• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#204399  autor: Irek
 20 lip 2007, 18:46
Niestety obecne rozporządzenie dotyczy tylko połączeń głosowych... jednak Komisja Europejska będzie się przyglądać rynkowi w celu ewentualnego późniejszego uregulowania cen smsów i mmsów.

"And one more thing..."

#204426  autor: wtd
 20 lip 2007, 20:52
Ceny smsów automatycznie pójdą w dół. Kto będzie chciał wysyłać smsy za 2pln jak za kilka groszy więcej będzie minuta rozmowy.

#204461  autor: Irek
 20 lip 2007, 22:51
wtd pisze:Ceny smsów automatycznie pójdą w dół.
Zapewne tak nie będzie.

"And one more thing..."

#204532  autor: Mysz
 21 lip 2007, 11:59
Według nowego cennika roamingowego sieci Era cena sms'a będzie wynosiła 1,49zł. Nie pamiętam za dobrze ile wynosiła przedtem, ale ta opłata była mniejsza. Parę razy do roku wysyłam sms'a do Niemiec i nie zauważyłem, żeby było aż tak drogo. Ostatnio przeczytałem w Komputer Świecie informację o tym, że jeśli operator podniesie cenę za sms'a to będzie można wypowiedzieć umowę, bez kary umownej. Jeśli to okaże się prawdą to będzie ponowna szansa na rozstanie z Erą. Zapewne znowu zastraszą swoich klientów. Dobrze, że umowa kończy mi się w grudniu, to jeszcze parę tych miesięcy wytrzymam z tą siecią:P

#204585  autor: djfafa
 21 lip 2007, 14:26
Jak obniżą cenę SMS-ów to podwyższą za transmisję danych i zawsze na swoje wyjdą - niestety.

#204609  autor: macs22
 21 lip 2007, 16:08
@Mysz
Nie zerwiesz z nimi umowy bez kary bo to TY akceptujesz eurotaryfę, lub jej nie akceptujesz i pozostajesz przy starej taryfie roamingowej.

#204828  autor: mariusz9a
 22 lip 2007, 12:36
Dobrze że niektórzy operatorzy (Plus) po obniżeniu połączeń głosowych w roamingu, inne stawki pozostawili bez zmian:] Także widać że można wyjść na swoje nie podnosząc cen innych usług;)

#204871  autor: Mysz
 22 lip 2007, 14:53
Oto fragment z Komputer Świata: "Podniesienie opłaty za wysłanie zza granicy SMS-y i MMS-y to zmiana regulaminu świadczenia usług, która wymaga akceptacji użytkownika. Operator powinien więc zapytać nas, czy zgadzamy się na podwyżki. W wypadku gdyby nam one nie odpowiadały, możemy odmówić i zerwać umowę z operatorem bez ponoszenia z tego tytułu konsekwencji. Operatorzy mogą oczywiście tłumaczyć, że podwyżki wynikają z przyczyn od nich niezależnych, ale takie argumenty w sensie prawnym nie mają znaczenia."

#204874  autor: bigman
 22 lip 2007, 14:58
mariusz9a: dokladnie tak jak piszesz. Ludzie sie jeszcze zdziwia wejsciem T-Mobile do Polski.

Mysz: z Twoich postow wynika ze Ty wysylasz sms-y do Niemiec, wiec stawka Ci sie nie zmieni, bo nie wynika ona z cennika roamingowego.

#205838  autor: ozp
 24 lip 2007, 19:04
Mysz pisze:Oto fragment z Komputer Świata: "Podniesienie opłaty za wysłanie zza granicy SMS-y i MMS-y to zmiana regulaminu świadczenia usług, która wymaga akceptacji użytkownika. Operator powinien więc zapytać nas, czy zgadzamy się na podwyżki. W wypadku gdyby nam one nie odpowiadały, możemy odmówić i zerwać umowę z operatorem bez ponoszenia z tego tytułu konsekwencji. Operatorzy mogą oczywiście tłumaczyć, że podwyżki wynikają z przyczyn od nich niezależnych, ale takie argumenty w sensie prawnym nie mają znaczenia."
Ciekawy jestem czy tak będzie...pamiętacie jak było z Erą..nie tak łatwo ...

:::...ReMeMbEr Me...:::