• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #201338  autor: sympatyczny
 11 lip 2007, 13:14
Wyglada na to ze do Planu na Rozmowy wchodzi nowa usluga:

za:
http://biuroprasowe.orange.pl/notatka_80877.html

Do wszystkich w abonamencie - usługa pozwalająca na wykorzystanie darmowych
minut z abonamentu również na połączenia do innych sieci, wymiennie z minutami
na Orange i Stacjonarne. Standardowa cena tej usługi to 5 zł miesięcznie.
Korzystając z niej w ramach promocji, klient oszczędza 60 zł [przez pierwszy rok].
------------------------

Moje wstepne przemyslenia na ten temat sa takie: no wiec bedzie mozna doplacic 5 zlotych i zuzywac minuty do wszystkich sieci. Przykladowo po doplaceniu tych 5 zlotych do abonamentow za 55 i 90 zlotych mamy: za 60 zlotych 180 minut (wychodzi 33 gr za minute) albo za 95 zlotych 360 minut (26 gr za minute). Czyli gołe stawki w abonamencie lepsze niz w PLAY. Do tego nie takie zle telefony w promocji ORAZ przechodzenie minut na nastepny miesiac oraz dla chętnych opcjonalna usluga obnizajaca koszty polaczen z jednym numerem.

Normalnie jak nie Orange. ;)

#201341  autor: PingNoMore
 11 lip 2007, 13:24
Ta usługa jest tylko w planie na rozmowy: "W Planie na Rozmowy, niezależnie od wielkości miesięcznego zobowiązania, wraz z zakupem nowej aktywacji klienci otrzymają w promocji 12 miesięcy bezpłatnego korzystania z usług obniżających koszty połączeń"

Do wszystkich w abonamencie

#201344  autor: macs22
 11 lip 2007, 13:35
To tylko promocja na 12 miesięcy. Wyobraź sobie że gadasz normalnie do wszystkich sieci , a po 12 miesiącach możesz tylko do orange i stacjonarne, oraz bulisz 3x więcej niż dotychczas. Orange bedzie konkurencyjne w abo kiedy będą mieli normalną stawke do wszystkich sieci, a nie 80 zł za sto pare minut w nowym twoim planie w porównaniu do 120 w Erze za 45 zł czy 142 za 50 zł w Play.

#201346  autor: sympatyczny
 11 lip 2007, 13:41
macs22 pisze:To tylko promocja na 12 miesięcy. Wyobraź sobie że gadasz normalnie do wszystkich sieci , a po 12 miesiącach możesz tylko do orange i stacjonarne
To nie promocja tylko *usluga*. Przypominam: "Standardowa cena tej usługi to 5 zł miesięcznie." Promocja polega tylko na zwolnieniu z tej oplaty. Przez pierwszy rok dla nowych jest calkiem za darmo, a potem placisz 5 zlotych miesiecznie.
oraz bulisz 3x więcej niż dotychczas. Orange bedzie konkurencyjne w abo kiedy będą mieli normalną stawke do wszystkich sieci, a nie 80 zł za sto pare minut w nowym twoim planie w porównaniu do 120 w Erze za 45 zł czy 142 za 50 zł w Play.
To trzeba brac Plan na Rozmowy, a nie Twoj Plan. Proste.

#201387  autor: Wilker
 11 lip 2007, 17:06
nie pomyśleliście o tym że minuty do innych sieci będą inaczej przeliczane czyli cennikowo - 35zł podzielić na 0,60 za minute do innych sieci i wychodzi 58 minut na tym właśnie polega ta promocja

#201396  autor: sympatyczny
 11 lip 2007, 17:24
Wilker pisze:nie pomyśleliście o tym że minuty do innych sieci będą inaczej przeliczane czyli cennikowo - 35zł podzielić na 0,60 za minute do innych sieci i wychodzi 58 minut na tym właśnie polega ta promocja

Ooołkej, nie jest to najlogiczniejsza interpretacja ale mozliwa. W takim razie mam pytanie czy wiesz to skądś czy zgadujesz?

