsultant twierdzi, że nie wiadomo, kiedy będzie można i czy wogóle będzie można, jeszcze inny twierdzi, że wogóle nie będzie można... Wysłałem maila do Dialogu i dostałem odpowiedź:
Uprzejmie informujemy, że
Telefonia Dialog świadczy obecnie na łączach TP S.A. usługę podstawową, w
ramach której nie są dostępne usługi centralowe, takie jak prezentacja
numerów przychodzących, przekierowania połączeń, poczta głosowa i
zastrzeżenie numeru....
Rozszerzenie zakresu oferowanych usług do usługi pełne nastąpi po upływie
18 miesięcy od rozpoczęcia oferowania usługi Dialog WLR - Abonament Dialogu
pod warunkiem podpisania stosownego porozumienia pomiędzy Telefonią Dialog a
TP S.A. Rozszerzenie zakresu świadczonych usług będzie realizowane na
zamówienie Abonenta.....
Więc w końcu nic nie rozumiem. Skoro Dialog dostał dostęp do łączy TP już dawno temu, to chyba powinni już oferować te usługi centralowe?