#201522  autor: macs22
 11 lip 2007, 23:09
sympatyczny pisze:Normalnie jak nie Orange.
Wilker pisze:nie pomyśleliście o tym że minuty do innych sieci będą inaczej przeliczane czyli cennikowo - 35zł podzielić na 0,60 za minute do innych sieci i wychodzi 58 minut na tym właśnie polega ta promocja
Myśle sympatyczny, że sam odpowiedziałeś sobie na pytanie bo dlaczego orange nie dałoby abonamentu z minutami do wszystkich sieci? Wilker bardzo dobrze myslisz i myśle, że właśnie na tym bedzie polegać ta "ProMocja" xD

#201531  autor: sympatyczny
 11 lip 2007, 23:54
macs22 pisze:
Myśle sympatyczny, że sam odpowiedziałeś sobie na pytanie bo dlaczego orange nie dałoby abonamentu z minutami do wszystkich sieci? Wilker bardzo dobrze myslisz i myśle, że właśnie na tym bedzie polegać ta "ProMocja" xD
Powiem tak: nie przekonaliscie mnie, ale gdybyscie mieli racje to nie bedzie dokladnie tak jak Wilker pisze (bo ten abonament to nie jest pakiet kwotowy), tylko uwazam ze bedzie jedna minuta do innych sieci za dwie wewnątrzsieciowe. No nic, za pare dni okaze sie jaka jest prawda. :)

#205532  autor: piti110
 23 lip 2007, 23:55
Witam. Orange ostatnio wyciaga pazurki... Powraca do starych praktyk czyli PAKIETOW. na poczatku czyli w idei nie zdalo to egzaminu. wprowadzial to era i jak widac, ma to do dzisiaj.

A Public realtions orange chyba zauwazyli ze to dobry produkt...

jeżeli pomogłem, kliknij na "pomógł" pod moim postem. piti110 pozdrawia.......

#205549  autor: elkanguro
 24 lip 2007, 01:34
gdzie jest mowa o tej usludze, bo jakos nie widze

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#205552  autor: PingNoMore
 24 lip 2007, 07:30
Łaskawie mogli by obnizyc cenę minuty poza sieć do 60 gr tak jak w Nowym Go i Mixie bo ostatnio wykonuję więcej połączeń do ERY i te 66 min z abo mi nie wystarcza (musiałem wykupić pakiet 30 min za 14,90-też nie wystarcza)

#205705  autor: elkanguro
 24 lip 2007, 12:39
No skoro pakiet 30 minut po niecale 50gr za minute Ci nie wystarcza to chyba po prostu za duzo rozmawiasz i musisz brac wiecej pakietow

--> aczkolwiek tez wlasnie czekam az obniza stawki, chociaz zapewne bedzie to Jeszcze Nowszy Twój Plan i dobrego starego Twojego Planu nie zmienia i bedzie trzeba go zmienic:(

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#205711  autor: PingNoMore
 24 lip 2007, 12:52
Wiesz, nie mam zamiaru płacić rachunków po 200 zł, chociaż ostanio taki dostałem. Niech obniżą cenę do 60 gr to wtedy za 50 zł będę miał 83 min.

#207001  autor: clov-d
 27 lip 2007, 17:00
sympatyczny pisze:

Ooołkej, nie jest to najlogiczniejsza interpretacja ale mozliwa. W takim razie mam pytanie czy wiesz to skądś czy zgadujesz?

a nie pomysleliście, żę nie na tym polega abonament? nie warto przeliczac abonamentu na minuty i ile za to bedzie. W abonamencie zawiera sie koszt za świadczeie uslug, ja wiem,że az korci zeby powiedziec gdzie te darmowe minuty skoro oplacamy abonament i jak sobie to czlowiek podzieli to jeszcze wychodzi na to ze kazda darmowa minuta to czastka abonamentu ale to bledne myslenie kiedys placilo sie abonament za kozystanie z uslug mimo to kazda operacja na numerze byla oplacana dodatkowo :)

#207109  autor: ozp
 27 lip 2007, 22:20
A ja się cieszę z tego że jest jakaś konkurencja...Pamiętacie jak było tylko trzech opów? jakiś marazm się wdał.Teraz co i rusz promocja... A to dobrze w końcu dla nas... A co do orange...to nie wiem co by musieli zrobić żeby mnie przy sobie zatrzymać...

:::...ReMeMbEr Me...:::